香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 叮叮噹
打印 上一主題 下一主題

叮叮噹之跑步日誌-請多多指教

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

29/10(三) 西鐵<>湖山河畔8k
    心頭高,想跑西鐵<>蝴蝶公園15k,可能星期一跑了13.5k,身體心理未適應,今晚跑得很慢,很辛苦,腳軟軟,只好 8k收工.

1/11(六) 九龍仔運動場外,MaxVO2測試
    560mx8+320m=4.8k
    前一晚睡不好,約睡了5小時,唔習慣帶心跳帶,熱身不足.
    跑了三圈已經心口壓著,越壓越實,跑完5圈也要放棄 ,只跑了2.5k

3/11(一) 首次全女班行山
    西貢: 北潭涌 - 鯽魚湖 - 北潭 - 榕樹澳 - 深涌 (午膳) - 蛇石拗 - 南山洞 - 白沙澳
    未計距離

5/11(三) 西鐵<>湖山河畔8k
    是日大腿後的肌肉仍然有少少酸,行山後拉筋不足.
    跑步的狀態異常地好,速度也快了,感覺輕鬆 .全程均速完成,沒有行個半步,只是兩個燈位原地jog了2mins,50mins完成.
    見證自己的進步,好開心啊!  

升級   54.9%

該用戶從未簽到

叮叮噹ctse:恭喜跑得進步,開心之餘又是一個好大的推動力,去繼續努力練習
    加油!

升級   0.53%

該用戶從未簽到

帶狗跑步我覺得唔係幾好咯∼因為我平時都會幫朋友帶下狗散步〔度柏文〕
    見到人地帶狗都要嗱嗱聲綁係燈柱或欄桿度因為只狗好鍾意兇其他狗

升級   0%

難過

星期六,陪毅行者行了兩段,在大帽山食飽 冷風,回家很疲倦,洗濕頭後在梳化睡著了......結果中招.
    發高燒 發冷

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-11-10 23:00 發表
    星期六,陪毅行者行了兩段,在大帽山食飽" />" />hjghk 冷風,回家很疲倦,洗濕頭後在梳化睡著了......結果中招.
    " />" />發高燒" />" /> " />" />發冷 " />" />
          ...

c tse..好好休息.. 唔好去跑住啦
    咁你睇0左醫生未 ar?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 183# 的帖子

叮叮噹 c tse

保重! 保重!

祝早日康復

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

祝願叮叮噹姐早日康復, 多d休息, 好番晒才跑過

升級   35.4%

該用戶從未簽到

叮噹ctse, 小人保重身體
    好好休息,祝早日康復
    願早日可相約ctse一起再跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-11-10 23:00 發表
    星期六,陪毅行者行了兩段,在大帽山食飽" />" />hjghk 冷風,回家很疲倦,洗濕頭後在梳化睡著了......結果中招.
    " />" />發高燒" />" /> " />" />發冷 " />" />
          ...

叮叮噹 ctse,休息多d,好快會好返,到時又可以跑步同行山。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

叮叮噹ctse,
    保重! 祝早日康復!

升級   0%

該用戶從未簽到

叮噹姐,早日康復,跑道上見。

升級   0%

難過

多謝各位師姐師兄慰問.
    昨晚飲了含止痛退消藥的熱檸檬, 再出一身汗 ,今日已經沒有發燒發冷,也沒有感冒的病徵出現,只是身體比較軟弱,沒有胃口,時時飲水 .
    今晚只好忍腳唔跑,希望明晚可以跑一轉 .

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-11-11 23:41 發表
    多謝各位師姐師兄慰問.
    昨晚飲了含止痛退消藥的熱檸檬, 再出一身汗" />" /> ,今日已經沒有發燒發冷,也沒有感冒的病徵出現,只是身體比較軟弱,沒有胃口,時時飲水" />" /> .
    今晚只好忍腳唔跑,希 ...

叮叮噹姐, 好番未呀??  好番後都要慢慢逐小去讓身體適應... 明天會跑嗎

升級   0%

難過

原帖由 obaanc 於 2008-11-16 23:48 發表

叮叮噹姐, 好番未呀??  好番後都要慢慢逐小去讓身體適應... 明天會跑嗎

好番了!跑了兩晚8km,今晚回程在警處旁,迎面有位ching大聲叫"叮叮噹",嚇得小妹快速跑回家.不久,該名ching又折返過小妹,還讚小妹跑得快,真係過獎了!

未見過面當然唔知道ching姓名,屯門真係有CID-長跑網特派監察員.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-11-17 00:02 發表

好番了!跑了兩晚8km,今晚回程在警處旁,迎面有位ching大聲叫"叮叮噹",嚇得小妹快速跑回家.不久,該名ching又折返過小妹,還讚小妹跑得快,真係過獎了!" />" />" />" />hkjhk

未見過面當然唔知道ching姓名,屯門真係有CID-長跑 ...

未見過面但認得你是叮叮噹, ctse是否穿著長跑網跑衫

都會幾驚的, 因為他能叫出妳個名, 但妳又唔知他是誰!!!! 會是誰呢

會唔會見過面, 但ctse初癒, 唔認得人

升級   66.4%

該用戶從未簽到

sorry!!嚇親師姐真係唔好意思!!

升級   0%

難過

原帖由 obaanc 於 2008-11-17 00:09 發表

未見過面但認得你是叮叮噹, ctse是否穿著長跑網跑衫 " />" />

都會幾驚的, 因為他能叫出妳個名, 但妳又唔知他是誰!!!! 會是誰呢 " />" />

會唔會見過面, 但ctse初癒, 唔認得人 " />" />

小妹穿"黑色荃灣10km黃昏賽"T-shirt,已經好低調啊!
    小妹才跑過馬路踏上單車徑,師兄已經離遠跑來 叫小妹.
    小妹認人都幾好叻!應該未見過師兄啊!也未聽過師兄把聲音,他折返追到小妹,有幾句對話.可能他見過妳影張大相,跑跑吓可以立即叫出對方名,真係唔簡單.