香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat
打印 上一主題 下一主題

CatCat 跑步日誌

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

60K.....好叻喎,仲有四日時間跑多40k,加油呀。
    件彩虹戰衣係我地個跑步班既戰衣黎架,穿起零舍醒神呀,著黎比賽如虎添翼,2/1天氣預測15-19度應該可以著。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-12-27 14:19 發表
    60K.....好叻喎,仲有四日時間跑多40k,加油呀。
    件彩虹戰衣係我地個跑步班既戰衣黎架,穿起零舍醒神呀,著黎比賽如虎添翼,2/1天氣預測15-19度應該可以著。

cat師姐...小兒係達唔到100km... 下月小兒會調整至50km...
    點樣可以參加彩虹跑步班呀?有什麼條件?
    不過今日小兒不在狀態...跑完青公,再做阿路迫,再做埋肥膏訓練...真係剩番半條人命...

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 27-12-2011 20:54 發表

cat師姐...小兒係達唔到100km... 下月小兒會調整至50km...
    點樣可以參加彩虹跑步班呀?有什麼條件?
    不過今日小兒不在狀態...跑完青公,再做阿路迫,再做埋肥膏訓練...真係剩番半條人命...
    嘩!你一次過做咁多野,梗係得半條人命啦,運運過量會有反效果架,反事適可宜止呀,運動都要循序漸進先得架,唔可以心急架。跑班資料我PM比你丫。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

師姐,你對我真好...多謝你呀!你食左早餐未呀?小兒現在食緊白粥...清清地...

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 28-12-2011 08:17 發表
    師姐,你對我真好...多謝你呀!你食左早餐未呀?小兒現在食緊白粥...清清地...
    我e家食完午餐喇。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 jogging_cat 於 2011-12-28 13:48 發表
    我e家食完午餐喇。

我e+食, 哈哈~

升級   98.9%

該用戶從未簽到

CatCat師姐,祝新年快樂,身體健康

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 1-1-2012 08:45 發表
    CatCat師姐,祝新年快樂,身體健康" />" /> " />" />
    Gunners 師兄多謝你,我都祝你新年進步,身體健康,長跑長有,渣馬有好成績。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

cat師姐,今日小兒見到你呀...粉紅帽帽+彩色衫衫...但妳穿背心,不怕凍嗎?
    妳好叻呀...見妳跑個樣...都好美麗,唔會「索晒氣」咁...
    繼續努力呀! (小兒在5/2渣打會同全馬既一齊起步...然後小兒坐船船去中環-->Sogo迎接你地!)

升級   0%

開心

美津濃半馬拉松錦標賽2012

今日第一次參加 LEE個比賽,抱著戰戰兢兢的心情,因為這比賽限時2小時30分,仲要係用大會時間,咁多斜路真係除時跑唔完都似,仲要約定Daniel幫我攞件S碼T恤,我幫佢攞件M碼來交換,身負重任點都要跑快D先得啦。
    今日天氣非常好,氣溫15度,無太陽又唔大風,又乾爽,唔凍唔熱最啱我跑,好感恩。
    今朝一早入到沙田見到好多同學仔,大家都精神奕奕,我雖然星期五有少少發燒,但休息咗幾日己經好好多,今朝狀態都算不錯。
    可能之前聽D師兄話LEE條賽道新娘潭至烏交騰係長命斜,一路7-8K斜路都無得回,所以心理上覺得一定好難頂,一起步就黎上條急斜路,心諗唔係7-8K都係咁架馬,係就死得人喇,好彩只係一小段係咁斜姐,跟住都係有上有落,同埋都唔係上好長都有得回一回,可能一早遇咗好難跑,所以跑起上黎反而覺得想像中咁辛苦,都可以維持到上斜最慢果K6:44平路就可以保持5:3X,10K時間58:10,好滿意喇,10K斜路都做到LEE個時間。心諗,有冇機會SUB 2呢?後半程無咁多斜路,可能都有D機會播,唔好諗喇盡力啦,於是乜都唔諗靜係望住前面既路,努力咁跑就係喇,跑到18K時間大約係2小時44分左右,仲有3K要14分幾跑完,先可以SUB 2,機會好低吓喇,因為起步時間遲過大會時間1分鐘左右,唔好諗繼續向跑啦,跑呀....跑呀....就到終點喇,一於爆埋佢,衝呀............過終點。
    大會時間2小時3分15秒,自己按錶2小時2分22秒,好開心呀,我PB咗喇!比舊年廸士尼半馬的平坦賽道還要快半分鐘,竟然咁既賽道都可以PB,實在難以置信,好感恩呀!

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 2-1-2012 15:50 發表
    cat師姐,今日小兒見到你呀...粉紅帽帽+彩色衫衫...但妳穿背心,不怕凍嗎?
    妳好叻呀...見妳跑個樣...都好美麗,唔會「索晒氣」咁...
    繼續努力呀! (小兒在5/2渣打會同全馬既一齊起步... ...
    倚,原來你見到我咩,咁你有無叫我呀,因為實在太多人,我都唔知邊個係你呀,起跑前我同runrun師姐佢地傾咗一陣,因為要趕住熱身都無刻意搵你,跑完返黎諗住會多d時間啦,點知返到黎超多人,簡直人頭湧湧,仲難搵人,不過又見返runrun師姐同成成佢地,我問成成小兒係邊?佢話「佢好難搵過喎,神出鬼沒架。」所以終於又無緣同你見面喇,希望下次無咁多人可見到面啦。
    我今日跑得好滿意呀,多謝你黎同我打氣呀。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2012-1-2 17:25 發表
    倚,原來你見到我咩,咁你有無叫我呀,因為實在太多人,我都唔知邊個係你呀,起跑前我同runrun師姐佢地傾咗一陣,因為要趕住熱身都無刻意搵你,跑完返黎諗住會多d時間啦,點知返到黎超多人,簡直人頭湧湧,仲 ...

