香港長跑網  - 長跑長友

樓主:
打印 上一主題 下一主題

邪神霸腿傳功大會<3>

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

首先,多謝邪神兄同米拿兄既教導。
昨晚第 一次全套服務,只能用爽同甘嚟形容。

升級   78%

該用戶從未簽到

thank you邪神同miller ching
今日慢跑10分鐘,隻脚重有痛,之後踢腿再用寬關節慢跑,跟住慢跑4k隻脚已無痛,再試快跑1k都無痛,希望無事可以操番,12-4可以PB

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   23.16%

該用戶從未簽到

我都想去呀..
但太晏同晚太遠了

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 領跑員 於 22/3/2009 10:56 發表
剛剛買左部新電腦,終於攪得掂上網啦......

各位師兄、師姐們.......

還記得上堂分享會開始時,我曾問過< 有幾多個人是新生嗎? >

結果這些新朋友仔,我帶他們到a組練習......

餘下的應該之前都見過小弟 ...

[對於第一次來臨的跑友們,例如alfred,他們的身體反應就大啦!........

今日可能連< 行 >和< 坐 >都有點困難......../
quote]

邪神師兄,我尋日朝乖乖聽話超慢走咗20分+神腿三式X2,開頭真係死咁滯,慢慢適應啲,但到尋晚返工發現好似無乜鬆到,啲酸出緊,大腿前後肌肉酸痛,patpat就更加唔駛講,坐就真係 聽日忍痛都要再去鬆吓至得!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   70.53%

該用戶從未簽到

昨天冇時間慢 jog, 但估唔到今日冇痛喎 ^O^

升級   100%

該用戶從未簽到

我無渣流灘o架

不過我覺得自己隻脾力量好左少少
今次除左腰有少少赤之外, 無乜其他反應囉

升級   0%

該用戶從未簽到

報告今天身體狀況,酸軟感無晒,今早由英皇道慢jog 3K上大風坳映相,完全唔酸痛了,多謝邪神兄調節訓練量,希望下堂都係咁就好啦,因為下個禮拜日去廣州跑半馬,再下過禮拜日去鄭州跑全馬。
再一次多謝邪神兄無私的分享!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   56%

該用戶從未簽到

本身星期五對腳仲緊緊地
但係去完傳功大會
呢兩日都冇咩事, 好神奇
多謝哂邪神兄同米拿

而家只係背脊兩邊有d痛
可能跑姿唔好

升級   70.53%

該用戶從未簽到

我鴨仔行都有渣流攤o既, mau 低起身見頭暈嘛, 踢腿我交足貨o架~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 領跑員 於 2009-3-22 10:56 發表
剛剛買左部新電腦,終於攪得掂上網啦......

各位師兄、師姐們.......

還記得上堂分享會開始時,我曾問過< 有幾多個人是新生嗎? >

結果這些新朋友仔,我帶他們到a組練習......

餘下的應該之前都見過小弟 ...

邪神兄, 我第二次參與分享會, 今次我覺得自己有少少渣流灘... (但點解都係咁痛既呢 = =)
... 正如你所講. 因為長跑網的逍遙跑同邪神兄分享會. 感覺我真係唔太需要去GYM... (果個上前上後動作好掂, 幾好玩!)
果晚無咩野, 不過逍遙跑之後我就FEEL到自己腰酸背痛大脾軟... (對上一次參與都係一樣,完左之後無野,逍遙跑後就開始發作)
由於天氣暖番同埋有朋友引我去玩水上活動, 所以逍遙跑完我就去玩水上活動, 結果我分唔清到底係玩水上活動痛定係分享會之後痛.....總之我就係周身痛...
跑起來還是上氣唔接下氣... 同意你說的心理質素比生理更緊要. 自知太易放棄, 我會記住你果句:大肚婆都可以抬起架車。
邪神師CHING的分享。。。點樣去協調身體,點樣去控制自己。。。。想跑得好有很多事要做,而不是一味去跑,當然練習很重要,但也不能麻目。(最重要係我知道大家都不是天生跑得這麼好,讓我知道天資差如我都應該繼續努力去跑,針對不同需要去訓練自己的身體。
CHING的分享會令我想起漫畫入面師傅點樣進行各種看似不相關的特訓,最後造就主角練得一身好武功
還要謝謝MILLER(我希望我無認錯人吧)的指導,佢唔講我都唔覺自己姿勢不正確。又話我知點做番好。。。分享會咁多人,多得你,我地先唔需要做迷途羔羊。。。謝謝!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

星期六/日 OK no problem. But 今早大腿後面d肌肉有反應, 行路有點困難 .....

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝邪神教導
報告下今天身體狀況,
星期6上午逍遙跑5k+神腿3式, 跳下跳下就完成,
跑時左小腿內"質"好似有點痛,右邊波羅蓋有點浮+暗痛(可能上星期6跑澳景對我不太好)
下午去踏單車大圍去大埔。

星期日晚上慢jog45分鐘+神腿3式, 跑時當然比之前好力,又是跳下跳下就完成,
腳沒什麼問題

今天腳有點累,好似實實地, 小腿實D,
這幾天落巴士都沒問題