香港長跑網  - 長跑長友

樓主: onon
打印 上一主題 下一主題

工聯會業餘進修中心 7月份 跑步運動訓練課程

關閉 [複製鏈接]

升級   54.9%

該用戶從未簽到

謝 nc ctse 關心,小弟當然好想尋花問柳
如無態小弟可能要跟瘋狂兄踩單車做攝記
小弟現要出去探下醫生
回來再傾過

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-7-24 14:24 發表
謝 nc ctse 關心,小弟當然好想尋花問柳
如無態小弟可能要跟瘋狂兄踩單車做攝記
小弟現要出去探下醫生
回來再傾過

踩單車好過跑喎, 係咪要買位o架

探醫生咁嚴重?? 祝ram兄早日康復.

升級   0%

該用戶從未簽到

昨晚除了熱外,

在跑馬地上了第一堂的師兄/姊感覺如何?

升級   50.53%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2008-7-29 10:24 發表
昨晚除了熱外,

在跑馬地上了第一堂的師兄/姊感覺如何?

上左第一堂, 天氣的確熱, 只是熱身已經出晒大汗了....
第一堂主要係理論堂, 交代一下下雨大打風既安排, 運動裝備, 學員既身體情況,
阿sir 詳細教了我們跑前既熱身, 之後圍住足球場跑了10分鐘
這一班共17人, 仍有空位,如果ching, ctse 有興趣仍可以報名.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 caffeine 於 2008-7-29 16:08 發表

上左第一堂, 天氣的確熱, 只是熱身已經出晒大汗了....
第一堂主要係理論堂, 交代一下下雨大打風既安排, 運動裝備, 學員既身體情況,
阿sir 詳細教了我們跑前既熱身, 之後圍住足球場跑了10分鐘
這一班共17人,  ...

咁都無咁驚 悶唔悶?? 好唔好玩???

升級   50.53%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-7-29 16:36 發表

咁都無咁驚 悶唔悶?? 好唔好玩???

hum....第一堂都可以接受, 因為報得都係想跑, 下次應該可以跑多d, 2000米計時

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 66# 的帖子

期待中

升級   54.9%

該用戶從未簽到

nc ctse, 請問知唔知係九龍塘mtr有冇小巴可到九龍仔公園?
因為睇地圖都唔近喎~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-7-29 22:57 發表
nc ctse, 請問知唔知係九龍塘mtr有冇小巴可到九龍仔公園?
因為睇地圖都唔近喎~" />  

上網check過傳聞是在九龍塘站去九龍城的小巴 no.406定46 或走路10分鐘
http://www.pumb.org/viewthread.php?tid=38513

升級   54.9%

該用戶從未簽到

thanks ctse,如小弟到時找不到小巴都係行路去當熱身~

原帖由 obaanc 於 2008-7-29 23:09 發表

上網check過傳聞是在九龍塘站去九龍城的小巴 no.406定46 或走路10分鐘
http://www.pumb.org/viewthread.php?tid=38513

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 29/7/2008 23:20 發表
thanks ctse,如小弟到時找不到小巴都係行路去當熱身~

到樂富MTR後由吉豬島後門出聯合道落斜方向行,喺民生小學路口轉右行上兩個街口就見到九龍仔公園入口,行上去見到足球塲轉右行見到泳池,個會就在泳池側。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2008-7-30 20:21 發表

到樂富MTR後由吉豬島後門出聯合道落斜方向行,喺民生小學路口轉右行上兩個街口就見到九龍仔公園入口,行上去見到足球塲轉右行見到泳池,個會就在泳池側。

大熱天時, 樂冨行去九龍仔公園都幾金吓

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 30/7/2008 20:40 發表

大熱天時, 樂冨行去九龍仔公園都幾金吓  

hehe, 佢話當熱身喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2008-7-30 20:41 發表

hehe, 佢話當熱身喎!

擔保ram兄一定夠熱身

升級   50.53%

該用戶從未簽到

唔知ching, ctse 今日上成點呢

升級   54.9%

該用戶從未簽到

小弟剛回到家一會,忙碌做各式各樣的家務 (首要洗晒d臭汗衫先)
稍後再作報告
(nc tse:大家都好留心聰阿Sir講課啊,你跑得很好 ,一點不覺得你辛苦,而小弟就扯晒蝦....  )

升級   0%

該用戶從未簽到

今天都很早抵達"集合點", 等等下唔多對路7:29 還是得你我她三人, 三個三唔識七的傻人在泳池門口等了約10分鐘, 後來見唔對路, 便去泳池後面看看, 一大班人已在那兒

第一課都幾好, 有d 熱身動作小妹也沒有做過, 最後跑了10分鐘+cool down 完結.

話時話, 由於ram ching今天沒有騎著黑馬, 因此小妹完全不知道誰是ram兄, 請問今天ram兄的打扮是怎樣???  你看見我嗎????

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-7-30 22:56 發表
小弟剛回到家一會,忙碌做各式各樣的家務 (首要洗晒d臭汗衫先)
稍後再作報告
(nc tse:大家都好留心聰阿Sir講課啊,你跑得很好一點不覺得你辛苦,而小弟就扯晒蝦....hj" />hj" />  )

ching 唔好玩啦..... 你一定一定認錯人 ching見到我嗎??  為什麼不打個招呼呀??  我知我很留心聽書, 那時一定很cool, 很兇, 嚇親ching了

升級   54.9%

該用戶從未簽到

如果小弟無認錯,nctse是穿綠色衫吧,小弟是穿nikx10k藍衣人
講課中途又手機響起果個lor
小弟在開始跑圈時是跟在ctse後面,到第二個圈過了ctse果個呢......

原帖由 obaanc 於 2008-7-30 22:59 發表
今天都很早抵達"集合點", 等等下唔多對路7:29 還是得你我她三人, 三個三唔識七的傻人在泳池門口等了約10分鐘, 後來見唔對路, 便去泳池後面看看, 一大班人已在那兒

第一課都幾好, 有d 熱身動作小妹也沒 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-7-30 23:31 發表
如果小弟無認錯,nctse是穿綠色衫吧,小弟是穿nikx10k藍衣人
講課中途又手機響起果個lor
小弟在開始跑圈時是跟在ctse後面,到第二個圈過了ctse果個呢......

手機響起果個是站在我左下方, 不過好似有兩次電話響過, 不清楚是同一個人, 還是兩個人.

太多人過了小妹, 所以其實小妹都係唔係好認得... 下個星期三小妹會問一問ching穿什麼衫架喇 ching是否跑了4個圈, 小妹跑得3個