香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-2-27 18:24 發表
咁風騷.....應該唔差ge..." />" />

sorry,文字表達得唔好,唔喺想風騷,對住咁多師兄前輩點可以驕傲.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-2-27 20:22 發表

sorry,文字表達得唔好,唔喺想風騷,對住咁多師兄前輩點可以驕傲.
見妳個簽名檔, 我估妳今日跑到50'15-51'25之間, 有無估錯?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-2-27 20:22 發表

Yoko, 妳好有台型呀

https://picasaweb.google.com/wadeeng/2011227#5578334735345103682

升級   18.8%

該用戶從未簽到

哇!師兄,乜你咁快揾到,我自己都冇揾過,thank,但太揚喎!
而家打緊後感,一陣先再成篇攞上黎.

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-2-27 21:06 發表

而家打緊後感,一陣先再成篇攞上黎.

路過..........期待中

升級   18.8%

該用戶從未簽到

今早5:50起床, 6:35開車,在車上懷着零信心參賽,但心裏仍希望”不空手而回便好了”.7:12到達大美督,距離開跑時間喺8:30,所以時間好鬆動,取號碼布,熱身慢跑,拉拉筋.
到7:15分便看到一D跑手上線了,我也上前了,所以今日的檔位算不錯.當我站在起跑位置等候起跑時也不忙繼續拉筋.可能就喺咁跑起來D筋都冇扯住.
槍聲響起,我立即按錶(但可惜我回終點時跟上次一樣又忘記按錶),我很専注到跑,頭1K跑得很爽,但跑至1.5K時已感覺無咁好力,更覺得條霸好鬼長,跑極都跑唔到霸尾,至跑到霸尾回旋時,仍未見有女跑手在前,心諗…有點不妙:”我喺咪去得太盡呢?”2K按一按錶…但當時沒看時間,只管跑,唔知自己跑咩時間,但跑到3K時心裏覺得有丁點兒想放棄,因為好辛苦,好攰,但想到跑得4K番去,好樣衰喎!唔得,點都要撑落去.跑到4K回起點位置,見有好多人在觀看,更加唔衰得.跑至5K位置非常口渴,但未見水站(從來未試過跑時咁想飲水),喺呢個時候已有3位女跑手超咗我,未到6K望向左邊見到有D跑手上郊野條路,哇!心諗好啦,條路好似唔太斜,又唔洗再跑條霸(可能下次未必再參加跑呢道,跑平路好悶),跑至6K位終於有水飲啦,立即跑過去拿起一杯水,但見杯水只有三分一,心想唔夠喎,就拿另一杯多D既.聽師兄教落’鏈’住杯咀,分三次飲…舒服晒!繼續努力,6K後開始上郊野公園條路,好彩不算斜,捱得到.跑完8K後開始怕…怕有更多女跑手超越我,每聽到腳步聲便叫自己提腿多點…踢出去,但好多時已有心無力!心裏想點解條霸咁直架,見到終點,但跑極都跑唔到去既.而且覺得今次跑得比上次辛苦好多.上次喺越跑越有力,但今次喺捱番黎架.跑到最後200米時終放用埋最後D力…衝線.只聽到主持話我第四.
過終點後,仍然un un 吓行行吓,不敢停下來,沒有想自己會得什麼奬,只滿心歡喜去領取那件紀念風衣,但事情總是希望越大失望越大,除了質地OK外,款式設計非常老套.
另外,跑完頭部後尾枕及喉龍位肌肉勁攰,之後兩個鐘食嘢都有啲痛,跟住下午腰背更攰,都唔明點解上次跑Kappa都冇呢D情況.
其實今次如師兄所言,冇乜勁人,所以我既時間唔喺好快,但竟然爆冷…我前面嗰幾個女跑手都唔喺我既組別,
我今次達標,比目標快咗少少.好滿意,不過緊喺想下次更快啦!!!
最後再一次多謝jleung師兄所教,如果冇你...我冇可能喺4個月內跑到咁既成績!感激!感激!亦多謝其他師兄鼓勵!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-2-27 21:21 發表

路過..........期待中" />" />

師兄,你今日 有冇參加呀?

升級   18.8%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 jsmleung02 於 2011-2-27 20:56 發表
  Yoko, 妳好有台型呀

再次睇到自己D相,令我更想留番長D頭髮,除咗成日比人當哥哥外...跑時D頭髮樹起...好樣衰!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-2-27 21:29 發表

師兄,你今日 有冇參加呀?

無呀, Yoko ctse,要返工呀

前面果幾個都唔係妳果組,咁咪即係組別第一,恭喜恭喜

升級   76.8%

該用戶從未簽到

妳跑完都唔知妳跑咩時間?  第一名有杯攞, 恭喜曬... 我和大人一齊看妳後記, 她印象無踫過妳. 但我相信10k賽事她一定不是妳對手.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

我估妳今年專注在10k賽事先, 唔好上半馬住, 因為妳很有短跑潛質. 有時間下來球場跟妳傾傾.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-2-27 21:55 發表
妳跑完都唔知妳跑咩時間?  第一名有杯攞, 恭喜曬... 我和大人一齊看妳後記, 她印象無踫過妳. 但我相信10k賽事她一定不是妳對手.

唔記得講,我後來睇到大會張紙...我喺跑48分幾...唔記得幾多,遲D上網睇番.
另外,今日跑完見到江師姐,佢好nice,我迎面見到佢,但心諗我識佢,佢唔識我,冇理由叫佢,但佢竟然主動同我微笑,重... ,我同佢傾咗一陣,原來佢自己傷咗,所以暫時唔跑,但今日佢個女有黎跑10K,佢重提我要食多D...乜乜&蛋白質,佢都覺得我太瘦.我好開心能夠認識.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

48"51, YOKO 好勁呀!  真係要封妳做偶像..  tsw終於搵到接班人啦

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-2-27 21:59 發表
我估妳今年專注在10k賽事先, 唔好上半馬住, 因為妳很有短跑潛質. 有時間下來球場跟妳傾傾.

今日跑到腰背攰,我都諗自己跑唔到長途住啦,不過我好想星期日開始跟你哋跑.如果我可以黎到,到時再通知你.
我晚上好難抽到時間黎球場.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-2-27 22:18 發表
48"51, YOKO 好勁呀!  真係要封妳做偶像..  tsw終於搵到接班人啦

你點知架?...我都唔知.
師兄真喺神通廣大,多線眼.

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-2-27 22:17 發表

唔記得講,我後來睇到大會張紙...我喺跑48分幾....
" />" />hjkhbnmj ...

咁妳要改番個目標去sub40啦

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-2-27 22:28 發表

咁妳要改番個目標去sub40啦

40...好似太遠,46啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-2-28 08:10 發表
44'啦....應該唔太難....之後就要拼吓先可以再上.......
講笑個句.......似男人......好似係會跑得快啲......
恭喜捧杯...." />" />

我可能3月尾又跑賽,send 咗44'咪好逼切,唔好啦46'有信心D!多謝斯卡師兄!