香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cu83
打印 上一主題 下一主題

2.01.2010 廈門國際馬拉松賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

大家記住check下回鄉咭有無過期喎,因1999年開始由回鄉証轉回鄉咭,十年啦! 好多人都係今年到期的。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

決定左唔去這個比賽... 都係做下local 仔算數....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laputa99 於 2009-10-13 22:53 發表
    我想踉旅行團一站式hgjD088" />" />hj

laputa99 師兄,如要一站式服務,請勿報名住,因為長鴻的團費包埋報名費及晶片按金的。等佢地出行程才報都未遲。

升級   0%

該用戶從未簽到

以下是長鴻旅遊團既行程表,本人重申我並無持有任何長鴻既股份,所有交易一切與小弟無關,嘻嘻!
    Joey話團費唔包報名費及晶片按金;另外,他們歡迎自由行的(即係齋跑,趕回港番工,可以1月1日去1月3號返) ,可以找佢地訂機票及酒店,咁就可以住埋同一間酒店,熱鬧d。
    如果真係無乜假期,想1號早上去3號晚上返,又想去埋土樓,佢可以安排酒店及旅巴(中巴),當自由行,第二日跑完唔浸溫泉,就坐車去土樓,到土樓附近酒店住一晚,第三日玩完土樓就坐車返廈門,乘晚機回港。不過人數少就唔化算,包架24座中巴來回,最有有十幾廿人就經濟d。
    另外佢仲話,跟團的可以有免費穿梭巴士接送由酒店去起步點,跑完有免費穿梭巴士載各跑手回酒店沖涼,開得好密的,唔洗點等的。

Microsoft Word - 2010年廈門馬拉松4天團.pdf

244.46 KB, 下載次數: 79

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   3%

該用戶從未簽到

thank you亮哥的資料,
    我都有興趣跟團去跑全馬,
    不過都想睇下ching/ctse們打算跟團定自由行,
    因為我都係一個人去,想跟大家一齊去

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞聰 於 2009-10-14 12:38 發表
    thank you亮哥的資料,
    我都有興趣跟團去跑全馬,
    不過都想睇下ching/ctse們打算跟團定自由行,
    因為我都係一個人去,想跟大家一齊去

好的! 等各位睇過d行程表,遲d先決定,一齊玩緊係開心d啦! 一齊跑仲開心呀! 小弟試過在國內跑馬拉松,竟然會聽到長跑長友呢個口號,後來認識了是香港去的堅哥,當時好興奮,這種打氣,效力最勁! 多謝堅哥!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 allanccl 於 2009-10-14 12:07 發表
    以下是長鴻旅遊團既行程表,本人重申我並無持有任何長鴻既股份,所有交易一切與小弟無關,嘻嘻!
    Joey話團費唔包報名費及晶片按金;另外,他們歡迎自由行的(即係齋跑,趕回港番工,可以1月1日去1月3號返) ,可以找佢 ...

亮哥, 辛苦晒

升級   0%

該用戶從未簽到

見甘多跑友去,機票平,自己係廈門有地方住.又連假期 ...好吸引..一於去馬!

旅行社有人搞掂成個行程,吃/住/行,。。。安排有經驗,唔使大家煩....有一定的可取之處。

我因為當地有地方住,亦唔會係當地玩(之前玩過),行程同大家有D唔同.所以只會選擇機票.
    上述的機票只供參考,希望有用.....

多謝亮哥為大家服務 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-10-14 13:40 發表

見甘多跑友去,機票平,自己係廈門有地方住.又連假期 ...好吸引..一於去馬!

旅行社有人搞掂成個行程,吃/住/行,。。。安排有經驗,唔使大家煩....有一定的可取之處。

我因為當地有地方住,亦唔會係當地玩(之前 ...

仲有包埋保險、旅遊業議會印花稅、司機導遊小費、機場稅、景點門票.....
    一站式,全程四星級酒店,跑完浸溫泉...
    可以睇四種土樓....
    好吸引呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

<人工智能統計系統>
    2010 12日擬報名參加廈門馬拉松人士:

會參加當地遊,去埋附近土樓
    1. Allanccl (全馬)
    2. Harry (全馬)
    3. Ning (全馬+可能會參加旅行,希望可以去埋附近土樓)
    4. nc (全馬) (想去土樓及鼓浪嶼)
    5. jogging_cat (半馬同參加當地遊,鼓浪嶼或土樓都未去過)
    6. 堅哥(會參加當地遊)
    7. 大圍新跑手 (全馬, 參加當地遊)
    8. Tarry (全馬)(跟大隊)

可能會參加當地遊
    1. cu83 (半馬)
    2. gary1027 ( 半馬 )
    3. 法蘭 ( 半馬 )
    4. 赤子 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    5. laputa99 (半馬) (有無人帶隊旅遊)
    6. 叮叮噹 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    7. 蘭茜 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    8. Bonnie (跑咩?想去邊玩?)
    9. Hobbywet (想跑全馬,驚唔得, 齋跑/或當地遊,看情形)

齋跑, 星期日走
    1. Alex (全馬)
    2. wadee (全馬.) .(有地方住齋跑)
    3. rockiec (/半馬, 要看狀態, 齋跑)
    4. pan-pan (全馬, 齋跑, 2007年已跑過一次)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-10-14 20:46 發表

仲有包埋保險、旅遊業議會印花稅、司機導遊小費、機場稅、景點門票.....
    一站式,全程四星級酒店,跑完浸溫泉...
    可以睇四種土樓....
    好吸引呀!

