香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

馬王日記

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-14 13:26 發表

毅行你一定掂嘅, 你 e + 體能 , 耐力都咁強 , 去馬啦 , 到時分亨下经驗。
踩 trainer 除左悶 d 外 , 真係練到野 , 我今日報左 "8.16 中興盃 10K"
想睇下咁既天氣跑乜時間 , 另外 8.2 三項你會 5  ...

而家咁熱真係無乜想比賽的意欲,中興盃真係唔洗預我
以loud兄而家的進度,照計會快過上一場10k,因為你上次都係晌又熱又焗的天氣下完成,可挑戰sub45!
唔知8.2果場三項有無繽紛?小弟仲未練水,對游水仲未有信心

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-7-14 12:56 發表

其實之前都十五十六,玩唔玩毅行好,因為壞人們的目標時間訂得非常高
不過操完兩課後感覺唔差,步速勉強跟得上,膝頭又無問題,應該都係操了三星期單車的成果.....而家的四頭肌比渣打過陣勁左好 ...

馬王兄,單車對跑山真係幾大幫助架,強化大腿之餘亦可以保護膝頭,我呢兩年唔夠時間操山,踩單車番工放工"偷"時間當操練,效果幾好,呢兩年玩完全程之後膝頭仲一D 都無痛tim~~
你地上一課時間好快呀,同我地既PB 差不多,頭兩課已經係我之前PB 既時間,你地好掂呀,之前你主要既懸念係驚膝頭頂唔順,而家睇應該無問題啦,好好保護,一定有好成績,GOGOGO!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-7-14 14:26 發表

而家咁熱真係無乜想比賽的意欲,中興盃真係唔洗預我
以loud兄而家的進度,照計會快過上一場10k,因為你上次都係晌又熱又焗的天氣下完成,可挑戰sub45!
唔知8.2果場三項有無繽紛?小弟仲未練水, ...

fun distance 有呀, 我朋友都揀呢個途程 , 不過唔同你 age group,
我就係貪佢夠 Hot, 哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-7-14 14:19 發表

係既,除姓名及身份証number外,仲要d乜?

冇記錯既話, 好似仲要出生日期同電話...

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

路過~ 馬王ching好耐無見喇!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-14 14:30 發表

馬王兄,單車對跑山真係幾大幫助架,強化大腿之餘亦可以保護膝頭,我呢兩年唔夠時間操山,踩單車番工放工"偷"時間當操練,效果幾好,呢兩年玩完全程之後膝頭仲一D 都無痛tim~~
    你地上一課時間好快呀,同我 ...

唉...Dee兄....其實之前十五十六的其中一個原因就係怕操山傷膝頭,你都知我膝頭一向好弱,雖然而家搵到方法去防範,不過都唔敢以輕心

呢個時間我都唔知算快唔快,只想比預計中快好多,不過我地已經盡力完成,唔知下次可唔可以再快d
    你都要好好養休,盡快復出一齊操山!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-14 16:44 發表

fun distance 有呀, 我朋友都揀呢個途程 , 不過唔同你 age group,
    我就係貪佢夠 Hot, 哈哈

好,考慮下先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-14 17:01 發表

冇記錯既話, 好似仲要出生日期同電話...g" />" />jhlkj

明白明白!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-7-14 20:45 發表

路過~ 馬王ching好耐無見喇!

mill姐你好嗎? 係呀,好耐無見勒.....有無興趣一齊去釣墨魚?

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4689&extra=&page=1597

升級   100%

慵懶

原帖由 上水馬王 於 2009-7-15 16:39 發表

mill姐你好嗎? 係呀,好耐無見勒.....有無興趣一齊去釣墨魚?hgjD115" />" />hj

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4689&extra=&page=1597

我最近不錯呀! 上次晒草你又無離食飯, 好多人好開心呀!
    今次邊個攪釣墨魚呀? 等我睇睇再回覆你啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-7-15 16:59 發表

我最近不錯呀! 上次晒草你又無離食飯, 好多人好開心呀!
    今次邊個攪釣墨魚呀? 等我睇睇再回覆你啦~~

上次我都想join你地架,不過果日一早join了其它的活動所以黎唔到

呢個墨魚團係曲奇佢地搞既,得閒都黎玩下啦

升級   100%

慵懶

謝謝你的邀請, 8月1日有事離唔倒呀, 唯有下次啦!
    真係你唔講...我完全唔知cookie攪釣墨魚tim.
    下次我地晒草有約跑+飯局, 我再叫你地啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

15-07-2009>>> 踩Trainer十五公里(36'30") ~ 北區基本操練2.5小時

今日又踩trainer,壯態較前日好,體力回番晒,快前日有5分鐘
    如果跑步的話,以10至15公里計,時間上可能無咁明顯,2至3分鐘吧!

玩三鐵的話,我深信單車呢part比跑步更重要
    記得上次比賽獲第五名的選手,跟我同時上水及出車,最後總成績快我分半鐘,我估單車部份輸左比佢,飲恨上唔到頒獎台!

好彩自己覺得練踩trainer係樂趣,應該keep住仲有得進步~

另外,晚上北區友練習馬克操十二式,有兩三式都幾蝦人玩,overall黎講都幾過癮

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-7-15 17:51 發表
    謝謝你的邀請, 8月1日有事離唔倒呀, 唯有下次啦!
    真係你唔講...我完全唔知cookie攪釣墨魚tim.
    下次我地晒草有約跑+飯局, 我再叫你地啦~~hgjD124" />" />hj

OK mill姐,下次再約~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-7-16 00:08 發表
    15-07-2009>>> 踩Trainer十五公里(36'30") ~ 北區基本操練2.5小時

今日又踩trainer,壯態較前日好,體力回番晒,快前日有5分鐘
    如果跑步的話,以10至15公里計,時間上可能無咁明顯,2至3分鐘吧!

玩三鐵的話 ...

今次同馬克無緣, 下星期再操過
    今個星期日 8 点 , 操新娘潭 ?
    有無體力去返轉 ? 定去 KOPO 游泳班 ? 定休息下

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-16 12:02 發表

睇條片馬克操好似好輕鬆,原來都幾甘,我地每式做兩組咋
    馬王今個星期日好多選擇,可以用游水、踩車,又或者去「馬」

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-7-16 14:20 發表
    睇條片馬克操好似好輕鬆,原來都幾甘,我地每式做兩組咋" />" />

高手示範 , 固然不同,
    我私下都做過下 , 係幾辛苦下 。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-7-16 12:02 發表

操完山出車太操勞勒,諗住都係去游下水鬆一鬆

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-7-16 14:20 發表
    睇條片馬克操好似好輕鬆,原來都幾甘,我地每式做兩組咋" />" />

今個星期唔去馬勒,難得約到kopo兄及dee兄去學游水,希望下星期去到