香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

馬王日記

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-26 12:40 發表

馬王兄 : 我都想踩呀,不過間士多房俾左小雪,部車沒家可歸,而家放左晌公司,要踩好唔方便呀~~
有沒興趣玩番課單車長課? 不過小弟部車好雞,你要就住...

大圍兄 : 唔好睇小夏天玩1,2段,跑完10幾K 再 ...

Dee兄屋企係咪有部健身單車?
好呀,遲d搵日早上一齊踩課長課

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-26 12:40 發表

馬王兄 : 我都想踩呀,不過間士多房俾左小雪,部車沒家可歸,而家放左晌公司,要踩好唔方便呀~~
有沒興趣玩番課單車長課? 不過小弟部車好雞,你要就住...

大圍兄 : 唔好睇小夏天玩1,2段,跑完10幾K 再 ...

dee兄:
我唔係睇小1,2段,只係對仔有信心啫,不過如果你而家有傷真係要小心d.....
其實1,2段風景咁靚,如果唔跑改行同影相真係唔錯~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-26 16:24 發表

原來大圍兄上次班友朋唔得閒.....不如你試下去呢度搵對手啦

建議大圍兄登記長跑長友隊,兼做埋隊長~

http://www.hkfootball.org/football/index.asp

原帖由 上水馬王 於 2009-6-26 16:27 發表

不如大圍兄都平平地買番部啦,road bike最平果d一千蚊都唔洗,泊晌街度都得

小弟而家操練呢部都係一千多元

馬王兄:
我d波咁屎.....隊長個位留返比你啦~
如果road bike $1,000唔使有部又諗得過wor,下次你去開單車舖出血,可以叫埋我去睇睇wor~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-26 16:29 發表

Dee兄屋企係咪有部健身單車?
好呀,遲d搵日早上一齊踩課長課

原來馬王兄果部都係K 幾咋~~

係呀,不過係部cheap 野,踩到batbat 痛~~
星期幾方便呢??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-26 17:43 發表

dee兄:
我唔係睇小1,2段,只係對仔有信心啫,不過如果你而家有傷真係要小心d.....
其實1,2段風景咁靚,如果唔跑改行同影相真係唔錯~hgj091" />" />hj

唔好睇得小弟咁高...之前呢兩段PB 好似要3:2X...

我會hae 跑hae 行,大圍兄幾時再一齊操山呢??

我平時操山莫講影相,景都唔望多眼,偈都唔係好想傾~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-26 17:53 發表

唔好睇得小弟咁高...之前呢兩段PB 好似要3:2X...

我會hae 跑hae 行,大圍兄幾時再一齊操山呢??

我平時操山莫講影相,景都唔望多眼,偈都唔係好想傾~~

如冇意外,聽朝會同壞人, 馬王去操4,5段.....來緊一定大把機會一齊操山啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-6-26 18:00 發表

如冇意外,聽朝會同壞人, 馬王去操4,5段.....來緊一定大把機會一齊操山啦~

我想抖埋呢個星期...次次都咁o岩撞你地踢波,不過唔緊要啦,我地打後星期六都多數會操,應該唔難夾o岩同大圍兄一齊玩~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-6-26 17:51 發表

原來馬王兄果部都係K 幾咋~~

係呀,不過係部cheap 野,踩到batbat 痛~~
星期幾方便呢??

幾皮野既一樣都 pat pat 痛 , 唯一只有練成鉄 pat pat
就踩乜車都唔痛架啦

升級   0%

該用戶從未簽到

29-06-2009>>> 踩Trainer十公里(25'58") ~ 五公里測試(21'02")

今晚5K測試十分吃力,又焗又熱,流左成噸汗........加上今朝又踩左trainer,跑到last4個圈都爆爆地,last3個圈時直頭要脫衫跑至可以埋尾,超苦!
最後完成時間比上次的測試快左分幾鐘,不過上次係晌病癒後下完成,唔太作得準,希望下次可以跑二十分頭!

