香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大雄2009
打印 上一主題 下一主題

2012TKO毅行齊齊玩

升級   100%

該用戶從未簽到

大雄~ 我(KK)係同猿球一齊o係"油塘"出發的, 請留意, 謝~

各位隊友, 買落單食野, 記得o係度留言俾我呀~
人工智能報食~
大雄:雞飯+茶 (唔該KK)
猿球:
16:
Ice:
大師兄: 牛肉飯+茶
KK: 牛肉飯+凍檸樂

(溫馨提示, 烏冬好細份, 唔係太飽肚, 我可以食到兩份~ 哈哈~)
(如果唔想食吉野家, 我都可以o係隔離買麥當勞)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 -R- 於 2011-11-17 21:21 發表
大雄~ 我(KK)係同猿球一齊o係"油塘"出發的, 請留意, 謝~ http://images/smilies/monkey2/009.gif

各位隊友, 買落單食野, 記得o係度留言俾我呀~
人工智能報食~
大雄:雞飯+茶 (唔該KK)
猿球:
16:牛肉飯+茶 (唔 ...

可樂冇問題, 已叫大佬預備幾支.

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝PAUL, jshho, 小強, 金金, kf, mill姐, 成成, 四哥, runrun, 森美, witchycatcat, junjun, rockie, r, jogging cat的鼓勵!

我地會好好享受喱102k架喇!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2011-11-17 21:40 發表
大雄:要放鬆心情玩.今晚要放鬆.放鬆才可以入睡" />" />

收到明師兄, 明天靠你地一班強勁既十卜team喇!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

十卜
車手(跟車及上車地點)
十卜及隊員揹物資
M1
12:30出發,13:30-13:45到東壩
通利, KK(東壩)大雄
(通利,ICE 9:45牛頭角MTR)
(猿球,KK9:55油塘)
(16  10:05厚德)
(KK負責買吉野家午餐6份)
通利(水1L)
隊員(水0.5L)
M2
16:20-16:35到北潭凹
通利, KK(KK帶隊員腰包,食物及物資包在東壩等)通利(水1.5L, 手卷x5)
KK(物資包,水1.5L)
隊員(水0.5L)
M3
18:20-18:35到水浪窩
R通利回北潭涌取車R(水2L, 手卷x6, 頭燈x5, 物資包)
隊員(水0.5L)
M4
21:00-21:35到基維爾
R, 明通利
(明17:30大網仔迴旋處)
R(水1.5L, 物資包)
明(水1.5L, 手卷x10)
隊員(水0.5L)
M5
23:00-23:45到大埔道
R, 車(基維爾)大佬
(車20:15坪石邨清水灣道8號一樓平台小巴站旁)
(車仔買义飯3盒用保鮮紙包成5份义飯團給隊員行住食,水特x5)
R(水1.5L, 食剩手卷)
車(水1.5L, 物資包 )
隊員(水0.5L)
M6
23:50-00:40到城門
R, 車(R已預早泊車於城門, 可自行駕車返家)
M7

牛, 昌, Wallace
(車仔可能跟埋)

(昌,W 22:30TKOMTR有蓋巴士站內私家車上落位)
(牛負責買义飯3盒用保鮮紙包成5份义飯團給隊員行住食,水特x5及水) (昌買手卷x6)

(牛車將泊於城門)
牛(水1L,手卷x3)
昌(水1L,手卷x3)
w(水1L,物資包)
隊員(水0.5L)
M8
03:20-04:30到荃錦凹
牛, 昌, Wallace(車仔可能跟埋)
(Rebecca及kk會於草山為每位隊員及十卜預備冰凍可樂1罐!!!)
M9活, 明, 昌, 馬拉(Wallace可能跟埋) 敏儀, 靜儀
(活,馬,明1:00TKOMTR有蓋巴士站內私家車上落位)
(十卜車到荃灣買皮蛋瘦肉粥x6,腸粉x6,水特x6)
(敏儀車牛牛回城門取回牛車)
活(水0.75L)
昌(水0.75L)
明(水0.75L,物資包)
馬(水0.75L)
隊員(乜都唔攞)
M10
06:29-08:29到大棠
活, 明, 昌, 馬拉(Wallace可能跟埋)活(水1L)
昌(水1L)
明(水1L,物資包)
馬(水1L)
隊員(乜都唔攞)
回程龍(猿,ICE,小記者A,小記者B,大記者C)
敏儀(馬,昌,活)
通利(靜儀,雄,16,明)

以上為流程最後版本

升級   100%

該用戶從未簽到

衷心感謝十卜team一班幕後英雄, 排名不分先後:

大師兄, kk, R, 明師兄, 車仔, 牛牛, 昌哥, wallace, 活活, 馬拉, 敏儀, 龍

在那麼惡劣的環境下仍瞓身濕腳支援我們, 欠缺你們任何一位, 我們都肯定達不到sub20的目標!!! 十分感謝你們陪伴着我們渡過這既難捱, 亦使人難忘的19小時44分. 在衝線的那一刻, 隊員和十卜team手牽手一起振臂歡呼, 當時的激動心情真是難以形容!

感謝我的隊友:

iceberg, 16及猿球

這大半年和你們一起的艱苦鍛鍊真難忘, 多謝你們對我這心急人的包容和體諒, 和你們三位年輕人相處的感覺真好, 使我的心境也年輕了!

