香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl
打印 上一主題 下一主題

619麥徑毅行試玩/試腳團

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

註 : 是次活動不設飯站,沒有叉燒飯,梅菜扣肉飯等供應,參加者如有需要請自行預備

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2010-6-11 11:19 發表

咁走谷唔出非比D耐力WOR.

點解壞人既target 係要指住非比,其實佢無傳聞中咁傳奇,玩山亦無咩特別,只不過上山唔會慢,平路快,落山速度高之馬~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 waynekkw 於 2010-6-11 11:15 發表

呢次活動又冇乂燒飯食WOR, 老大會好唔開心.

咁有冇diet coke架

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-11 11:22 發表
    註 : 是次活動不設飯站,沒有叉燒飯,梅菜扣肉飯等供應,參加者如有需要請自行預備

有無微波爐提供用作叮飯用?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2010-6-11 11:26 發表

咁有冇diet coke架

無,屍奴都無,要公平,個個想要既都無~~

升級   0%

該用戶從未簽到

619麥徑毅行試玩/試腳團                                                                                                                                                                                                                     \
    日期 : 619 (星期六)
    時間 : 09:00AM(逾時不候)
    地點 : 西貢7(西貢碼頭專線小巴站旁) (乘巴士或的士往北潭涌,估計  09:30起步)
    行程 : 麥徑1-2 (如有快腳,覺得唔夠喉,可加長行埋麥3-5,但必需超過3人一組同行)
    距離 : 麥一段16.1KM(起點-CP1)+麥二段 8.8KM(CP1-M048北潭坳)
    需時 : 麥徑一 3:20,麥徑二2:10 (估計5小時半內完成,16:00回到彩虹港鐵站)
    難度 : 麥一段為1星是麥徑最易行的路段,麥二段為2星,要攀越數座高山,其中有不少崎嶇難行的碎石/黃沙/爛泥路/沙灘,較需體力。
    裝備 : 以輕便為準。行山鞋或跑鞋,太陽鏡/帽,防曬油,輕便風衣或雨衣,小量食物(麵包或自古力),行山杖,小型背囊(附胸/腰帶),水2L(視當天氣溫增)
    膳食:途中在經過CP1西灣的士多時可按各自需要進食麵類、荳花或快腳只補給食水及水特後繼續行程)
    備注 : 全程以上山/上斜,平路/下斜慢跑為主。歡迎有意體驗/想組隊參加毅行/找尋合適毅行隊友既網友參加。

同行者名單 (自行加名)
    1. 花子阿Dee
    2. 亮哥
    3. 非比
    4. kf
    5. bebe
    6. 壞人
    7. kenneth (新手,暫定去)
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.

警告及聲明:
    1.
    此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
    2.
    本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。
    如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    3.
    活動不排除將於寒冷大風有雨或酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補
    充足夠水份。
    4.
    若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    5.
    參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-6-11 11:26 發表

有無微波爐提供用作叮飯用?

有電供應,爐自備~~

升級   0%

該用戶從未簽到

1. 花子阿Dee
    2. 亮哥
    3. 非比
    4. kf
    5. bebe
    6. 壞人
    8. Lex (老大係新手, 我係新腳)
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-11 11:25 發表

點解壞人既target 係要指住非比,其實佢無傳聞中咁傳奇,玩山亦無咩特別,只不過上山唔會慢,平路快,落山速度高之馬~~

因為本身我本身係"上山慢, 平路PK, 落山爆" 之馬~~
    你條老山鬼又唔放火囉! 餐餐得我一條友咩..

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

619麥徑毅行試玩/試腳團

日期 : 619 (星期六)
    時間 : 09:00AM(逾時不候)
    地點 : 西貢7(西貢碼頭專線小巴站旁) (乘巴士或的士往北潭涌,估計  09:30起步)
    行程 : 麥徑1-2 (如有快腳,覺得唔夠喉,可加長行埋麥3-5,但必需超過3人一組同行)
    距離 : 麥一段16.1KM(起點-CP1)+麥二段 8.8KM(CP1-M048北潭坳)
    需時 : 麥徑一 3:20,麥徑二2:10 (估計5小時半內完成,16:00回到彩虹港鐵站)
    難度 : 麥一段為1星是麥徑最易行的路段,麥二段為2星,要攀越數座高山,其中有不少崎嶇難行的碎石/黃沙/爛泥路/沙灘,較需體力。
    裝備 : 以輕便為準。行山鞋或跑鞋,太陽鏡/帽,防曬油,輕便風衣或雨衣,小量食物(麵包或自古力),行山杖,小型背囊(附胸/腰帶),水2L(視當天氣溫增)
    膳食:途中在經過CP1西灣的士多時可按各自需要進食麵類、荳花或快腳只補給食水及水特後繼續行程)
    備注 : 全程以上山/上斜,平路/下斜慢跑為主。歡迎有意體驗/想組隊參加毅行/找尋合適毅行隊友既網友參加。

1. 花子阿Dee
    2. 亮哥
    3. 非比
    4. kf
    5. bebe
    6. 壞人
    8. Lex (老大係新手, 我係新腳)
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.

警告及聲明:
    1.
    此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
    2.
    本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。
    如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    3.
    活動不排除將於寒冷大風有雨或酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補
    充足夠水份。
    4.
    若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
    5.
    參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2010-6-11 11:43 發表

因為本身我本身係"上山慢, 平路PK, 落山爆" 之馬~~
    你條老山鬼又唔放火囉! 餐餐得我一條友咩..

登錄/註冊後可看大圖

壞人,你當日照放火啦,標距柱我跟到一支得一支...

升級   65.55%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-11 11:49 發表

壞人,你當日照放火啦,標距柱我跟到一支得一支...

一定有人幫你地數標距柱ge

升級   0%

該用戶從未簽到

睇見份名單...個個都係天皇巨星....呢次一定火燒麥徑...戰況慘烈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-6-11 11:53 發表

一定有人幫你地數標距柱ge" />" />

妳晌我地前面數~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 非比 於 2010-6-11 11:53 發表

一定有人幫你地數標距柱ge" />" />

唔通係今人聞風喪膽既彈珠人

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-6-11 11:56 發表
    睇見份名單...個個都係天皇巨星....呢次一定火燒麥徑...戰況慘烈

平兄,我知你地有局,考慮下將個局轉過黎一齊玩啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-11 11:56 發表

妳晌我地前面數~~

X20

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-11 11:58 發表

平兄,我知你地有局,考慮下將個局轉過黎一齊玩啦~~

你地一定玩到好癲...我驚玩完之後BBQ時冇力拮雞翼來燒喎~~