香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JoJoYip
打印 上一主題 下一主題

JoJo亂跑紀錄

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

JOJO你文筆好風趣!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 162 天

JoJoYip 發表於 2013-11-5 13:02
    初馬之大阪馬拉松2013
    無泥UPDATE一排,我懶左?!又好似真係有啲
    由一日一課變成二日什至三日先一課,亦少 ...

JOJO 好FIT, 第一次都有SUB 4 ~勁!!

升級   23.55%

該用戶從未簽到

是日機場十公里
    自己錶時間:44'14
    大會時間: 44'37

起跑前有啲急想去廁所但人太多所以無去到,又唔想咁早上線所以就四圍搵人吹水
    開跑果然好多人一字排開慢跑,只好時快時慢搵位過人
    過左一公里追到大力,希望可以跟到
    但六公里後開始落後
    熱身唔夠加上著住新鞋唔想磨佢只好跑慢啲
    同埋都幾多U-TURN一轉完加速真辛苦
    好彩愛鞋跑完如新一樣
    同人講PB會比人笑。。。因為只係第二次比賽基本上唔慢過上次就可以PB。。。哈哈

Like: 5.0
    Like: 5

升級   23.55%

該用戶從未簽到

城門皇者半馬

比賽前收凌晨一點,落得床訓都三點,六點又起身,果種感覺真不爽
    去到搵下號碼布,周圍吹下水就上線起步
    是次係愛鞋榮休一役,無呢對鞋我唔會係呢度出現亦唔會為跑而瘋狂
    所以訂下目標:完成時間1:45
    無乜落雨但磚濕滑唔咬地,跑得有點吃力
    上梅子林速度急降,不過早有準備
    只要落斜追返多少加上全程速度唔跌過5MIN/K就可以達標
    天雨路滑落斜唔敢太快,一泥熱身唔夠驚彈落去果陣抽筋,更重要的是愛鞋投訴唔好太急佢可能頂唔順
    跌倒事少出醜事大,我唔會容許呢件事發生
    彈左落去之後就跑返城門河,好懷念,自從而家份工正式開始後就少左好多長課
    亦都維持一向政策:跟人跑
    當然跟返自己速度差唔多的跑者
    不經不覺過埋雙橋,即係仲有3K左右
    手錶時間為1:25左右
    仲有20分鐘,決定放慢
    一泥唔係想造時間,只為完賽
    二泥跑太盡下次要更好時間更難,留個空間仳自己
    最後完成時間為1:41
    太好了,幫鞋子圓夢,雖然好低能但無佢我唔會跑,感覺上無健康左但小弟係有少少改變
    好在我仲有三對同款不同色GE等緊我著爛佢地

升級   37.4%

難過
  • 簽到天數: 115 天

你的經歷都幾波折!

你重後生, 斷估你都未做人老豆。重有大把世界!  不過希望你的經歷都可以給你一些啟發, 尤其是你自己講過的 ".....重拾運動流汗為我帶來的快樂", "......父母果然偉大", 加油!

哈哈~近幾年發生好多唔同事在我身上 雖然對比大家係微不足道但我覺得我個人改變左唔少 最緊要係自己開心+身邊人開心就夠 其他事情當然要努力但唔強求 大家一齊加油!  詳情 回覆 發表於 2013-12-17 21:12

升級   23.55%

該用戶從未簽到

swan 發表於 2013-12-16 10:29
    你的經歷都幾波折!

你重後生, 斷估你都未做人老豆。重有大把世界!  不過希望你的經歷都可以給你一些啟發,  ...

哈哈~近幾年發生好多唔同事在我身上
    雖然對比大家係微不足道但我覺得我個人改變左唔少
    最緊要係自己開心+身邊人開心就夠
    其他事情當然要努力但唔強求
    大家一齊加油!

升級   23.55%

該用戶從未簽到

是日第二個全馬,輸左比自己,只怪自己練習不足無乜長課
    頭段都唔錯上斜都跑到5MIN/K,不過又真係好大風,特別係汀九吹到傻,搵唔到速度差唔多的跑手只好減速搵人擋風
    入長青前速度開始跌,不過落斜死頂去到30K
    噢,今次一抽筋就無左上次果種要繼續落去的意志力
    反正今年唔太慢就得下年要拎進步獎(報唔到柬京的話)同真係無乜心機跑,可能跑公路太悶我又唔夠快界唔到人了
    不過行返順個人就跑抽筋又行,落斜彈落去,多人地方又跑
    到最後入銅鑼灣人開始多,最後一公里我係用起步的速度跑返去,果下我先知自己係仲有力,只係意志力唔夠強同懶
    $300報名費,都唔怪佢,但我見唔到有蕉同朱古力,玩咩要問先攞到,雖然我唔志在食但實在有啲失望,同埋我係咪應該搵搵會唔會同商品說明修列有衝突?

CEC
    你想玩介人,同我一齊玩2組!  發表於 2014-2-17 23:37
    下年再黎過!加油!  發表於 2014-2-17 22:53