香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

夜探梅子林暫停 - (17/6 星期三改於沙田運動場自由練習)

關閉 [複製鏈接]

升級   18.2%

該用戶從未簽到

ching無攪錯, sue兄傷左都攞獎.  一個字: 勁!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 cu83 於 2009-4-8 07:20 發表

sue c-tse, 乜你重未好番咩?
    上星期日你好似有跑比賽, 重裸埋獎...唔通我睇錯o左??

cu兄, 腳仔重未完全康復, 但醫師建議可跑一跑, 再匯報痛況.
    完全冇唸過會有獎, 大家俾面o者
    711MF 該用戶已被刪除

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-4-8 10:28 發表

wongc ctse  原來你昨晚係負傷上陣架..
    有傷重跑????
    你唔驚呀....

seven ching, 我原本諗住慢jog, 唔上梅子林, 當鬆下根, 點知去到跟住法法又跑快左小, 又唔覺意偷食左粒梅.  有D後悔點解唔堅定D, 返去好好反省一下先得.

好高興認識七兄你, 聽完你講的腳痛都跑的道理, 覺得好啱聽(我都年紀唔細.....).

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

wongc ctse, 保重呀

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-4-8 11:05 發表

wong c 308早餐時都見過你一面,不過你同 sue傾緊計無打招呼啫...
    ctse 唔好咁大聲啊.比人鬧架..(Y理當真理)...
    有傷慢跑Jog 都可以不過跑就真係要小心...
    係呢你有嘜傷啊,,進展如何....

ching, 咁有時Y理啱聽, 又令得自己開心D, 都幾好呀.

我D傷?  都係D普通野, 原先係腳底根膜同ITB發炎, 不過依家又變左腳弓連對上的跤位痛, ITB無好過.  我唯有繼續諗住ching你個Y理, 等自己好過D.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-4-8 10:01 發表

Peter數字 ching, 係呢, 好耐無見, 你去左邊樹, 做乜唔來嗒梅呀??

昨晚出發前都同自己講左話唔好上梅子, 但去到梅林口又覺得狀態幾好, 就跟住大家上, 上完就後悔啦, 回程時D腳痛又出哂來, 唯有死頂埋佢.  下次 ...

wongc ctse:
    下次真係唔好呀,早知琴晚叫妳陪我係運動場慢job下,做下d基本踢腿動作,對腳傷灰復可以仲有用呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

7/4 Happy Tuesday 簡報

出席跑手名單:
    1)  大圍新跑手 (運動場練習)
    2)  cc (零梅)
    3)  Daniel (一梅)
    4)  迪迪仔 (一梅)
    5)  711MF (一梅)
    6)  鄭國柱 (一梅)
    7)  法蘭 (一梅)
    8)  wongc (一梅)
    9)  loban (一梅)

今次由於wongc ctse 及 7兄有腳傷在身,加上沒左五梅c太(停雲兄)參與,大家都非常保守只係dab左一粒梅子就齊齊散功,下星期二大家再Happy過。

loban街坊:
    報唔到4.26個比賽唔緊要啦,有冇興趣4.12過來玩下預跑?
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4285&extra=page%3D1

升級   31.58%

該用戶從未簽到

回復 70# 的帖子

... 琴晚食到好飽飽~~~搞到鬼甘夜先訓到 ~~~XD ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loban 於 2009-4-8 12:25 發表
    ... 琴晚食到好飽飽~~~搞到鬼甘夜先訓到 ~~~XD ...

鬼咩...琴琴個個都跑得咁少,消化能力自然低左,唔想咁下次要跑多轉啦~

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 peter6565652003 於 2009-4-8 00:22 發表
    runrun ctse,我都祝你早日康復

多謝Peter師兄,
    所以小心操練,不要過火,以免受傷,非常重要!

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 wongc 於 2009-4-8 10:54 發表

seven ching, 我原本諗住慢jog, 唔上梅子林, 當鬆下根, 點知去到跟住法法又跑快左小, 又唔覺意偷食左粒梅.  有D後悔點解唔堅定D, 返去好好反省一下先得.

好高興認識七兄你, 聽完你講的腳痛都跑的道理, 覺得好 ...

7兄,快D講你的腳痛都跑的道理過我聽呀!
    我都係腳痛緊嘛!

升級   18.2%

該用戶從未簽到

runrun ctse,

你唔好迫7兄啦, 都真係幾"Y"架, 7兄係度講出來會比人鬧架.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-4-8 12:54 發表

runrun ctse 你想我死咩...
    都話係 (Y理) 緊係唔講得啦..
    一同句說話唔同人聽有唔同反應架....

7兄 & runrun:
    不如我又講少少自己對傷痛問題既理解啦....
    1) 腳痛未必=腳傷,所以未必一定唔跑得。
    2) 就算腳傷都要睇下係點傷,傷得輕定重,所以都未必一定唔跑得。
    3) 個個人體質唔同,A君有傷痛都跑得,唔代表B君有同樣傷痛都跑得。
    4) 最緊要了解自己身體特質同狀況,到有傷痛既時候,可以參考其他人既意見而作出適合自己既安排。
    哈哈.....講左好似冇講~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到