係呀, 睇到流口水
    超級方便啦

升級   94.3%

該用戶從未簽到

不過超過二千真係有少少surprise。

大間o的o既康X團費都係$699:
    http://www.hongthai.com.hk/HTPublic/TourItin/FQB04.pdf

加埋小費保險等雜費可能都唔駛$1300,不過酒店多數係火車站o個邊,唔近起點。
    如果有師兄可以幫我地揾到近起點o既平價住宿o係比賽前住一晚,估計$200-300,都可以諗諗。當然不排除新年會坐地起價。

Anyway,小弟人生路不熟點都會跟大隊。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 allanccl 於 2009-10-14 22:03 發表

2010年 1月2日擬報名參加廈門馬拉松人士:

3. Ning (全馬+可能會參加旅行,希望可以去埋附近土樓)
    5. ...

亮哥, 對唔住無話俾你知改咗跑全馬, 大至行程多數跟大隊, 如果可以平d更好, 唔該晒

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-10-14 23:01 發表

亮哥, 對唔住無話俾你知改咗跑全馬hgj091" />" />hj, 大至行程多數跟大隊, 如果可以平d更好, 唔該晒

Tarry ctse 客氣了,小弟立即改番,上述只是整理下大家所報,統計有幾多人想去土樓玩姐。
    這是長鴻旅遊的行程,如果想一站式4星級服務就好方便。如果想平d....可能要自遊行,請留意會員討論區。

升級   94.3%

該用戶從未簽到

但係如果淨係揾長鴻報名而唔join 佢地個團,佢地仲會唔會幫我地攞號碼布?
    請問"會員討論區"o係邊?
    係咪因為我冇比$25 入會所以睇唔到?

原帖由 allanccl 於 2009-10-14 23:33 發表

Tarry ctse 客氣了,小弟立即改番,上述只是整理下大家所報,統計有幾多人想去土樓玩姐。
    這是長鴻旅遊的行程,如果想一站式4星級服務就好方便。如果想平d....可能要自遊行,請留意會員討論區。

升級   35%

該用戶從未簽到

我自行打過去長鴻報了名....係唔係都係當長跑網的會員

我自行打過去長鴻報了名....係唔係都係當長跑網的會員.
    我有看你們的討論區, 謝謝你們比的資料, 剛剛做了會員, 我都想多玩幾天, 去埋土樓等, 都視乎自由行平或是跟團價錢, 邊處抵玩的.

may

升級   0%

該用戶從未簽到

<人工智能統計系統>
    2010 12日擬報名參加廈門馬拉松人士:

5. jogging_cat (半馬同參加當地遊,鼓浪嶼或土樓都未去過)
    6. 堅哥(會參加當地遊)
    7. 大圍新跑手 (全馬, 參加當地遊)
    8. Tarry (全馬)(跟大隊)

可能會參加當地遊
    1. 法蘭 ( 半馬 )
    2. 赤子 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    3. laputa99 (半馬) (有無人帶隊旅遊)
    4. 叮叮噹 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    5. 蘭茜 (半馬) (應該會參加當地遊, 想去鼓浪嶼)
    6. Bonnie (跑咩?想去邊玩?)
    7. Hobbywet (想跑全馬,驚唔得, 齋跑/或當地遊,看情形)

齋跑, 星期日走
    1. Alex (全馬)
    2. wadee (全馬.) .(有地方住齋跑)
    3. rockiec (/半馬, 要看狀態, 齋跑)
    4. pan-pan (全馬, 齋跑, 2007年已跑過一次)
    5. cu83 (/半馬)
    6. gary1027 (/半馬)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-10-15 00:12 發表
    但係如果淨係揾長鴻報名而唔join 佢地個團,佢地仲會唔會幫我地攞號碼布?
    請問"會員討論區"o係邊?
    係咪因為我冇比$25 入會所以睇唔到?

淨係搵長鴻報名而唔join 佢地個團,佢地都會幫我地攞號碼布的,只要傳真時寫明係長跑網,佢就會分開,唔會溝埋泰基的,到時長鴻有職員一lot過取去他們住的酒店分的,我們有些網友會跟團,如果無人跟他們的團也可派人去取的。

會員討論區係登記會員才睇到的,只要填表比相及交$20登記便可。
    因長跑網是一個註冊社團,所以一般討論區係開放給一般網友發言,但係當涉及福利錢銀等事情,便需要登記會員才能觀看及發言,一般網友沒有提供個人資料,當收取訂金費用等事情便發生問題,最近小弟領教唔少網友訂了網衫,無法聯絡他取衫,因沒有他們的電話等等的資料;去跑廈馬如果要收錢遇到這問題便更難處理。基於負責及多種原因,所以有部份討論要移去會員討論區討論,不便之處,敬請原諒!

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 allanccl 於 2009-10-15 09:01 發表

淨係搵長鴻報名而唔join 佢地個團,佢地都會幫我地攞號碼布的,只要傳真時寫明係長跑網,佢就會分開,唔會溝埋泰基的,到時長鴻有職員一lot過取去他們住的酒店分的,我們有些網友會跟團,如果無人跟他們的團 ...

規範化係好事,對大家都好