5K分段:

1'35"
1'36"
1'35"
1'35"
1'38"
1'41"
1'42"
1'43"
1'46"
1'47"
1'46"
1'45"
48"

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

馬王兄狀態好番好多喎,繼續努力!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-6-30 10:25 發表
    馬王兄狀態好番好多喎,繼續努力!

多得跟各北區友一齊練習,大家努力!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-6-29 23:09 發表
    29-06-2009>>> 踩Trainer十公里(25'58") ~ 五公里測試(21'02")

今晚5K測試十分吃力,又焗又熱,流左成噸汗........加上今朝又踩左trainer,跑到last4個圈都爆爆地,last3個圈時直頭要脫衫跑至可以埋尾,超苦!
    ...

馬王狀態返來了。

升級   0%

該用戶從未簽到

01-07-2009>>> 踩單車39.84km(1:41'16") ~ 4.4km(20'30")+基本功練習 ~ 屯門跑山(1:50'45")

今早約了kopo兄出車,向鹿頸及大尾督進發!
    由於晨早及假期的關係,沿途少車好好踩,踩畢沙頭角公路只有一部貨櫃拖頭經過,而且該段路的空氣質素相當不錯~
    我帶了三分二段沙頭角公路後,輪到kopo兄開始領帶,由於越入越少車,kopo兄就越踩越快,我就追到索晒氣
    之後整途程至粉嶺都係佢帶領番去,我連車尾燈都跟唔到

好耐無踩過咁長又咁甘的路段,踩完非常辛苦,番到粉嶺遊樂場跟Stan兄會合時已經出猛太陽,地面都熱透了!
    由於plan左今日要練兩項,所以幾熱都唔理住,拿拿聲換對跑鞋跑番幾K先算,好讓雙腿肌肉有真正的刺激!
    最後跑左十個圈收工,然後再跟Stan兄及CY媽咪一齊做基本練習
    如果唔係咁熱,應該可以起碼跑多兩、三公里

完成早上的兩項練習後,拿拿臨番屋企沖涼食飯,太餓了,早餐都未食
    食完後就爭取時間小睡,下午入屯門跟白頭兄及一眾師兄去跑山
    其實經過早上三個幾小時的運動後,成身都散晒,好想爽約唔黎,不過又想睇體驗一下晌疲倦狀態之下跑山的感覺(唔知自己玩毅行者撐唔撐得住),所以都係上山了!

嘩.....原來白頭兄有好介紹.....呢條山路好甘的!
    崎嶇程度可比美麥徑第三段! 辛好早上斜,還有體力應付,咁熱的環境下上呢個山可以用"大鑊"黎形用
    不過我最後真係無力了,要白頭兄提早帶我落山,呢d咁熱既天氣體力話跌就跌
    如果玩毅行跑十幾廿個鐘真係擔心累街坊

經過今日之後成身都黑晒

臨走同白頭兄及平兄食tea吹水,咁就過了開心又充實的一天!
    多謝平兄請我食野~

升級   0%

該用戶從未簽到

馬王兄好勁,我地一個二個半路已經陸續投降,剩下你同白兄再繼續...好野!

升級   100%

該用戶從未簽到

馬王, 記住小心唔好受傷WOO.
    P.S. 我有COUPON俾你買BAG.
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩~ 馬王你勁得咁誇張都有0既~ 一日內跑步加單車玩0左超過 4 個鐘!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

馬王兄, 你真係好勁, 朝頭早踩完單車, 跟手跑埋步, 下午再黎行山, 我相信白ching所選的路段都應該不是"人咁品". 再加上極度炎熱的天氣. 你竟然都頂得順. 我肯定你毅行一定沒有問題.

我真係要寫個""字!!!!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩 ! 乜尋日馬王兄玩左咁多消耗體能既活動
    毅行一定掂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-1 21:22 發表
    馬王兄好勁,我地一個二個半路已經陸續投降,剩下你同白兄再繼續...好野!

小弟琴日走多你地唔係幾多,咁既天氣唔講得笑,好彩大家都開心地安全落山~