香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

神童多謝大家支持!再見~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2011-3-15 22:40 發表
Wong sir訓練班(14/3)
到場後熱身數圈就開始八式操練,之後就要測試200米同400米時間。
200米時間29"79,最後20米嚴重乏力
400米時間1'08",拍住壞人走,佢癡線嫁 !自問自己前速都唔慢吖!
點之頭 ...

果晚見識到神童威威短跑的超音速, 真係好厲害架~
我地對面班女仔個個都睇到尖叫~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2011-3-20 23:29 發表

果晚見識到神童威威短跑的超音速, 真係好厲害架~
我地對面班女仔個個都睇到尖叫~~" />" />

假象嚟嫁 !係d同跑者未出全力先有咁嘅場面出現咋!

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2011-3-20 23:39 發表

假象嚟嫁 !係d同跑者未出全力先有咁嘅場面出現咋!

呵呵, 梗係唔係啦, 我地見住你對摩打腳真係超快架~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GRACE@ 於 2011-3-20 23:44 發表

呵呵, 梗係唔係啦, 我地見住你對摩打腳真係超快架~~" />" />

如果對玻璃腳唔傷的話,我副摩打都真係頂得兩下嫁!哈哈 ~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(21/3)
到場後自行熱身五個大圈(2'21",2'19",2'09",2'10",2'00")就開始八式操練,
之後就開始今晚主菜:改步姿
!聽到都驚 ,因為曾經試過好多次改而失敗唔想再試 ,但為了進步...現在又要從新嘗試。
Wong sir教左好多動作都唔係做得太好,有d直頭控制唔到,希望下次能夠掌握好d啦!
跟住再做一些平時好少做的拉筋動作先放學。

今晚跑了約2.1K     本月共跑10.2K

升級   6.6%

該用戶從未簽到

威威,
個個開頭都做得唔好, 有咩所謂喎!
唔駛驚, 一班人一齊做, 遲D就會見到大家的進步, 加油!
唔好氣餒, 就係因為失敗, 先要繼續試.
其實你比其他人優勝, 因為你有更多經驗, 嘻嘻!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 蘭西•韋 於 2011-3-23 09:52 發表
威威,
個個開頭都做得唔好, 有咩所謂喎!
唔駛驚, 一班人一齊做, 遲D就會見到大家的進步, 加油!
唔好氣餒, 就係因為失敗, 先要繼續試.
其實你比其他人優勝, 因為你有更多經驗, 嘻嘻!

謝謝Nancy鼓勵 !好久之前,卡樂B都話我現時的跑姿去跑全馬會好吃虧...
正如Wong sir話齋,就趁季初階段真係要好好改一下先得,希望逢星期一抽到時間和大家一齊練啦!
不過我有樣野要更正妳 ,我係一個冇經驗的跑步者,因為我缺席多過出席

升級   0%

該用戶從未簽到

下午有點時間就落街鬆一鬆先...
原本打算跑去兆康來回,經過鄧記望望錶未夠四點,
順到去鄧記看看Wong sir拍完各同學步姿未先...
哈哈 !太好了,時間咁咁好,大家仲未走,趕得切Wong sir幫我拍埋,唔該晒Wong sir
跑完即時睇返自己d步姿真係好樣衰 ,看來有排先執得番正。
新屯門中心 → 鄧記(3K)  16'21"
鄧記(約1K)
鄧記 → 龍門居(2.5K)     14'05"

今午跑了約6.5K    本月共跑16.7K

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(28/3)
難得放假,可以由家出發跑去運動場,到場後就開始八式操練,
之後就開始今晚主菜:繼續改步姿
有好多技巧仍然觸摸緊 ,希望練多幾次會掌握好一點啦!
仲有弱項--體能,係時候要加把勁練下先得!
新屯門中心 → 鄧記(3K)  15'51"
鄧記 → 新屯門中心(3K)  16'33"
今晚跑了6K     本月共跑22.7K

升級   0%

該用戶從未簽到

星期一都放假?放番啲補鐘呀!尋日見到你同p哥成晚都行得好埋喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2011-3-29 15:56 發表
星期一都放假?放番啲補鐘呀!尋日見到你同p哥成晚都行得好埋喎

四月前要清大假呀!放埋今日聽日要返工喇
P哥範範都平均,緊係要跟多D佢學野啦 !你唔係睇唔過眼麻

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2011-3-29 15:25 發表
Wong sir訓練班(28/3)
難得放假,可以由家出發跑去運動場,到場後就開始八式操練,
之後就開始今晚主菜:繼續改步姿
有好多技巧仍然觸摸緊 ,希望練多幾次會掌握好一點啦!
仲有弱項--體能,係時候要加把勁練下 ...

