香港長跑網  - 長跑長友

樓主: pwong5618
打印 上一主題 下一主題

聖誕節翌日跑 -- 屯門

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-12-27 13:32 發表

kandis, 那位係chairman呀, 將軍澳區的, 下次可考慮去將軍澳join他們跑, 他們通常星期六早上有消遙跑 " />" />

THX~nc ctse
原來果位就係Chairman ching, thx~ching 有機會再一齊跑啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-12-27 13:32 發表

kandis, 那位係chairman呀, 將軍澳區的, 下次可考慮去將軍澳join他們跑, 他們通常星期六早上有消遙跑 " />" />

多謝幫手賣廣告 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-27 22:19 發表

THX~nc ctse
原來果位就係Chairman ching, thx~ching 有機會再一齊跑啦~~

多多指教 ~ kandis ctse ~~ ctse 都好快下,臨尾一段被 ctse 拋開左 ~~

係呀 ~ 得閒就入黎將軍澳一齊跑啦 ~~ ctse 住得遠唔遠 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

我發覺竟然唔記得左多謝一個最重要的人!!!

Wong Sir,多謝你呀 ~~~

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 kenneth 於 2008-12-27 22:11 發表

嗰度仲有好多狗同野牛....." />" /> 都是回家好﹗" />" />

Kenneth CHing,

你要珍惜同enjoy能跟兒子一同去露營的機會呀!

曾幾何時,我兒子只有兩歲時,我和我家老爺便開始帶他
    去露營見吓世面,尿片、奶粉、奶樽、BB食物、不時之需
    嘅葯物....,再加埋露營基本用品如一家三口夠瞓嘅營、天氣凍
    時要帶充氣地蓆、羽絨睡袋、防曬擋雨的天幕、gas燈、
    爐呀煲呀再加豐富食物....,我家老爺揹100Lit.背囊,我都要揹
    60Lit.,仲要兩個人四隻手都抽滿一袋2袋,真的辛苦到難以
    形容,但看見孩子們 ( 幾家朋友都帶孩子去 )在野外追逐遊玩,
    充份利用大自然的一切去嬉戲,這些經歷不是很多孩子都有的,
    這亦都會是他們成長過程中的美麗插曲,更加是父母的美好回憶,
    一切辛苦,都儘然忘記了。
    如今,兒子長大了,雖然只是十多歲,但已經有自己的節目,
    就算是去露營行山,都只會跟自己的朋友同學去。
    所以,現在兒子跟你去露營是樂事,你要懂得enjoy呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrunrun 於 2008-12-28 04:04 發表

去露營見世面,尿片、奶粉、奶樽、BB食物、不時之需
    葯物....,再 ...

認同 ~ 去到十幾歲的時候,通常都只願跟朋友去露營遠足 ~~
    所以 Ken 兄要好好珍惜呢d機會 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

下年仲有聖誕翌日跑嘛 ~~ 陪個仔係最緊要的 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrunrun 於 2008-12-28 04:04 發表

嘅葯物....,再 ...

小弟就好遺憾自己的父親沒有陪我渡過童年,更加唔好話一齊去露營.
    其實我都唔會怪佢,因為佢要離鄉別井去好遠的地方搵食養家,數年至回鄉一次.

升級   0%

難過

嘅葯物....,再 ...

Agree! 感恩父母給我們幾姐弟妹不少美好童年回憶, 一生難忘.
    行山, 跑水塘, 去石澗BBQ, 捉魚仔蝦仔, 海灘游水........

Ken,

孩子很快長大, 到時你想同兒子一起露營, 他未必同你去.
    珍惜&享受親子時間, 跑步可以跑到80歲, 長跑長有.

升級   74.8%

該用戶從未簽到

回復 376# 的帖子

Chirman Ching,
    買的禮物是頂白色帽子, 是我呀!
    其實呢份禮物我自己都好鐘意...

升級   0%

難過

[quote]原帖由 anson 於 2008-12-28 21:10 發表
    Chirman Ching,
    買的禮物是頂白色帽子, 是我呀!
    其實呢份禮物我自己都好鐘意...

頂帽真係唔錯, 薄薄地又幾柔軟!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-28 21:21 發表
    頂帽真係唔錯, 薄薄地又幾柔軟!

真係好舒服 ~ 而家成日戴住 ~~

升級   97.05%

該用戶從未簽到

忙咗幾日,而家才有空回复,抱歉!

大家不要客氣,正如平兄所講,要大家賞面,肯參于才成事,大家不計較肯付出這也是長跑網的特式,我們大家不過都是在演譯出來去保持這目標、方向,大家努力,長跑長友!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

其實今次的活動應該多謝 叮叮噹及Redred,点解?

因為佢兩個私私竊語想聖誕節跑吓,咁就唔嚟周六特訓班,被我發覺馬上修正,等佢兩個無得偷懶,今次才成事,你哋係咪要多謝佢兩位Ctse 呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2008-12-29 11:40 發表
    其實今次的活動應該多謝 叮叮噹及Redred,点解?

因為佢兩個私私竊語想聖誕節跑吓,咁就唔嚟周六特訓班,被我發覺馬上修正,等佢兩個無得偷懶,今次才成事,你哋係咪要多謝佢兩位Ctse 呢 ...

哈哈..我記起啦...個次我都有份討論.因為自己都唔想一個人過聖誕,講下講下就變成今次咁盛大的活動.
    真係要多謝叮叮噹及紅紅二位師姐開了個頭.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2008-12-29 11:31 發表
    忙咗幾日,而家才有空回复,抱歉!

大家不要客氣,正如平兄所講,要大家賞面,肯參于才成事,大家不計較肯付出這也是長跑網的特式,我們大家不過都是在演譯出來去保持這目標、方向,大家努力,長跑長友!hg ...

最感動的是一班非屯門區的跑友咁遠都走入來支持今次活動.
    WONG SIR 要諗吓下次帶我地成班屯門友出去支持下其他區搞既約跑啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝叮叮噹同埋 redred 姐!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-29 13:57 發表
    多謝叮叮噹同埋 redred 姐!

x2, 多謝晒兩位ctse

最初只是2人吹下水, 但點知越吹越大

升級   0%

難過

原帖由 obaanc 於 2008-12-29 14:07 發表

x2, 多謝晒兩位ctse

最初只是2人吹下水, 但點知越吹越大

此乃長跑網優良文化, 講兩講便成真!

其實, 當日平兄同Iris都有份話聖誕節歡樂跑, 點知Wong Sir捷足先登,
    唔放過操練大家的機會, 立即安排個屯門四圍發力跑斜路......
    攪到個個中曬招 , 跑10k都咁疲倦.