香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 哈利330
打印 上一主題 下一主題

2011 Tokyo Marathon 東京馬拉松 (27-Feb-2011)

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 7 天

emiky我之前已經買左件一剔牌長衫跑
    好舒服架, 多謝你意見
    而且之前試過係 4-8度d時間跑,
    只要warm up 夠無問題
    到時大家一齊努力啦
    我都想join你滑雪, 不過 1/3我已經去左東北果便lu

升級   4.74%

該用戶從未簽到

去東北玩咁開心? 咁祝你有過愉快既旅程!
    我突然間諗,既然全馬,半馬同10km都係同一個起點,我地香港既選手會唔會一齊影張大合照先起步呢?睇下可以召集到幾多香港人~~ 應該會幾得意喎~~~

升級   30%

該用戶從未簽到

my sub 10 degrees gears == compression tights + 2 T's + 1 big rubbish bag + 1 pair of gloves + cap

Test-run around 8C in HK for 1 hour, seems okie.

升級   0%

奮鬥

Ben, 垃圾袋好似好焗咁喎

emilky我都想呀, 但係3萬幾人好似好難聚到咁

升級   4.74%

該用戶從未簽到

我0係渣打馬拉松都見有人笠住垃圾袋跑, 其實點解要咁做既? 我以為係當雨衣咋???

Nic, 我諗如果真係想大家一齊影張相, 要早少少去到... 約定0係某個位一邊熱身一邊等齊人~ 唔知有無ching, ctse 有經驗知可以約0係邊個位meet呢?

升級   48%

該用戶從未簽到

睇天氣預告話會落雨,如是慢脚(>5:00)是否要著風褸或垃圾袋跑呢?

升級   32.33%

該用戶從未簽到

各位加油 ~~
    今年又勁多港人去東京反 ...
    應該會好天瓜 ~~

升級   31%

慵懶
  • 簽到天數: 4 天

I run 10k too!!

一齊影張大合照先起步好啊! 邊道先??  I plan to go to Big site either Friday afternoon or Saturday!  Shop for new running gear, YAY!  emilky, 我同你meet

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 chengtszhang 於 2011-2-20 22:16 發表
    I also join the Tokyo Marathon,

I will arrive at Tokyo Narita Airport at 630am on 26.2.2011 and will go to pick up the racer pack at Big Sight.  Any Ching or Ctse who join this race are welcome to  ...

原來 Hang Hang 兄今年參加東馬,加油呀!

預祝各位參加東馬師兄、師姐一切順利,取得理想成績。

第一次去的跑友,不防預留些時間在領取選手包後參觀下個Expo
    相片:https://picasaweb.google.com/findingharvey/Expo#

另外,上年 Expo 內有些免費紀念品送,有些紀念品好似要用選手包內的coupons去不同的 booths 領取的。我原先都唔知有紀念品送, booth 的工作人員非常好,主動從我的選手包內找些好似 coupons 的宣傳品換紀念品。其中有個 booth 玩完遊戲後送了個 microwave 的煮意粉盒。
    相片:https://picasaweb.google.com/findingharvey/Souvenirs#

賽事當日途沿會有大會攝影師幫你拍照,有興趣買相的跑友要留意,要讓攝影師拍到你的號碼布。上年賽事當日上午又凍又下雨,中午過後卻出太陽。終點場館外有個 marathon festa ,有表演看和有些小吃賣。
    相片:https://picasaweb.google.com/findingharvey/AfterFinishLine#

希望今年賽事當日天氣會好好。再次大家可以盡享參加這次比賽的樂趣!

升級   4.74%

該用戶從未簽到

minilover, 我25/2 12:30pm會到羽田機場, 諗住放低行李食d野就會去Big site 攞野先~ 唔知會唔會撞到你呢~ 好呀, 一齊影相先出發, 但約0係邊度等好呢? 你以前有無跑過, 知唔知邊度係開跑前必經之路? 哈哈

harvey, 謝謝你既相片分享! 個expo入面都真係好多野買喎~ 你今年有無跑? 有無建議我地可以約0係邊度影大合照呢?

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 emiky 於 2011-2-23 14:58 發表
    minilover, 我25/2 12:30pm會到羽田機場, 諗住放低行李食d野就會去Big site 攞野先~ 唔知會唔會撞到你呢~ 好呀, 一齊影相先出發, 但約0係邊度等好呢? 你以前有無跑過, 知唔知邊度係開跑前必經之路? 哈哈

ha ...

