香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 叮叮噹
打印 上一主題 下一主題

叮叮噹之跑步日誌-請多多指教

升級   0%

該用戶從未簽到

ctse . 我減極都無起色.....

升級   97.05%

該用戶從未簽到

希望可以減至47kg.

已妳今天的堅持及努力,47kg 渣打前一定做到!!

升級   35.4%

該用戶從未簽到

叮噹ctse 目標係前面,好近咋
你要努力

ctse宜家愈跑愈長又愈愈快
加油,比心機

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

見過妳啦!身材都fit,冇肉可減.
    可能妳根本唔需要減磅,只要keep fit.
    Keep running.

升級   0%

難過

原帖由 快活人 於 2008-12-15 14:06 發表
    ctse . 我減極都無起色.....

未見面,唔知妳係咪已經好fit, 減冇可減.
    Keep running.

升級   0%

難過

原帖由 pwong5618 於 2008-12-15 14:42 發表
    希望可以減至47kg.

已妳今天的堅持及努力,47kg 渣打前一定做到!!

多謝wong Sir支持,
    今晚跑 10k報答各位的支持.

升級   0%

難過

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-15 13:51 發表

叮叮噹ctse:
    呢個果然係好消息,keep going唔好比佢停,一於"日日跑、日日fit"。

Thank You.
    暫時未能日日跑,會試試連續跑4日.
    I will keep .
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

<<====51,2KG    死LU男人老狗~想增到55KG啦~睇黎都冇乜可能...............

升級   20.35%

該用戶從未簽到

跑啊!跑啊!
    哈哈

升級   0%

難過

小妹可能一世都冇咁機會,跑到要增磅?
    跑少啲咪得囉!

升級   0%

難過

原帖由 711MF 於 2008-12-15 19:55 發表

叮叮噹...加油..呢到好多人支持你架....

多謝七兄支持,長跑網真係好!

升級   35.4%

該用戶從未簽到

叮噹CTSE,咁耐無見你
    真係減出左成果
    CTSE 宜家都跑得比以前輕鬆同快

我地下次一齊再跑去,一齊又跑返屋企呀
    今次真係跑得開心~

升級   0%

難過

原帖由 redred 於 2008-12-20 23:14 發表
    叮噹CTSE,咁耐無見你
    真係減出左成果
    CTSE 宜家都跑得比以前輕鬆同快

我地下次一齊再跑去,一齊又跑返屋企呀
    今次真係跑得開心~

好呀!一齊跑真開心!

升級   0%

難過

The last 7th week: 53.5k

14/12(日) 西鐵<>蝴蝶灣公園涼亭 14k, 1'25"
    繼昨日踩了5hrs.單車,多次上落斜,今日竟然沒有倦意還可以跑步,真係意想不到.

15/12(一) 西鐵<>慧豐園 10.5k, 1'15"
    回程開始腳軟,能夠堅持到底,停2次湖山補水.

16/12(二) 西鐵<>慧豐園 10.5k, 1'10"
    開跑不久肚痛,停2次去解決不成,停1次湖山補水. 回家肚瀉.

17/12(三) 西鐵<>慧豐園 10.5k, 1'10"
    肚肚仍然少少不適,堅持到底,停1次湖山補水.

20/12(六) 西鐵<>湖山公園 8k + 上斜特訓4轉
    衝上斜4轉: 38",43", 45", 48"
    第二次上斜集訓13人, 上次patpat同腰酸痛, 今次沒有出現.
    今次上斜比較省力, 雙腿只短暫酸軟, 少少頭痛, 一見Iris嘔自己立即嘔.
    去程跟Redred跑去湖山,回程跟平兄,明兄,Redred,Patrick慢jog回家,邊跑邊傾真係爽!
    基本功體能: 擺手, 提腳, 穿梭跑觸地10, Push up20, Sit up20

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-21 15:00 發表
    The last 7th week: 52k

14/12(日) 西鐵<>蝴蝶灣公園涼亭 14k, 1"25

繼昨日踩了5hrs.單車,多次上落斜,今日竟然沒有倦意還可以跑步,真係意想不到.

15/12(一) 西鐵<>慧豐園 10k, 1"10
    回程開始腳軟,能夠堅持到底,停2次湖山補水.

16/12(二) 西鐵<>慧豐園 10k, 1"10
    開跑不久肚痛,停2次去解決不成,停1次湖山補水. 回家肚瀉.

17/12(三) 西鐵<>慧豐園 10k, 1"10
    肚肚仍然少少不適,堅持到底,停1次湖山補水.

20/12(六) 西鐵<>湖山公園 8k + 上斜特訓4轉 + 基本功體能
    第二次上斜集訓13人, 上次patpat同腰酸痛, 今次沒有出現.
    今次上斜比較省力, 雙腿只短暫酸軟, 少少頭痛, 一見Iris嘔自己立即嘔.
    去程跟Redred跑去湖山,回程跟平兄,明兄,Redred,Patrick慢jog回家,邊跑邊傾真係爽!

叮叮噹好野 連續跑了4天10k以上, 這個星期跑了50k+, 半馬一定沒有問題

咁星期六閣下及iris也先後 今次閣下又吃得過飽了!!!

升級   0%

難過

原帖由 obaanc 於 2008-12-21 15:44 發表

叮叮噹好野 連續跑了4天10k以上, 這個星期跑了50k+, 半馬一定沒有問題

咁星期六閣下及iris也先後 今次閣下又吃得過飽了!!!

仍然信心不足,希望跑畢全程, 要跑多幾課長課.

到目前為此,知道昨日有2女2男跑完嘔.
    今次已經早食lunch,又細饞,又同redred跑去湖山當熱身.
    跑完有點頭痛,可能係缺氧,少少反胃,一見Iris嘔,
    我已經9秒9走開,已經忍唔住即刻嘔水.

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-21 15:52 發表

仍然信心不足,希望跑畢全程, 要跑多幾課長課.

到目前為此,知道昨日有2女2男跑完嘔.
    今次已經早食lunch,又細饞,又同redred跑去湖山當熱身.
    跑完有點頭痛,可能係缺氧,少少反胃,一見Iris嘔,
    我已經9秒9走開,已 ...

叮叮噹ctse, 里數好夠啦, 半馬應該不是問題
    你會唔會join 18/1 既終極訓練哩?

升級   0%

難過

原帖由 schnix 於 2008-12-21 16:01 發表

叮叮噹ctse, 里數好夠啦, 半馬應該不是問題
    你會唔會join 18/1 既終極訓練哩?

10/1同18/1跨區訓練都報左啦!
    建議提早一小時跑,等大家回應,但係瘋兄重未改開跑時間同題目,希望吸引一眾半馬一起練習.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-21 15:00 發表
    The last 7th week: 52k

14/12(日) 西鐵蝴蝶灣公園涼亭 14k, 1"25

15/12(一) 西鐵慧豐園 10k, 1"10
    回程開始腳軟,能夠堅持到底,停 ...

叮叮師姐都係勤力跑手,very good~