今次其實你已做到嫁!個步係大咗及鬆咗,舊個form 係步頻快步幅細但要靠小腿力走,
小腿會快倦,舊年改時你個form好格硬的,可能當時我又教得無咁好!
昨天人太多了我只點名稱讚最好的及改良那些不好的,但其實大家都做得不錯,不過現階段大家都係在摸索緊要多練至得。
唔好對自己咁無自信啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2011-3-29 22:57 發表

今次其實你已做到嫁!個步係大咗及鬆咗,舊個form 係步頻快步幅細但要靠小腿力走,
小腿會快倦,舊年改時你個form好格硬的,可能當時我又教得無咁好
昨天人太多了我只點名稱讚最好的及改良那些 ...

Wong sir,謝謝你的評語
我當然知道自己現時的步姿比較吃虧,所以真係好想趁今年用心改一改而去應付明年全馬。
你點會教得差呢?只是自己怕辛苦 ,容易放棄,攪到今時今日仲未改到個form
希望未來的日子能夠成功變身啦!

升級   6.6%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2011-3-30 22:40 發表

Wong sir,謝謝你的評語
我當然知道自己現時的步姿比較吃虧,所以真係好想趁今年用心改一改而去應付明年全馬。
你點會教得差呢?只是自己怕辛苦 ,容易放棄,攪到今時今日仲未改到個form , ...

威威,
我知你今年唔會咁容易放棄, 因為有大西北友同你一齊改跑姿, 一齊討論交流一齊訓練, 會容易同開心好多, 加油!
至於體能, 你比其他人幸福, 好好善用你樓下的湖山公園.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 蘭西•韋 於 2011-3-30 23:44 發表

威威,
我知你今年唔會咁容易放棄, 因為有大西北友同你一齊改跑姿, 一齊討論交流一齊訓練, 會容易同開心好多, 加油!
至於體能, 你比其他人幸福, 好好善用你樓下的湖山公園.  

哈哈 !湖山公園真係一個唔錯的訓練地方,跑步、體能、球類、甚至踏單車都得...
大家有興趣買樓/租樓不妨考慮新屯中啦

升級   0%

該用戶從未簽到

3月份訓練
  7/3 Wong sir訓練班               0.1K
13/3 湖山公園                          5.5K
14/3 Wong sir訓練班                2.5K      
21/3 Wong sir訓練班                2.1K+改善跑姿
26/3 新屯門中心→鄧記→龍門居  6.5K
28/3 Wong sir訓練班                改善跑姿
        新屯門中心→鄧記(來回)      6K

本月共跑了22.7K
今個月雖然跑得好少,不過可以返足Wong sir訓練班四堂已經算唔錯,希望繼續Keep住

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir訓練班(5/4)
到場後想找人跑個5K玩下,可惜冇人願意,最後成功邀請左Nancy同屈大佬一齊跑,
又可惜玩左3個大圈就分手了 ,最後唯有自己跑多7個大圈算吧!
時間如下:
2'29"  2'10"  2'07"  1'55"  1'52"  
1'51"  1'53"  1'53"  1'47"  1'45" = 19'42"(約4.5k)
跑完10個大圈熱身就開始八式操練,之後就開始今晚主菜:繼續改步姿
經過上堂同今堂的講解及操練,開始漸漸明白自己平時的步姿真係好樣衰,
一定要繼續努力學習

今晚跑了4.5K    本月共跑4.5K

升級   97.1%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2011-4-5 10:13 發表
Wong sir訓練班(5/4)
到場後想找人跑個5K玩下,可惜冇人願意,最後成功邀請左Nancy同屈大佬一齊跑,
又可惜玩左3個大圈就分手了 ,最後唯有自己跑多7個大圈算吧!
時間如下:
2'29"  2'10"  2'07"  1'55"  1' ...

威威, 我都改唔到呀, 繼續跑得好樣衰~~