香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

香港ITU三項鐵人亞洲盃(2010)

升級   90%

該用戶從未簽到

報左1/8同26/9,試下咩成績先然後再考慮報FUN定SPRINT囉。我打算都係咁。

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2010-7-16 00:05 發表

Ginny, 我比較想一步一步黎啊, 好似長跑咁, 一開始係10K FOR FUN > 做時間 > 再跑長O的 > 再做時間 > 跑全馬 > 再玩O的更長距離而又具挑戰性O既比賽^^

我依家星期一,三,五朝早上上緊康文署O既泳班呀, 我有體能 ...

你咁有plan, 低讚!游水真係要好花時間, 你決心克服佢, 我無限量支持。不過唔好心急, 游水唔係咁易有進步, 比多d時間自己
至於游海, 你可以星期六同我同jason一齊去黃金海岸喎, 下次我地的時候約你埋你呀

8月1 號報啦, 賽程同大致926一樣, 可以當賽前練習, 記低時間, 睇下到925有幾大進步

你衣家唔洗練艇咩?如果唔洗, 朝早可以搵你培跑, 或者睇下你游水, 加操喎!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

剛剛透過SPORTSOHO報左ITU的OD!! 希望抽中去台灣墾丁玩埋70.3. 咁就PERFECTO 嘞!!

你地都快D報啦, 9折+有獎抽!!! 22/7就DEADLINE!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 16-7-2010 21:13 發表
剛剛透過SPORTSOHO報左ITU的OD!! 希望抽中去台灣墾丁玩埋70.3. 咁就PERFECTO 嘞!!

你地都快D報啦, 9折+有獎抽!!! 22/7就DEADLINE!!

唔係玩OD, 係咪一樣有9折+有獎抽 ?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-7-16 00:13 發表

FUN 太短喇, 而且同其他兩個距離又唔係同一日, 覺得0個日無咁熱鬧無咁好玩, CTSE 都係考慮下SPRINT 啦~

師兄你又岩, 如果我游水得, 我想玩 Olympic tim, HAHA¬¬因為我太鐘意玩耐力運動喇!!
其實 Fun 對我黎講真係太短, 一陣間就玩完,
不過我諗我點都要試左係海度游一次先再決定, 游水對我黎講實在太辛苦...太辛苦喇
我依家上堂仲搵緊O的水感

第二個考慮係, 我玩完Fun Dis, 第2日可能會再夾O的同學仔玩埋 Olympic Dis. O既 Relay^^

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ginnywong 於 2010-7-16 13:25 發表

你咁有plan, 低讚!游水真係要好花時間, 你決心克服佢, 我無限量支持。不過唔好心急, 游水唔係咁易有進步, 比多d時間自己
至於游海, 你可以星期六同我同jason一齊去黃金海岸喎, 下次我地的時候約你埋你呀

8月 ...

Many THX!!, 多謝你呀!!太好喇, 可以有伴去游下海,
但因為仲有一個月就大專賽, 星期六O的水課(ROWING) 會有Program 要練, 走不得 >.<
等8月22日打後再同你夾時間呀, Ginny!!

8月1日那個, 我下星期初去游兩轉水試下用蛙式+自由式可以唔斷氣咁游幾奈, 星期二之前再覆你玩唔玩呀~~

練艇,  要架!! 不過我可以取捨抽時間係朝早練下自己更鐘意O既運動~~~HAHAHA
你有特定時間練跑練水嗎? 我7月份星期1,3,5 上游水堂, 2,4可以一起練跑/ 游水嗎^^?

升級   100%

該用戶從未簽到

ar Bee 好勤力, 明日之星

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2010-7-17 01:29 發表

Many THX!!, 多謝你呀!!太好喇, 可以有伴去游下海,
但因為仲有一個月就大專賽, 星期六O的水課(ROWING) 會有Program 要練, 走不得 >.<
等8月22日打後再同你夾時間呀, Ginny!!

8月1日那個, 我下星期初去游兩 ...

我星期二通常都會跑長課(都只係15k), 你同我的速度差不多, 我打比你約時間

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-7-16 21:13 發表

點解準備透過SPORTSOHO 報ITU的OD唔係話有獎抽+有9折嘅咩?
唔明點解都係要俾HK$405嘅?? 到底係已經係折咗還是我選擇錯誤

所以我宜家還未報名

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2010-7-19 15:02 發表
點解準備透過SPORTSOHO 報ITU的OD唔係話有獎抽+有9折嘅咩?
唔明點解都係要俾HK$405嘅?? 到底係已經係折咗還是我選擇錯誤

所以我宜家還未報名

孱鐵兄:
OD要$450 (early bird),咁9折咪$405
應該冇計錯

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2010-7-19 15:02 發表

所以我宜家還未報名

SOHO 度報名我覺得好麻煩, 都係去返三鐵總會度online 報名算了

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-7-19 15:46 發表

SOHO 度報名我覺得好麻煩, 都係去返三鐵總會度online 報名算了

阿傑,

唔該晒!!

點都記唔起上年嘅報名價錢, 但今年總覺得好似貴咗好多吓..

不過貪玩冇法子啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-7-19 15:46 發表

用 sportsoho 報名都系redirect 去總會個 online page, 但是 transportation 點解沒有
打價錢? 5 通到時上車交錢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 19-7-2010 22:48 發表

用 sportsoho 報名都系redirect 去總會個 online page, 但是 transportation 點解沒有
打價錢? 5 通到時上車交錢?

好似好多問題 .... 唔知半奧要幾多銀兩呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

馬神兄:

半奧$250 (early bird)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 19-7-2010 23:28 發表
馬神兄:

半奧$250 (early bird)

哦, ic .... thx 小虎兄, 請問幾時deadline early bird

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2010-7-20 20:27 發表
哦, ic .... thx 小虎兄, 請問幾時deadline early bird " />" />hj" />" />h

EarlyBird 優先報名2/7 - 15/8/2010
之後就:
StandardFee
一般報名16/8 - 10/9/2010, $400

升級   38.67%

該用戶從未簽到

上年QD 幾點開始?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 20-7-2010 23:06 發表

EarlyBird 優先報名2/7 - 15/8/2010
之後就:
StandardFee 一般報名16/8 - 10/9/2010, $400

謝謝小虎兄information, thx, 仲有時間考慮一下先

升級   65.79%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

我想問ITU個transportation係點? 由邊到出發至比賽場地呢?

thanks