香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2011.1.16 龐蓓好心情慈善跑2011

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 917 天

Nice  to meet a few longrun ching at the race,
    Congratulations to winning the group and individual prizes,
    I am also very lucky to win the 6th prize
    The distance should be about 13 km, and my time is 52 mins

升級   71.58%

該用戶從未簽到

勁呀!! 得得地!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 得得地 於 2011-1-16 11:31 發表
    主場, 食埋早餐返嚟嘞 !   

好多謝 [夢璃] 帶隊, 跑出好成績.
    另外, 好多謝 chisuet 報名安排.   

我哋隊際 長跑長友 ~ Jelly Collection
    以 2hr 59min 9sec 攞到隊際 ...

恭喜!
    陣間要睇下你地領獎d相

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

升級   30.2%

該用戶從未簽到

今日見到五個穿網衣, 全部都有獎.

跑完後也沒時間verify一下成績.

得得地你跑1:00:21
    我就1:04:29

夢璃你跑幾多?

升級   16.84%

該用戶從未簽到

1:17:23

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 chisuet 於 2011-1-16 18:17 發表

今日見到五個穿網衣, 全部都有獎.

跑完後也沒時間verify一下成績.

得得地你跑1:00:21
    我就1:04:29

夢璃你跑幾多?

如果照咁計既話,我呢舖就跑54分幾

升級   14.3%

該用戶從未簽到

回復 64# 的帖子

個的士司機駛到入晒黄線先被蔡達明叫停, 嚇到我都唔記得影相

登錄/註冊後可看大圖

升級   20%

該用戶從未簽到

我覺得距離牌過少, 只見到1km, 2km, 及最後1km, 難以計算分段時間.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2011-1-16 22:06 發表
    個的士司機駛到入晒黄線先被蔡達明叫停, 嚇到我都唔記得影相

登錄/註冊後可看大圖

最後2-3km 我前面有一位跑手係紅燈位比警察截住, 佢想衝但被喝住, 到阿Sir發火個跑手先死死氣say sorry.

升級   93.67%

該用戶從未簽到

真係離譜, 工作人員應該係截車比跑手過, 而唔係截人比車先過; 你估百萬行呀, 人地走緊3分幾1k, 又點會停低睇燈過馬路!

個交通警究竟黎協助比賽進行, 定妨礙比賽進行呢!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

我平時跑會轉落天橋底, 只會過一次馬路,
    要就住有燈位, 就跑快或跑慢.

其實去到嗰度, 多人少人應該可以就到截住啲車.
    見到有位女跑手, 俾 [差人] 截住, 半分鐘, 之後哩位跑友都好激氣又 [好傷感].

升級   12%

該用戶從未簽到

http://hk.news.yahoo.com/article/110116/3/m9he.html

惠英紅、林建明、鍾慧冰及姚嘉妮    昨早到東涌    參與「好心晴慈善跑」活動,林建明為展示一顆熱誠的心,在10度嚴寒下竟然學賽跑健兒穿短衫短褲,雖然看到她凍到流鼻水及起「雞皮」,但她仍死撐好熱。她說第一年落場跑做足準備,還即場做熱身運動,笑言不打得都嚇親人。

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 leoleebi 於 2011-1-17 12:23 發表
    http://hk.news.yahoo.com/article/110116/3/m9he.html

惠英紅、林建明、鍾慧冰及姚嘉妮    昨早到東涌    參與「好心晴慈善跑」活動,林建明為展示一顆熱誠的心,在10度嚴寒下竟然學賽跑健兒穿短衫短褲,雖然看到 ...

那是娛樂新聞.

不過, 我覺得這個 [心晴行動] / 大姐明, 的確做到啲嘢, 好熱心嘅.   

多謝晒義工 !   

升級   12%

該用戶從未簽到

升級   13.67%

該用戶從未簽到

回復 75# 的帖子

你所講個位跑手就係小弟, 因為我同另一個跑手一齊過, 但個警察無攔他,gum我以為可以過, 點知比個警察攔住左.之後他發火, 我都係 gum 同他 say sorry 等他快d放我走!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kevintam1984 於 2011-1-17 15:52 發表
    你所講個位跑手就係小弟, 因為我同另一個跑手一齊過, 但個警察無攔他,gum我以為可以過, 點知比個警察攔住左.之後他發火, 我都係 gum 同他 say sorry 等他快d放我走!!!

我們咁鬼凍辛辛苦苦都練跑!比賽又要睇紅綠燈真的可憐.

升級   13.67%

該用戶從未簽到

希望大會出年比賽能夠係賽道方面真係多加改善, 今次比賽GE 馬路位真係比較多.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2011-1-17 11:54 發表

個交通警究竟黎協助比賽進行, 定妨礙比賽進行呢!

原帖由 kevintam1984 於 2011-1-17 15:52 發表

原來如此.

不過我見到你過時好像剛剛有車駛過, 警察才攔住你, 因為條路始終無封到, 如果行人路紅燈而且有車過阿Sir一定截住你先, 但如果無車過即使紅燈我相信佢都會隻眼開隻眼閉. (若換轉平時阿Sir就不只發火, 而是發告票了)

可能你心情受影響慢左落黎, 我就過左你, 之後你都好快界番我, 由單車徑過最後一個馬路一直到終點, 沿途一直唔多人, 大家界左都兩三個跑手, 我應該係你之後幾十米衝線, 所以名次上影響不大.

Anyway, 安全第一

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝~亦都恭喜你地拎到團體獎項~