香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 6)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝cc鼓勵~~
我會加油啦~~~
之前練步都會著緊d啦........

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 09:10 發表
各位隊員:
我好沮喪呀~~~~~
昨天同joejoe,fung sir等人進行山頭霸王的pre-trip,joejoe用番前兩年山霸比賽既真實路線來作訓練,比賽要用2日1夜完成共16個check point,第1日要行10個,第2日行6個....我們昨天target只是行一部分作training...
點知....昨天我都尚未背負重物,只是背了第一個背囊仔.....去第二個check point時.....是勁勁勁爬山...我中途已經體力不支啦,汗如雨下,差d昏甘濟........結果去到第個check point我已經超時....

Catcat, 唔使沮喪, 亦都唔好沮喪, 沮喪係於事無補嘅情感發洩, 發洩一陣係好嘅, 不過發洩一陣就好啦, 唔係就會影響工作情緒同生活態度~~" />" />

呢D你覺得mission impossible或者好難達到嘅東西, 只係你生活中其中一個problem, 係D生活嘅點綴嚟gar, 唔係你嘅生活又點會多采多姿? 既然你已經知道解決呢個problem嘅方法, 就不妨以認真(你肯買跑山鞋, 代表你對比賽係認真嘅)的態度, 輔以策略性的訓練部署, 及懷著一顆積極樂觀的心, 開開心心去迎接呢個對你身心都有挑戰性的比賽, 要珍惜你自己掙來嘅呢個機會呀~~" />" />

仲有, 呢度有咁多Ching/Ctse齊齊支持你喎~~" />" />

最後, 少少更正:
......比賽要用2日1夜完成共18個check point,第1日要行12個,第2日行6個....我們昨天target只是行了4個 (原本plan了頭12個)作training...
點知....昨天我都尚未背負重物,只是背了第一個背囊仔.....去第二個check point時.....是勁勁勁爬山...我中途已經體力不支啦,汗如雨下,差d昏甘濟........結果去到第個check point我已經超時......

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-19 10:19 發表

呢條路我都鐘意跑wor...有得諗...如果batbat來我又來啦~" />" />
最多梅子林跑星期四~" />" />

圍圍,你罷我上枱?
我都可以到,不過唔會快,留番d 力星期四跑梅子林啦....

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 10:34 發表

多謝cc鼓勵~~
我會加油啦~~~
之前練步都會著緊d啦........" />" />

catcat 隊長,不如妳計劃一下妳一星期點跑啦,定其他人比d 意見妳麻...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-1-19 10:41 發表

Catcat, 唔使沮喪, 亦都唔好沮喪, 沮喪係於事無補嘅情感發洩, 發洩一陣係好嘅, 不過發洩一陣係好啦, 唔係就會影響工作情緒同生活態度~~

呢D你覺得mission impossible或者好難達到࢚ ...

多謝joejoe鼓勵~~
不過我又記錯好多料....

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

yung yung
    昨日沒去跑CCM半馬
    好返未呀

catcat
    可能昨日太陽太勁影響發揮
    加油呀

Kin in Running

升級   52%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-19 10:04 發表

Catcat 加油 x2hgj091" />" />hj
    BTW, 我都好耐冇同Catcat同Bonbon跑過Lu......

星期三, 我地咪見LOW~~~~冤氣既JA

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-1-19 10:53 發表

catcat 隊長,不如妳計劃一下妳一星期點跑啦,定其他人比d 意見妳麻...

我打算:
    1. 平日weekday放工後,維持一晚是ssp聯跑10k左右,但target會跑多d斜路
    2. 平日at least兩晚跑運動場(如有隊友)及跑屋企樓下的公園(如無隊友),跑10k左右,但要加快d跑速....
    2. 每星期weekend早上有一天跑長課(at least 30k)
    3. 返屋企,返工返工,lunch time上落樓梯(我公司係九樓)練四頭肌

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-1-19 11:29 發表
    yung yung
    昨日沒去跑CCM半馬

好返未呀

Kin in Running

yungyung:
    你咩事呀......好擔心...
    高峰會你都病啦....而家仲未好呀....?

升級   59.47%

該用戶從未簽到

Catcat

唔使灰心, 唔好心急, 練習要遁序漸進, 慢慢加, e.g. 10k ok, then 12k next time, then 14k next time...so on. 如果唔係, 好容易受傷, 會打擊士氣.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-1-19 10:51 發表

圍圍,你罷我上枱?
    我都可以到,不過唔會快,留番d 力星期四跑梅子林啦....

星期三由ssp跑去大圍,已加埋圍圍+batbat個名啦~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Ah_ming 於 2009-1-19 12:14 發表
    Catcat

唔使灰心, 唔好心急, 練習要遁序漸進, 慢慢加, e.g. 10k ok, then 12k next time, then 14k next time...so on. 如果唔係, 好容易受傷, 會打擊士氣.

謝謝ming sir鼓勵~~
    其實30k我之前都跑過一次,而家target係keep住跑30k.....

剛才落街買麵包,回公司上了15層樓梯做少少訓練......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 12:29 發表

其實30k我之前都跑過一次,而家target係keep住跑30k.....

勁呀Catcat, 咁快開始練習...話時話15層都唔少野喎, 加油呀

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-1-19 12:49 發表

勁呀Catcat, 咁快開始練習...話時話15層都唔少野喎, 加油呀

無計啦....
    3月頭就係比賽.....我而家仲甘唔掂,唯有爭取時間練習...

升級   56.65%

無聊
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 12:29 發表

行15層樓梯當做訓練,你好有決心呀!努力!加油!

升級   100%

該用戶從未簽到

to vv:
    你今日去運動場跑,有無興趣改去我屋企樓下個公園跑...???

升級   0%

該用戶從未簽到

你小心D AR~~~係唔係著高跟AR???...一陣拗柴仲幣AR...
    MING SIR 講得岩...慢慢來..STEP BY STEP LA~~~我都明..禽日TRAINING 對你好大打擊~不過都唔可以太急進~~~
    雖然~我無能力陪你TRAIN 至咁行...不過仍12分支持你...加油AR..我地成個SSP 小隊都全力SUPPORT 你架..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-1-19 13:01 發表
    to vv:
    你今日去運動場跑,有無興趣改去我屋企樓下個公園跑...???

你唔係沖圈咩???我無所謂架....邊度..做咩都NO PROBLEM...今日天氣回暖..可以出遊LA~
    係WOR...BONBON 約我同你..明天去TST WOR~~~~ CHECK PM FOR DETAILS

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-19 13:02 發表

你小心D AR~~~係唔係著高跟AR???...一陣拗柴仲幣AR...
    MING SIR 講得岩...慢慢來..STEP BY STEP LA~~~我都明..禽日TRAINING 對你好大打擊~不過都唔可以太急進~~~
    雖然~我無能力陪你TRAIN 至咁行...不過仍12分支 ...

我著波鞋呀.....
    我會就住黎架啦~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-1-19 13:05 發表

你唔係沖圈咩???我無所謂架....邊度..做咩都NO PROBLEM...今日天氣回暖..可以出遊LA~
    係WOR...BONBON 約我同你..明天去TST WOR~~~~ CHECK PM FOR DETAILS

to vv:
    相比我屋企樓下個公園,可能仲近過你去SSP運動場.........
    如果無其他隊友join,而你又無所謂既話,來我屋企樓下個公園跑我可以早d開始,7:15pm左右....
    你意下如何??