其實係14km上斜位,我同你既距離係...3米左右.....我仲見到你只穿背心...又好努力向前跑...小兒唔想騷擾你....只想你專心跑
    哈哈哈!成成講野咁好笑...「話我好難搵...」咁又係呀...小兒成日左穿右插...四圍睇下有無野幫手...
    係一開始起步的時候...小兒要「娟」入去d鐵網位才能影到你地開跑一刻...我又唔知道d路咁難行...總之我穿波鞋啦...行既時候都要好小心...
    哈哈哈!小兒第二次在cat師姐既背後默默支持...相信下次應該係渣打有機會再見....因為小兒先和全馬跑友打氣!

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 2-1-2012 18:01 發表

其實係14km上斜位,我同你既距離係...3米左右.....我仲見到你只穿背心...又好努力向前跑...小兒唔想騷擾你....只想你專心跑
    哈哈哈!成成講野咁好笑...「話我好難搵...」咁又係呀...小兒成日左穿右插...四圍睇下 ...
    哦,係咪係上水壩果條斜路呀,果道我真係跑到死死吓,乜都睇唔到,有個師兄叫我加油,我都唔識應呀。
    你咁乖女四圍幫手,真抵鍚喇。

下次渣馬仲多人,見到面既機會仲低喎,不過唔緊要啦,有緣終於都會見到既,就好似我同Tarry都好耐先至第一次見面啦,點都要多謝咗你支持先。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2012-1-2 20:04 發表
    哦,係咪係上水壩果條斜路呀,果道我真係跑到死死吓,乜都睇唔到,有個師兄叫我加油,我都唔識應呀。
    你咁乖女四圍幫手,真抵鍚喇。

下次渣馬仲多人,見到面既機會仲低喎,不過唔緊要啦,有緣 ...

係呀!小兒就係企左係度啦...你件彩虹戰衣好靚!

小兒又唔跑得,最多為大家做一些後勤既工作...算不得什麼

小兒昨日1月1日去左跑青公呀...今次跑到接近13km..全程無停過啦...好開心!

今次跑全馬都好多人,所以可能真係見唔到我...哈哈!不過我地經常在呢個網見到面..都好開心啦!

多謝你既香吻...等小兒跳隻舞多謝你啦!

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 2-1-2012 20:17 發表

係呀!小兒就係企左係度啦...你件彩虹戰衣好靚!

小兒又唔跑得,最多為大家做一些後勤既工作...算不得什麼

小兒昨日1月1日去左跑青公呀...今次跑到接近13km..全程無停過啦...好開心!

今次跑全馬都好多 ...
    點會跑唔到呀,你越黎越進步好快可以跑半馬架喇。e家都13k啦,加油呀。
    你隻舞跳得好好睇,舞姿好勁呀, yeah.....

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2012-1-2 20:25 發表
    點會跑唔到呀,你越黎越進步好快可以跑半馬架喇。e家都13k啦,加油呀。
    你隻舞跳得好好睇,舞姿好勁呀, yeah.....

幣在...跑13k 既時間好慢啦...小兒只練耐力...未練時間...
    小兒跳舞好勁ga...次次跑青公時,荃灣公園都會有一班師奶跳勁舞!
    小兒有時「痴」住佢地跳過一兩隻...好勁ga!!
    不過我將會每星期跑兩次青公....
    (因為keep住跑步,小兒呢3個月來...唔洗見醫生!(最多3個月一次覆診)...又可以慳番D錢...唔洗入廠大執 )

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 jogging_cat 於 2012-1-2 16:33 發表
    今日第一次參加 LEE個比賽,抱著戰戰兢兢的心情,因為這比賽限時2小時30分,仲要係用大會時間,咁多斜路真係除時跑唔完都似,仲要約定Daniel幫我攞件S碼T恤,我幫佢攞件M碼來交換,身負重任點都要跑快D先 ...

我成日覺得咁多斜路,現在仲未係我去玩既時候。
    因此美津濃只有望的份兒,期待有一天我都可以去親身參與。

升級   0%

開心

原帖由 chusiuyee 於 2-1-2012 20:32 發表

幣在...跑13k 既時間好慢啦...小兒只練耐力...未練時間...
    小兒跳舞好勁ga...次次跑青公時,荃灣公園都會有一班師奶跳勁舞!
    小兒有時「痴」住佢地跳過一兩隻...好勁ga!!
    不過我將會每星期跑兩次青公....
    ...
    唔洗練速度位架,因為你要淢磅就要消耗卡路里先喇,慢跑先係消耗脂肪。
    我都見過D姐姐係道唱砍跳舞,佢地好開心呀,原來你都有同佢地一齊跳。

升級   0%

開心

原帖由 阿聰 於 2-1-2012 22:44 發表

我成日覺得咁多斜路,現在仲未係我去玩既時候。
    因此美津濃只有望的份兒,期待有一天我都可以去親身參與。
    聰聰,繼續努力啦,實有機會既,加油呀。

升級   69.25%

該用戶從未簽到

CAT師姐...小二昨晚發夢...自己跑味精濃...仲可以界到癲友師兄們...開心到飛起
    其實我想問...以昨日既天氣...小二覺得好凍...點解師姐你咁勇穿背心...唔怕頭1-3K...凍親?