香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kennysze
打印 上一主題 下一主題

第八次長跑一萬公里(累積至22年8月31日共71580公里)

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 chusiuyee 於 2012-3-18 21:35 發表

跑長白山...記得用GPS記錄post上來俾小二欣賞下!

順便「咩」埋藤籃...每朝晨跑 ...跑去長白山採摘花旗心俾小二焗水飲!呵呵!" />" />" />" />

ps:小二溫馨提示,Kenny哥哥...你在第一 ...

花旗心好似美國嘢喎

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2012-3-18 23:14 發表

花旗心好似美國嘢喎" />" />

咁長白山...係咪中國人參...??? 小二晚晚發夢,好燥底 ...要食D人參降火!
但小二好期待Kenny哥哥「圍跑..長白山」

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

回復 322# 的帖子

升級   100%

慵懶

回復 322# 的帖子

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

回復 322# 的帖子

燥熱仲食參?去買西洋菜食啦

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 little-fish 於 2012-3-19 11:37 發表

小魚師兄...咁小二去街市買西洋菜白灼食...謝謝你!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 little-fish 於 2012-3-19 11:37 發表

佢真係幾燥ga,小魚師兄,你領教過未呀

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2012-3-19 16:07 發表

佢真係幾燥ga,小魚師兄,你領教過未呀

根拿sir...呢度係kenny哥哥既「長跑一萬公里」既blog。我地最好講番 ...跑步D內容好D wor...

升級   0%

開心

哈哈! 多謝各位攪旺我個blog ! 歡迎大家隨便聊啊!
    我報果個長白山團幾冷門下,聽講未必成團,如果唔成就係普通的東北三省行程,都會玩長白山一日,不過坐車就有挑坐了!
    小二,你想清熱氣當然要食美味雪糕啦!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-3-19 20:26 發表
    哈哈! 多謝各位攪旺我個blog ! 歡迎大家隨便聊啊!
    我報果個長白山團幾冷門下,聽講未必成團,如果唔成就係普通的東北三省行程,都會玩長白山一日,不過坐車就有挑坐了!
    小二,你想清熱氣當然要食美味雪糕啦!

果然係天使教練...雪糕是小二的好朋友!!

升級   0%

鬱悶
  • 簽到天數: 2 天

長白山睇相真係好靚,期待Ching 的相

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 little-fish 於 2012-3-19 22:03 發表
    長白山睇相真係好靚,期待Ching 的相

me too...呵呵呵!

升級   98.9%

該用戶從未簽到

31-3-2012闖關約跑

Kenny因當日會有其他跑友可能要寄行李及跑完後要沖涼.不如係上水鐵路站集合,然後步行5-8分鐘到北區運動場存行埋再出發.
    由天平路 > 馬適路 > 沙頭角公路 > 山咀村路.全程約12.5公里.係沙頭角可以睇吓日軍碉堡,玩吓,食嘢(如果有的話).如果唔夠喉,可以原路跑返轉頭,沿路都可以上車,搭78k或小巴返回上水鐵路站,返回運動場洗白白.

大約路線如下:
    .http://www.mapmyrun.com/routes/view/76261474/?open_ive_done=1&new_route=1

升級   37.6%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2012-3-20 06:30 發表
    Kenny因當日會有其他跑友可能要寄行李及跑完後要沖涼.不如係上水鐵路站集合,然後步行5-8分鐘到北區運動場存行埋再出發.
    由天平路 > 馬適路 > 沙頭角公路 > 山咀村路.全程約12.5公里.係沙頭角可以睇吓日軍碉堡 ...

可以換衫就perfect !

如決定好下午集合時間,請通知小弟.

謝謝!

升級   28.95%

該用戶從未簽到

多謝Kenny兄回應,有兩個問題求教。

1) 上兩周荃灣跑到大欖涌,見整路完全唔知點入黃金海岸,結果調頭回程。
    2) 屯門入天水圍後,如何入大埔?係咪經沙頭角道鹿頸入?

先謝謝!

升級   37.6%

該用戶從未簽到

回復 335# 的帖子

>>1) 上兩周荃灣跑到大欖涌,見整路完全唔知點入黃金海岸,結果調頭回程。

整路?? Dann  ching 喺唔喺講緊大欖涌上橋位 ? 其實一直走,可以喺橋底走過對面..之後喺海事學院過對面(右)行人路靠住一直走, 無問題㗎..... 見圖.

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

開心

小魚師兄、班長,我一定會拍一些靚相同大家分享!
    根拿師兄,正呀! 一於下午二時在上水站集合啦! 12.5公里差唔多了,多D時間參觀下沙頭角禁區同埋去飲牛奶!!
    Turtle師兄,下午二時OK嗎? 需要再遲一些嗎? 我們可以就你!
    dann師兄, 上面Turtle師兄幅圖好清楚咁指示O左點樣轉入大欖涌,之後沿著大路走,然後左轉上斜,再一路跟住大路走就會到黃金海岸啦!至於我在天水圍之後點樣入大埔,我就係行新田-->上水-->粉嶺-->沙頭角公路-->鹿頸入

升級   76.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Turtle 於 2012-3-20 11:24 發表
    >>1) 上兩周荃灣跑到大欖涌,見整路完全唔知點入黃金海岸,結果調頭回程。

整路?? Dann  ching 喺唔喺講緊大欖涌上橋位 ? 其實一直走,可以喺橋底走過對面..之後喺海事學院過對面(右)行人 ...

我今日又係跑到依度調頭,唔知點跑落去。。

升級   0%

開心

大欖桶至黃金海岸果段,我整o左個地圖,大家可以看一看
    http://www.mapmyrun.com/routes/fullscreen/76517828/
    Map Option 建議選satelite,容易睇清楚個環境!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kennysze 於 2012-3-20 20:59 發表
    多D時間參觀下沙頭角禁區同埋去飲牛奶!!