(現在仍感到很疲倦, 雙腿的肌肉酸痛得令我舉步維艱, 最辛苦是落樓梯, 連老人家也比我快!)
(有關賽後報告要遲一些才能寫好, 因今天實在太疲倦了! )

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2011-11-19 19:26 發表
恭喜恭喜.....果然人強馬壯係唔同d既....勁呀!!

天鬼, 我地驚又比你捉到, 所以今次全程都冇行shortcut !

今次我地前段放慢黎走, 中段果然好好多. 你果隊能否達標完成? 做到乜野時間?

升級   100%

該用戶從未簽到

求救!!!

成對腳有腫脹情況, 膝頭, 小腿和腳板大咗2個碼, 左腳比右腳嚴重, 今日越來越脹, 都唔知攪乜鬼!!!

請高人指點!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 阿娟 於 2011-11-21 16:10 發表
恭喜大雄、16和TKO 隊順利完成毅行,時間做得好好野~~~好劲。大雄向你学习。给你追赶并超过偶啦,令小生非常钦佩~~~~

祝贺你们!

娟娟, 妳太謙虛了, 妳都是因為要等隊友才被我們超越, 但我們很開心於途中再與妳相遇, 一年見一次, 可以做現代牛伯(大雄), 牛叔(猿球,iceberg), 牛郎(16)與織女, 織女今年fit了很多!!!

下年不如一齊玩, 向sub18小時進發!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-11-21 21:04 發表
祝各位毅行健兒腳仔早日無事,行得走得。

catcat今年走苗圃, 明年升le走毅行, 完成毅行果種感動既感覺比苗圃強烈好多!

升級   100%

該用戶從未簽到

腳部的腫脹情況已大有改善, 開始行得自然好多, 多謝各位關心!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

2011TKO毅行慶功活動建議

A) 11/12(星期日)樂善完左之後拉大隊去大坳門或收費燒烤場燒烤

B) 9/12(星期五)約7:00開始在大坳門或收費燒烤場燒烤

C) 下星期三晚(30/11)GATHERING跑後到某某酒家食任食火煱

人工智能表態: (誠意邀請新舊隊員及十卜參加)(最喜歡的選擇請擺起前面, 不能出席的日子請勿填寫)

例1: 叮噹 BCA (代表叮噹三天均可出席, 但佢既第一選擇係B, 第二選擇係C, 第三選擇係A)
例2: 靜儀 CB (代表靜儀只可於C及B兩個日子出席, 但佢既第一選擇係C, 第二選擇係B)

1. 大雄+靜儀:   ACB
2. iceberg:
3. 16:
4. 猿球:
5. R+Rebecca:
6. 大師兄:
7. kk+豬豬:
8. 明師兄:
9. 車仔:
10. 活活:
11. 昌哥:
12. wallace:
13. 牛牛:
14. 敏儀:
15. 馬拉:
16. 哈利:
17. bolo:
18. rockie:
19. maylam:
20. 烏拉:

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2011-11-24 23:08 發表
請問邊度有相,影片睇?

將於明天上載.

升級   100%

該用戶從未簽到

各位隊員及十卜請收pm

pm內容主要通知大家怎樣透過ftp下載2011TKO毅行的原相與原片.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

2011TKO毅行慶功燒烤聯歡大會(歡迎有玩或冇玩毅行跑友參加)
經與R校長商討及配合大家意願, 毅行慶功宴安排如下:
日期:7/12/2011(星期三) (TKO gathering 跑暫停一次)
地點:西貢大坳門
時間:7:00PM
交通安排:   A. 跟R車或大雄車由TKO出發直接往大坳門(歡迎各參加者有車出車)
               B. 5人一組由TKO打的往大坳門
               C. 自行乘巴士或小巴往落大清前迴旋處, 下車後call大雄或R專車接送到大坳門
               D. 自行跑步到大坳門
需攜帶物品: 頭燈, 提子汁, 消化餅.......

人工智能報名:  (請註明前往方法)

1. 大雄+靜儀 (A)
2. R+Rebecca (A)
3.
4.
5.

升級   100%

該用戶從未簽到

有關7/12(星期三)燒烤最新安排及報名
請到 '星期三 TKO gathering 跑' 版塊閱覽詳情

升級   100%

該用戶從未簽到

嘩! 冇睇樂施會籌款網頁個幾月, 原來多左咁多善長支持我地!

遲來的, 後補的感謝

多謝馬王, 黃師父大力支持!!!

多謝昌哥, 活活, 馬拉, Wallace, 牛牛, kk, 豬豬出錢出力!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

各位隊友仔, 係時候埋一埋條數:

1. 網上捐款共籌得 $3100
2. 大雄手上已籌得現金 $3750 (已包括TKO跑友的贊助)

暫計總額已有 $6850, 各隊員請自行加上手頭上已籌得之現金.

升級   100%

該用戶從未簽到

玩完毅行後懶過隻象, 除左跟stephen同昌哥佢地練左一次21k週日長課同星期三晚跑左一次澳景之外, 乜都冇操過, 狀態明顯下降. 上星期同本星期走左樂善同石崗兩個比賽, 發覺唔係好跑得起, 睇黎要練返多d長課先可以應付黎緊既CCM同渣馬!