香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

夜探梅子林暫停 - (17/6 星期三改於沙田運動場自由練習)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

大圍 & ee,ssp有風景睇?是甚麽風景呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-5-20 09:47 發表

大圍 & ee,ssp有風景睇?是甚麽風景呀?

係law....我都想知呀~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-20 09:56 發表

係law....我都想知呀~

我估到ee在說甚麼

Kin in Running

邪神霸腿傳功大會<12> 5月24日 (分組名單列於 Post #2)邪神霸腿傳功大會<12>  5月24日

日期:
    5月24日(星期

時間:
    9:00 am - 11:00am

地點:
    沙田運動場
    交通指引可參考 => https://www.longrun.hk/forum/view ... &extra=page%3D1

集合位置:
    觀眾看台

升級   18.2%

該用戶從未簽到

圍圍隊長, 今日我D時間未知點, 可以的話我都想來衝下圈, 不過見唔到就唔洗等啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-5-20 11:26 發表
    圍圍隊長, 今日我D時間未知點, 可以的話我都想來衝下圈, 不過見唔到就唔洗等啦.

wongc ctse:
    來衝圈咁妳對腳應該好返好多啦,真係好。
    我會慢跑下熱身同踢腿先,都冇咁快開始衝住,希望妳趕到來一齊衝啦~

升級   55.26%

該用戶從未簽到

oh, 無人黎dab梅, 林主睇黎我都係在tai po自己練算了

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Riffalo 於 2009-5-20 13:20 發表
    oh, 無人黎dab梅, 林主睇黎我都係在tai po自己練算了

ching~~~下次同你dab過~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Riffalo 於 2009-5-20 13:20 發表

Riffalo兄:
    收到....係呢,你如果係大埔練會跑邊度架?

升級   55.26%

該用戶從未簽到

都係兩大熱點啦~ waterfront park / tolo harbour

tolo harbour 少d人, 路好跑d, 但就多d死氣

升級   55.26%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-20 13:47 發表

ching~~~下次同你dab過~~

好, 約定妳下個星期先!

升級   0%

該用戶從未簽到

5.20 沙田運動場衝圈小報告

今晚得返我自己、街坊鄭同埋wongs ctse出席,我去到運動場就見到街坊鄭,一齊換完衫出來已經落緊傾盤大雨,但係都冇阻大家對跑步既熱情。
    我同鄭兄先行出跑道熱身,d雨真係大到咩咁,1-6線全部水浸,於是我就7線慢跑15分鐘,跑左一陣見到wongc ctse係看台出現,之後佢都一樣冒住大雨落場慢跑熱身。
    跑完15分鐘熱身之後,例牌做埋神腿6式 @50m x 2sets + 50m衝刺跑 x2,跟住來就係主菜。
    天公做美我地踢完腿之後就停左雨,今日主菜係走 800m快/200m慢jog x 8sets,可能因為啱啱落完雨幾涼爽,我都可以係target時間之內完成,至於鄭兄同wongc cste最後雖然只係跑左4set,其實佢地第一次玩已經好叻,再操多幾次習慣下應該就會OK。
    下個星期三,如冇意外我應該會跑返梅子林,睇下到時會有幾多人一齊跑啦~

升級   18.2%

該用戶從未簽到

隊長,  多謝昨晚衝圈指導, 我第一次衝, 好辛苦, 只係頂到4 set, 而且做唔到你set比我個時間, 4 set時間如下:

3:50
    4:03
    4:02

如果我入場前已經開始落雨, 我肯定掉頭走.  不過人都到左, 見到你兩個咁大雨都係到衝緊, 死就死啦一齊衝.  

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-5-21 00:13 發表
    5.20 沙田運動場衝圈小報告

今晚得返我自己、街坊鄭同埋wongs ctse出席,我去到運動場就見到街坊鄭,一齊換完衫出來已經落緊傾盤大雨,但係都冇阻大家對跑步既熱情。
    我同鄭兄先行出跑道熱身,d雨真係大到咩咁,1-6線全部水浸,於是我就7線慢跑15分鐘,跑左一陣見到wongc ctse係看台出現,之後佢都一樣冒住大雨落場慢跑熱身。
    ...

你地3個好勁呀~~~
    1-6線水浸,可以順便練埋swimming,2項鐵人....

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-5-21 10:55 發表

你地3個好勁呀~~~
    1-6線水浸,可以順便練埋swimming,2項鐵人....

仲好講, 你又唔嚟, 你嚟可以表演下你D泳術嘛.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-5-21 10:38 發表
    隊長,  多謝昨晚衝圈指導, 我第一次衝, 好辛苦, 只係頂到4 set, 而且做唔到你set比我個時間, 4 set時間如下:

3:50
    4:02

如果我入場前已經開始落雨, 我肯定掉頭走.  不過人都到左, 見到你兩個咁大 ...

wongc ctse:
    唔緊要架,妳琴晚第一次衝圈加埋仲要落雨係辛苦d,有左今次經驗下次再衝自然會有進步。
    睇返今次妳個時間,下次自己玩可以試下4'00內跑800m x 6 sets啦,不過玩之前記得要做足熱身踢腿。

升級   100%

該用戶從未簽到

大圍
    我們跟你提示,在馬鞍山運動場衝圈.
         昨晚時間
          3:41, 3:49, 3:50, 3:50
         昨晚洗了二對跑鞋,好彩還有第三對做SPARE.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 鄭國柱 於 2009-5-21 13:28 發表
    大圍
    我們跟你提示,在馬鞍山運動場衝圈.
         昨晚時間
          3:41, 3:49, 3:50, 3:50
         昨晚洗了二對跑鞋,好彩還有第三對做SPARE.

鄭兄:
    時間都幾好呀,繼續努力。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-5-21 20:07 發表

嘩....WONGC姐好強吖~~第一次衝就有咁好成績~~" />" />" />" />

唉, 強咩呀, 今日對腳仲痛緊(唔係受傷, 只係肌肉痛啫).

你閃左去邊樹?  做乜唔出現?  下次嚟唔嚟??

升級   100%

該用戶從未簽到