香港長跑網  - 長跑長友

樓主: stanley_see
打印 上一主題 下一主題

天水圍新手報到

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-3-16 23:53 發表
Yoko, 你既速度好平均, 控制步速已有些心得. 今晚我到球場約7:10佢地幾個已經拉肋, 我換衫後做熱身佢地已沖完涼走人,

其實呢排我大部份時間都係同阿Joe一齊綀跑, 我覺得佢跑步方法可能比較合式我, 因為我屬於慢熱 ...
華哥, 我呢排在公司很夜才離開, 這個星期已幾晚沒有跑了.  今晚超哥請飲, 我放工會自己去酒樓, 到時見.

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-3-16 19:25 發表
jleung師兄,
剛落球場見到好耐冇見既赤腳師兄,今次有同佢打咗個招呼.
今日練沖400,只有大師兄,黃sir,四眼仔和我,到最後3圏有冼師傅加入,會長只做觀眾,沒有參與(佢好似膝頭有傷要搽油,我重以為佢肚痛), ...
YOKO, 大師兄已將未來三個月既訓練項目放在吹水BLOG, 妳上去看看. 妳速度已控制很好. 可以記錄一下能不能在每K, 4'50內走5K路程. 妳大腿筋緊試下將大腿橫放上欄杆. 若做唔到可以將一腳屈曲, 另一大腿橫放在屈曲的腳上, 這也可以拉大脾筋.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   57.67%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-3-17 09:28 發表   華哥, 我呢排在公司很夜才離開, 這個星期已幾晚沒有跑了.  今晚超哥請飲, 我放工會自己去酒樓, 到時見.
今晚見啦.

升級   57.67%

該用戶從未簽到

原帖由 塵生 於 2011-3-17 00:57 發表 hi 我都係新手都係天水圍跑,多數跑天水圍外邊
你好呀! 塵生, 我都係天水圍區, 夜晚都係球埸跑.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

華師兄,
今個星期日上午我會繼續長課,但下午我唔會黎啦,我要同個女温習考試,佢21-24號考試好緊要,我會上Blog 睇番你哋D精華架!

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-3-17 09:34 發表
YOKO, 大師兄已將未來三個月既訓練項目放在吹水BLOG, 妳上去看看. 妳速度已控制很好. 可以記錄一下能不能在每K, 4'50內走5K路程. 妳大腿筋緊試下將大腿橫放上欄杆. 若做唔到可以將一腳屈曲, 另一大腿橫放在屈曲的腳 ...

啱啱睇咗blog速度課安排,4月5月都應該冇問題,6月天氣開始好熱,我諗都幾辛苦,不過我都會努力既

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-3-17 10:43 發表
師姐黎緊目標係跑乜嘢賽多﹖

都喺跑10K賽,長D都未必跑到.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 斯卡 於 2011-3-17 10:54 發表
哈....十K賽我經驗好少....唔係好識練,不過除咗練INTERVAL沖圈外,仲有一種練法係用中速跑五K...休一陣...再用比中速快少少跑三K......

喺呀,jleung師兄之前都有教我用其他方法練習,不過我之前有膝痛,呢輪大腿筋又有D痛,所以唔練咁多住.
如果再傷,黎緊比賽點算好!

升級   76.8%

該用戶從未簽到

回復 1483# 的帖子

http://hk.myblog.yahoo.com/tswrunner/article?mid=16967

斯卡兄, 對你來說這訓練課程真是微不足道, 我理解上年初大師兄俾其他跑3'15內師兄的課程艱苦好多 , 可能大師兄就住Yoko師姐, 慢慢谷她卦.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-3-17 17:16 發表
http://hk.myblog.yahoo.com/tswrunner/article?mid=16967

斯卡兄, 對你來說這訓練課程真是微不足道, 我理解上年初大師兄俾其他跑3'15內師兄的課程艱苦好多" />" />" />" />" /> , 可能大師兄就住Yoko師姐, 慢慢谷她卦. " />" />" />" />" />

其實我都知無論喺長課或速度課,師兄們都好就住我,我真的好感激

升級   18.8%

該用戶從未簽到

剛睇到神父話:
【好重病!無得醫!】呢兩日中國、香港同澳門好多人患重病--------「急性盲搶鹽」!
好攪笑!

升級   57.67%

該用戶從未簽到

原帖由 ykchow 於 2011-3-17 21:01 發表 剛睇到神父話:【好重病!無得醫!】呢兩日中國、香港同澳門好多人患重病--------「急性盲搶鹽」!好攪笑!
唉! 我地中國人要多啲智識, 智慧先得. 我聽到有啲人把口唔信佢都去買番兩包無蝕底, 今日自己屋企真係無盬`無米我都叫我大人暫時唔好買, 免得人地已為我地都係咁無知.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 toatoawu 於 2011-3-18 01:40 發表
唉! 我地中國人要多啲智識, 智慧先得. 我聽到有啲人把口唔信佢都去買番兩包無蝕底, 今日自己屋企真係無盬`無米我都叫我大人暫時唔好買, 免得人地已為我地都係咁無知.

"...屋企真係無盬`無米..." 做乜咁'酶'呀!冇比家用老婆呢  
昨晚去飲高興嗎?

升級   76.8%

該用戶從未簽到

我咁啱屋企有係無塩, 大人昨晚去買當然買唔到啦, 無奈地買了樽豉油回家.  真係好佩服D香港人, 咩都可以搶一餐.

升級   18.8%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2011-3-18 09:19 發表
我咁啱屋企有係無塩, 大人昨晚去買當然買唔到啦, 無奈地買了樽豉油回家.  真係好佩服D香港人, 咩都可以搶一餐. " />" />

昨日聽收音機,有個阿伯,買唔到塩,於是就買咗6樽豉油頂檔,節目主持話,遲D連'咸碟'都冇得賣.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到