香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ram

網友約跑 - 4月18日 (六) 城門環塘黃昏跑

關閉 [複製鏈接]

升級   54.9%

該用戶從未簽到

回復 159# 的帖子

壞人師兄:hehe,原來c兄都同我們一樣濕透身,
小弟下次再攪約跑會通知c兄,等c兄有個準備啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

今日成10:30AM 由油塘出發, 由於剛復操, 落山脚感麻麻,冇計時.
到大埔道 VICTOR 有約早閃, 到城門好似3:30PM, -R- 抵唔住鷄脾薯條的誘惑,

登錄/註冊後可看大圖
閃落荃灣吃TEA.

咁咪剩番我咬埋個孖寶蛋糕,

登錄/註冊後可看大圖
孤身上路, 走完5KM泥路已又餓又涷.

登錄/註冊後可看大圖

鉛鑛滘D死人斜路又跑唔到

登錄/註冊後可看大圖
, 雨又逾來逾大

登錄/註冊後可看大圖
, 到大埔過陣表都冇睇, 爬去食嘢, 食完好似5:00PM.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

回復 162# 的帖子

壞人兄, 你今日玩足6.5小時

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

跑完吹完食完吹完囉! 終於安頓好, 上來報告吓!
    小妹早左成個鐘去到, 係體育館門口茶座吹水, 雨勢越來越大, 幾密雨.
    心知道長跑網有好多傻佬, 去年大雨都會照跑, 今日應該會大雨衝城.
    等來等去得七個現身, 大家沒有更衣睇定啲先............點先另一班傻佬係另一個更衣室, 整裝待發, 好心急要起步. 快心快腳換衫, 沒有熱身, 影大合照就出發.

第一次雨中跑步, 超級爽! 好暢快! 風景正! 跑完沖熱水涼, 舒服到唔想停.

多謝ram 兄搞呢個約跑、vita兄 同白兄跑來跑去膽前顧後,
    多謝幾位師兄忍腳(白師兄, 花子Dee, Vita, Ram)分段留後陪小妹跑, 教路又打氣鼓勵.  
    尾段燒烤場成班走捷徑(學識多一條路)碌落山, 同我邊跑邊吹的B哥同Anson.
    多謝出席的師兄姐, 令旅程好愉快.

B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-4-18 22:38 發表

b兄,我剛好相反,跑完之後,我的感冒反而清晒!

OH~ 原來係你傳晒 d 感冒比我0既~

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-4-19 07:22 發表

OH~ 原來係你傳 d 感冒比我0既~

可能小弟都有份過d好野比b兄..........
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2009-4-19 07:24 發表

可能小弟都有份過d好野比b兄..........

果然係 "好兄弟"~ 有福同享, 有禍同當 呀~
    B

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-4-18 22:13 發表
    雖然又係大雨,但跑意無減...
    多謝白c兄和vita375c兄,帶路..途中多謝法蘭影相.....hee...
    最估唔到就係7 嫂跑晒全程.
    多謝各雨中作樂...

七嫂真係跑得快同長0左好多呀~
    遲 d 比賽 anson 唔可以拎第七要拎第八了~
    因為佢前便多0左個人快過佢了~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BeeFing 哥 於 2009-4-19 07:30 發表

七嫂真係跑得快同長0左好多呀~
    遲 d 比賽 anson 唔可以拎第七要拎第八了~
    因為佢前便多0左個人快過佢了~

7嫂同Anson 同組~~

升級   74.8%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-4-19 09:26 發表

7嫂同Anson 同組~~

我地唔同組 , 無相幹

升級   6.6%

該用戶從未簽到

雖然我來唔到.....但尋日真係有D擔心你地...
    大雨仲可以,但行雷就危險
    其實我都好鍾意在雨中跑步,當然唔係大雨喇!涼涼地,好舒服
    見你地安全回來,就好了!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2009-4-18 21:47 發表

都o吾奇" />" /> ......真係不得不信....
    今次跑到上去越落越大雨,去年跑到上去就細雨左
    e一次暴雨衝城真係全程好密雨...好希望眼鏡有個水潑就好了
    不過跑起來好舒服,在雨中跑步感覺好正hgonion_icon_106ghg ...

又係暴雨衝城! 另我想起上年嘅衝城, 真係好爽架!
    711MF 該用戶已被刪除

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-4-19 19:26 發表
    桃花依舊,人面全非

其實今次暴雨衝城2回都有去年4位勇士出席(白c兄,vita375兄,7兄和小弟)
    7兄所言除了令小弟覺得時光飛逝,也令小弟想起舊年既衝城勇士
    不如比d舊年既相大家睇下都幾得意架:

又係落大雨...

又係落大雨...

首件長跑網衣面世,好有隊型

首件長跑網衣面世,好有隊型

濕透1

濕透1

濕透2

濕透2

睇下引水道幾多水,就知幾大雨

睇下引水道幾多水,就知幾大雨

連相機都入水矇查查!

連相機都入水矇查查!

同一餐廳,都係a-e餐

同一餐廳,都係a-e餐

另外4位勇士

另外4位勇士

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2009-4-19 21:25 發表

其實今次暴雨衝城2回都有去年4位勇士出席(白c兄,vita375兄,7兄和小弟)
    7兄所言除了令小弟覺得時光飛逝,也令小弟想起舊年既衝城勇士
    不如比d舊年既相大家睇下都幾得意架:  

去年又是暴雨, 真係約都冇咁橋!!!

請問前輩去年的青公是什麼天氣, 等我預備定裝束

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-4-19 21:41 發表

去年又是暴雨, 真係約都冇咁橋!!!

請問前輩去年的青公是什麼天氣, 等我預備定裝束 j" />" />jk

哈哈....NC姐好擔心又要打水戰..

升級   54.9%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-4-19 21:41 發表
    去年又是暴雨, 真係約都冇o甘橋!!!
    請問前輩去年的青公是什麼天氣, 等我預備定裝束

千萬o吾好o甘講,小弟都未算老,受o吾起架
    去年青公晴空萬里,希望今年也是吧
    不過要來的,避也避不了,兩手準備吧~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-4-19 21:49 發表

哈哈....NC姐好擔心又要打水戰..

唔擔心...如果有備而戰... 哈哈哈... 一於奉陪   

昨天出門口是沒有雨的, 於是穿了對新鞋仔, 諗住開心地跑水塘去 , 誰知... 真係唔認心見對鞋... 又冇帶多對拖鞋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-4-19 21:58 發表

唔擔心...如果有備而戰... 哈哈哈... 一於奉陪 " />" />  

昨天出門口是沒有雨的, 於是穿了對新鞋仔, 諗住開心地跑水塘去 " />" /> , 誰知... 真係唔認心見對鞋... 又冇帶多對拖鞋 " />" />

明白你感受,我對新鞋落地第3次變左水鞋,都有d心疼架...

升級   76.32%

該用戶從未簽到

雨中跑步真係令人再三回味,
    雖然咁大雨,
    但係都淋唔熄咁多位團火,
    雨咁大,路咁斜都跑,
    真係令小弟衷心敬佩,
    祝各住越跑越健康越跑越快,