Hi Emilky,我無報名呀。

大會在賽事當日會要求跑手到所屬的起跑區等開跑(分開ABC區等),你的號碼布上的英文字母代表你所屬的起跑區。賽事當日大家寄存完行李後,要去所屬的起跑區等開跑。

如果香港去的跑友要拍賽前大合照,最少要有一位跑友在拍完照後才可寄存相機和行李。無記錯的話,行李車分得幾散,大家未必會在相近的地方寄存行李。我想其中一個集合方法是,現在你們預先約定,當天預早到起跑區附近的一所建築物附近等(例如:Washington Hotel Shinjuku 面對起跑區的門口),拍照後大家才去寄存行李和到所屬的起跑區。不過問題係,可能你們要約早一點集合,讓你們拍照後有充足的時間去找寄存行李車和到所屬的起跑區。

另一個方法是,找一位在星期五下午取選手包的跑友,於星期五晚在這裡報一報自已的行李車編號,然後大家再約實時間在那輛行李車附近集合拍合照。除那位跑友及他的相機外,其他人可預先到自已所屬的行李車把行李寄存。不過問題係,唔知你們在日本住的酒店上Internet有沒有困難,因為到時要上網 check 確實的集合地點和時間。

期待看到你們的大合照,比賽當日大家加油呀

升級   4.74%

該用戶從未簽到

Thanks Harvey, 好詳盡既建議呀!可惜你今年唔去跑~

唔知大家有無興趣真係約埋一齊合照呢, 如果可以約齊人(at least 出現過0係哩度既人), 都真係會幾有意思~~

"Washington Hotel Shinjuku 面對起跑區的門口", 似乎都係一個唔錯既選擇喎~

我聽晚就起行喇, 希望我住果度可以上網再見大家啦~

anyway, 祝大家都有個愉快既東京之旅~~ 大家都要小心and加油呀!!!

升級   100%

• 簽到天數: 11 天

Tokyo Marathon 2011

Harvey,

Thank you for your advice.

To all longrun firends who will go to Tokyo, I will arrive at 7:30 am at Narita Airport on 26.2.2011 and then proceed to Big Sight, hoping to see all of you there.

Idea of Emiky is good, let wait at Washington Hotel Shinjuku 面對起跑區的門口 and take photo altogether.

恒恒

升級   4.74%

該用戶從未簽到

好呀恒恒, 一於咁話啦~ 咁要幾點去到果度等呢, 9:10am 開跑, 又要寄儲行李, 一係7:30am - 7:45am??  咁有興趣既人就自己黎join喇~ 哈哈~~

天氣報告話哩幾日都落雨, 希望跑既時候天氣好啦~~~
    http://hk.weather.yahoo.com/japan/tokyo-prefecture/tokyo-1118370/

升級   100%

To: Emiky

好呀, 我打算27日上午6時起牀, 7時去撘 JR, 約7時30至7時45分時到 新宿 Government Metro area,  8時在 Washington Hotel Shinjuku 面對起跑區的門口 等,

到時見.

恒恒

升級   0%

奮鬥

恒恒, 同emiky,
    咁我估我同我朋友都可以join埋一齊影幅大合照,

而且有機會, 不如跑完果日一齊食餐晚餐啦  

容易認d 我話埋我跑既裝束啦
    我會灰色lafuma風褸, 2xu長褲, 白鞋, 到時見啦

升級   33.68%

• 簽到天數: 1 天

我又join~~
    我25 Feb早機
    住shinjuku washington~
    race day 當日一於washington hotel都廳方向門口等啦~~

升級   4.74%

該用戶從未簽到

好呀好呀,越多人越開心!一齊食晚飯都好喎,雖然我哩d 跑10k既好快就到終點,但我會默默支持大家架喇!跑完一齊食餐跑,有咩好提議呢?

p.s. 我已經0係香港機場等緊上機,東京見!

升級   31%

慵懶
  • 簽到天數: 4 天

回復 98# 的帖子

Oh yeah!  I'm going to see you guys at Washington hotel at 8am.  I will be wearing 2XU long tights and purple and white long sleeves!  I'm going to expo Friday afternoon, maybe I will run into some of u!

升級   100%

Tokyo Marathon 2011

Hi friends of joinning the Tokyo Marathon 2011,

I will arrive at Tokyo Narita Airport at 7:30 am and then go to Big Sight to collect the runner's pack.

On the race day, I will wear Longrun T-shirt.  約7時30至7時45分時到 新宿 Government Metro area,  8時在 Washington Hotel Shinjuku 面對起跑區的門口 等, see all of you there.

恒恒