香港長跑網  - 長跑長友

樓主: blurmax
打印 上一主題 下一主題

2009.3.08 沙田10K河畔賽

關閉 [複製鏈接]

升級   5.79%

該用戶從未簽到

小弟係新來跑手,跑齡只有一個月,今次膽粗粗報名參加,第一次參加比賽,只望能順利完成,希望各位ching/ctse多多關照。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 爆兩K 於 2009-2-26 19:00 發表
小弟係新來跑手,跑齡只有一個月,今次膽粗粗報名參加,第一次參加比賽,只望能順利完成,希望各位ching/ctse多多關照。

恭喜爆兩K ching,報比賽係好有勇氣既,同時亦係保持平時練習既興趣同鬥心既,記得我前年年尾才開始學跑步,又係練左唔夠一個月,就參加左Niki 10K,又上又落天橋,都係用左55分鐘,從此愛上長跑,ching加油呀!

升級   5.79%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-2-26 19:10 發表

恭喜爆兩K ching,報比賽係好有勇氣既,同時亦係保持平時練習既興趣同鬥心既,記得我前年年尾才開始學跑步,又係練左唔夠一個月,就參加左Niki 10K,又上又落天橋,都係用左55分鐘,從此愛上長跑,ching加油呀!

多謝allanccl 師兄的鼓勵,我會比心機跑好我的第一次。不過一定不會有師兄這麼好的成績。我平時跑10k都要成個多鐘頭,今次目標是70min. 希望唔好真係跑到爆啦!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 爆兩K 於 2009-2-26 22:26 發表

多謝allanccl 師兄的鼓勵,我會比心機跑好我的第一次。不過一定不會有師兄這麼好的成績。我平時跑10k都要成個多鐘頭,今次目標是70min. 希望唔好真係跑到爆啦!

ching, 當日千祈唔好怕醜, 記得過黎同我地打聲招呼呀

升級   0%

該用戶從未簽到

ching 千祈唔好同人比,好大壓力架,記住我地係同自己比賽,一次比一次好,一次比一次快,就會好滿足同埋搵到跑步既樂趣既,講跑得快,喺長跑網我都排到好尾架,如果同d ching比,我諗我會好自卑囉。不過喺長跑網認識咗好多ching同ctse,大家好似一家人咁,好開心架。

升級   50.45%

該用戶從未簽到

收到信,係3434。到時見大家

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 26-2-2009 22:40 發表

ching 千祈唔好同人比,好大壓力架,記住我地係同自己比賽,一次比一次好,一次比一次快,就會好滿足同埋搵到跑步既樂趣既,講跑得快,喺長跑網我都排到好尾架,如果同d ching比,我諗我會好自卑囉。不過 ...

x2

升級   0%

該用戶從未簽到

對我們來說, 跑步不是和別人比賽, 是和昨天的自己比賽, 唔止我咁講, 村上春樹都係咁講的, 3月8日見~

升級   0%

該用戶從未簽到

我月初先第1次跑渣打...仲驚跑唔晒tim呀...
    不過..就算我跑唔晒....自己知盡左力就得...無咩所謂...

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

更新當日10K估計

sub 40 - 45

繼續係當輕鬆跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2009-2-26 22:53 發表
    sub 40 - 45

繼續係當輕鬆跑

大隻兄... 你擔唔擔心俾本網既界仔女王 - sue ctse 界0左你呢...

升級   0%

該用戶從未簽到

我都收到信,係4022。到時會係第一次-----用個人晶片。
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

YEAH~ 我都收到信了!!

升級   43.68%

該用戶從未簽到

想問下條路夠唔夠闊? 因為成千幾人參加, 以前搭車經過, 果度好似唔係好多位走咁
    會唔會同時有d單車駛過架?

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-26 22:56 發表

大隻兄... 你擔唔擔心俾本網既界仔女王 - sue ctse 界0左你呢...

你咁話大隻ching... 到時佢實"認真跑", 界晒全網既ching ctse

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 不停向前 於 2009-2-27 00:04 發表
    想問下條路夠唔夠闊? 因為成千幾人參加, 以前搭車經過, 果度好似唔係好多位走咁
    會唔會同時有d單車駛過架?

我諗唔使擔心卦,這個賽事已經舉辦左好多年,應該無呢d問題既。

升級   0%

該用戶從未簽到

想問下各位師兄/姐, 當日比賽前會唔會約埋一齊影下相及同大家彼此打下氣呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cbts 於 2009-2-27 08:30 發表
    想問下各位師兄/姐, 當日比賽前會唔會約埋一齊影下相及同大家彼此打下氣呢?

都好喎! 見到著長跑網衫既聚埋一齊咪得囉。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 allanccl 於 2009-2-27 08:06 發表

我諗唔使擔心卦,這個賽事已經舉辦左好多年,應該無呢d問題既。

諗住攞獎會搶頭位,人數唔多,應該夠位跑。只是參與者則自己遷就,小心為上,每次都是這樣互相禮讓,慢既便比人過先,唔好阻住,最終都ok。不過條路就真係窄d,尤其馬場個邊河邊。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 cbts 於 2009-2-27 08:30 發表

舉腳贊成, 這個是必定要做的動作,亦是參賽很重要的一個環節。聽候高層指示。