香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   48.95%

該用戶從未簽到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 glo 於 2011-2-23 14:20 發表

我的號碼是M1338.
己加了, 唔該曬

升級   18.8%

該用戶從未簽到

jleung師兄,
今日中午跑了4圏熱身後,就開始沖400.跑了8 個之後左膝下位置痛, 棄權...不合格.

想問問師兄,Blog果度D馬拉相喺咪全部都喺吹水友?有一個我果朝早九點幾喺電視睇住佢沖線,#26723同#24412之間果張呀.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-2-23 17:07 發表
jleung師兄,
今日中午跑了4圏熱身後,就開始沖400.跑了8 個之後左膝下位置痛, 棄權...不合格." />" />hj" />" />

想問問師兄,Blog果度D馬拉相喺咪全部都喺吹水友?有一個我果朝早九點幾喺電視睇住 ...
26723 我唔識, 我只識隔離果個, 24412是以前天水圍街場. 中間你話係電視見到果個咪就係呢度D人叫佢梁兄, 而我地叫佢長毛果位咯. 佢係長跑網會員/板主, 呢家入左樂華會.  

我都叫妳唔好跑咁多, interval 同 tempo 最好隔3天, 妳就兩天做曬.  同埋唔好跑龍園咁多, 果度彎多路窄, 妳唔膝痛先奇. 去球場跑啦.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-2-23 17:37 發表
26723 我唔識, 我只識隔離果個, 24412是以前天水圍街場. 中間你話係電視見到果個咪就係呢度D人叫佢梁兄, 而我地叫佢長毛果位咯. 佢係長跑網會員/板主, 呢家入左樂華會.  

我都叫妳唔好跑咁多, interval 同 tempo ...

啊...長毛...都唔知喺邊個,不過我喺電視見因佢算比較早番終點,只有佢同佢則邊果個男人(我覺得佢則邊個男人都幾勁...因睇落年紀唔細)所以電視台由佢喺街路已經影住,當時應該喺8點幾,一路影到佢衝線.幾威喎!

球場日頭唔開放,五點後唔得閒去球場呀.

升級   57.67%

該用戶從未簽到

已睇官綱啲相, 重係覺得肥要努力啲再減磅, 身輕啲練吓速度.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-2-23 20:15 發表
已睇官綱啲相, 重係覺得肥要努力啲再減磅, 身輕啲練吓速度.

要求咁高呀?我未睇過你D馬拉松相喎.jleung師兄同glo師兄D大頭都好靚,跑馬拉松真好,有人幫手影靚相,抵!
練速度好辛苦架!

升級   48.95%

該用戶從未簽到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

唔該曬Gary兄,  影相果位長跑網師兄/姐都好有心. 真多謝!

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-2-23 19:35 發表

啊...長毛...都唔知喺邊個,不過我喺電視見因佢算比較早番終點,只有佢同佢則邊果個男人(我覺得佢則邊個男人都幾勁...因睇落年紀唔細)所以電視台由佢喺街路已經影住,當時應該喺8點幾,一路 ...

妳想練均速不如跑出面啦.  由龍園--有义用--濕地--消防局--天恆行人天橋--過橋--轉右落橋--單車路口尾轉右走行車路--輞井村路--上斜--落斜--去到深灣道路口轉右上斜--去到斜路盡頭, 一小段落斜, 聞到臭豬味可以在右面地下見到一個紅色漆油的'5'字, 然後沿路折返龍園, 全程約九公里. 你預算在47分鐘內跑完.

升級   57.67%

該用戶從未簽到

明哥, 今個星期日重有無長課.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-2-24 09:47 發表

妳想練均速不如跑出面啦.  由龍園--有义用--濕地--消防局--天恆行人天橋--過橋--轉右落橋--單車路口尾轉右走行車路--輞井村路--上斜--落斜--去到深灣道路口轉右上斜--去到斜路盡頭, 一小段落斜, 聞到臭豬 ...

thank you 師兄,記錄低先.
今日膝頭都重有少少痛,如果明天OK,咁跑幾K呀?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-2-24 13:44 發表
明哥, 今個星期日重有無長課.
星期日長課係風雨不改, 年中無休既.   會長禽晚講話先跑吹水盃路線再跑濕地.  我估佢意思係去到天怛天橋唔返球場, 直跑去蝦尾經天慈返球場.  正常我地三月至六月都唔會跑超過半馬距離既長課, 但今年有會友去大馬跑, 可能會在5,6月跑長一些.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-2-24 14:27 發表

thank you 師兄,記錄低先.
今日膝頭都重有痛,希望明天冇事啦,如果明天OK,咁跑幾K呀?
明天唔好過3K. 你跑6分半啦. 星期六唔好跑啦.  星期日比賽你頭6K用5分10一K速度跑. 跟著在直路每K跑快5秒. 到最後2K放盡來跑. 希望妳可以在目標內完成賽事。 不過跑時小心石駁, 仆低便好大鑊.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-2-24 14:41 發表
  明天唔好過3K. 你跑6分半啦. 星期六唔好跑啦.  星期日比賽你頭6K用5分10一K速度跑. 跟著在直路每K跑快5秒. 到最後2K放盡來跑. 希望妳可以在目標內完成賽事。 不過跑時小心石駁, 仆低便好大鑊.

師兄,我盡量啦,因我只有到咗K牌時,先知自己跑咩時間,我未能夠好似你哋咁控制到自己跑咩時間.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-2-24 15:11 發表

師兄,我盡量啦,因我只有到咗K牌時,先知自己跑咩時間,我未能夠好似你哋咁控制到自己跑咩時間.
妳星期日條路跑到大壩尾是兩K, 跟住上一K斜路折返. 到大壩尾是4K. 跑番起點是6K. 再跑去大壩尾是8K, 跟住跑回終點剛好10K.  你在第1次回起點後便開始稍為加快, 因為全都是平路. 回程是應是順風, 應該幾好跑.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2011-2-24 15:47 發表
恭喜各位天水圍跑友取得理想成績.....出年再黎過!
OSCAR師兄, 你好鬼快, 我係青馬橋中時已見你在對面線跑.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-2-24 15:24 發表
妳星期日條路跑到大壩尾是兩K, 跟住上一K斜路折返. 到大壩尾是4K. 跑番起點是6K. 再跑去大壩尾是8K, 跟住跑回終點剛好10K.  你在第1次回起點後便開始稍為加快, 因為全都是平路. 回程是應是順風, 應該幾好跑.

聽到斜路就驚

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-2-24 17:23 發表

聽到斜路就驚" />" />
有咩比賽是沒有斜路?   妳跑唔跑球場繞圈賽?  會長叫組隊參加, 我就無興趣.  我想報3月20日既大棠越野賽.