香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

沙田歡樂跑慶2008年北京奧運會及馬術比賽(比賽日期9月14日)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungwai 於 16-9-2008 18:19 發表
回皇上,微臣本周日已約好百里毅行練習,不能來操,臣謹致歉。

其實我最難過係,前日跑出運動場無耐我已經重覆問自己:「咁辛苦做咩?不如返轉頭算啦」
跑到後尾完全無唸住加速,剩係唸住完成就算。入到運動場俾1 ...

yungwai兄, 小妹一點分享, 會視跑步為人生一種磨練, 人生總有起伏之時, 跑步亦一樣, 不時會跌倒,失落,墮後, 影響閣下之身體, 心情及鬥志, 但如積極面對, 使整個人休息, 放鬆及鍛鍊, 必能再次闊步向前. 有好多網友/跑友會支持你.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungwai 於 2008-9-16 13:29 發表
恭喜咁多位
我就一如賽前預測,pw成功
皇上,咁搞法,我實拖累長跑網半馬大軍,你睇下駛唔駛換人啦。
真係不知所謂,我真係要好好反省下。

yungwai兄:
有興趣玩長跑既人意志力應該會比其他人高,暫時不要比自己太大壓力,參考吓其他 ching ctse 比既意見,我相信 ching 好快可以回復鬥志重拾長跑既樂趣,加油!

升級   11.35%

該用戶從未簽到

咁多位師兄師姐,多謝晒你地的鼓勵同意見,唔好意思借用左呢度講自己o的衰野。

我都知呢個完全係心理上問題,年初跑渣打時病左兩個禮拜,一路包雲吞都跑完;依家熱少少就話放棄實在唔要得

我其實近期都嘗試做其他運動令自己refresh一下,希望可以重捨享受跑步個種感覺

多謝晒大家,老土o的講句,搵到自己的興趣而又可以持之以行係一種

升級   49.6%

該用戶從未簽到

YUNGWAI兄,小弟也試過這種感覺,當時相信是因工作太煩,情緒極差,任何事都提不起勁。但其後試試放鬆自己,慢慢地跑,不為時間,也不求速度,總之放開一切,跑夠就收工,漸漸跑步的興趣又回來了。
最近,因身體不適,但也保持一定的跑步時間,雖然其間不能加速及太劇烈,只好悠閒地跑。

升級   49.6%

該用戶從未簽到

各位CHING,有比賽結果睇啦!

http://202.131.44.50/activist/doc/longrun_2008_result.xls

升級   0%

該用戶從未簽到

Thank ck 兄!
Overall 小弟只排 34x 咋!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   78.75%

該用戶從未簽到

Overall 196, chip time 41'03 (18'58+22'13)

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Overall 255 / 801, Chip time : 42 ' 19"

升級   0%

該用戶從未簽到

Overall67,chip time:35'55"
    成績真係比想像中還好

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Thanks Keith of hkrunners.com for converting the result to PDF format :

http://www.hkrunners.com/files/longrun_2008_result.pdf
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

Overall ranking 300  

升級   1.35%

該用戶從未簽到

overall 125,chip time 38:12

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

Official Time : 39'10 ,總時間尚可以接受啦,不過後半程慢過前半程成2分幾鐘就有少少問題

升級   0%

該用戶從未簽到

大會時間: 33"23' , 排 -> 23 , 久休真係有D影響.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 339# 的帖子

大家咁話, 係度玩, 互撐之.