香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~偉~
打印 上一主題 下一主題

10 K賽

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-7 00:43 發表

又係 wow.... 你喜歡邊種制服 ?!

有冇乜工作係著比堅尼, 冷雪麗番工

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-7-7 00:50 發表

有冇乜工作係著比堅尼, 冷雪麗番工

百貨公司中既泳衣公仔 ?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-7-7 00:49 發表

我要半打....

terry 兄幾時生日 ? 小妹應該夠銀兩買一個天使蛋糕俾你 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-7 00:53 發表

百貨公司中既泳衣公仔 ?!

又係喎

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 foobar 於 2009-7-6 14:23 發表

這是你的最高要求?   有要求先有進步" />" /> ,點解唔set 高D
1.20 hor 10k" />" /> .如果你係中年男女,就好過份." />" />
因為我日日跑,都見到個老伯實力同我差唔多.佢起碼有50year以上

其實我巳經好左好多架喇,
可以跑咁長同咁耐.
以前跑3分鐘就會停.
今年五月跑番步,六月仲跑左過百km.
我好滿意.
foobar ching 你見到果位老伯可能已經跑左0幾年o既高手黎
我都想跑快D, 但係"力不從心" 你仲後生, 中年男人o既野... 你唔明架喇  

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 onionufo 於 2009-7-6 13:52 發表
唔會,通常d限定時間都好長,你呢個時間一定跑得曬

唔該onionufo ching.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-7-6 17:20 發表
每個人的體質/年齡都唔同.跑慢d唔係問題

跑步其中一個好處係一個人的運動,你唔使同人直接競爭,唔似打波,你屎d就會比人xyz式者累輸波

同意呀 Terry ching,
所以我揀跑步.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 gary1027 於 2009-7-6 18:02 發表

我.....我......大不了星期三揹住兩包去tko衝斜!!" />" />

係咪先 gary ching,
我都想見識o下........

升級   73.33%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2009-7-6 18:09 發表

講返正經嘢先...其實渣打 10k 賽 1小時20分過外的大把...
其他其事啲參賽者質數高少少...不過應該都有人多過1:20 的

即係好少 ?
唔該晒 Ken ching.

升級   27.25%

奮鬥
  • 簽到天數: 178 天

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-7 00:28 發表

ching,
    可唔可以問你一個問題丫 ?

睇你張頭像... 都幾瘦下...
    可唔可以俾我睇下你手臂丫 ?!

仲有... 16 歲玩 gym ... 舉咁重係未令人發育得特別慢 ?
    如果係咁.... 我要我仔仔過0左十八歲才去幫我買米 ...

我平時跑步時都係穿有就ga衫, 可以講話為人低調(心葳不露)
    一向都係咁. 也試過話想威下 穿背心. 不過只會吸來,別人特別眼光
    人越大越識諗,威來有屁用 不如來一個藏身仲好.殺你一個操手不急
    你堅持要看, 12/7城門賽見.

正常黎講16year , 就可以進健身室(好多都係咁注明)   不過本人認為唔好去太盡
    最好緊係18發育後才玩.

升級   73.33%

該用戶從未簽到

foobar ching 果然低調,
    攪到我心郁郁12/7想去城門賽,不過太遲喇我....

升級   73.33%

該用戶從未簽到

多謝runner_256, 駿駿駿, gary1027, Alex, 火仔, 速行, wadee, 亮哥等..咁多位 ching.
    小弟set 1hr 20mins 完成10 K, 係因應本人6月份跑步記錄作出推測,
    其實好似以上 chings 所講, 1 hrs 20 mins 都可以好好咁享受跑步, 唔太辛苦.
    但係要參加比賽又唔同講法, 要訓得好, 早餐安排,
    早餐後去toilet, 行李等等問題都比較麻煩, 所以未有參加過任何賽事.

升級   0%

該用戶從未簽到

coxswain c hing

平常心 享受賽事

沒有跑不完的賽道 !

長跑長友 

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gary1027 於 2009-7-6 23:19 發表
    我都覺d消防員好識扮野   

咁岩ge, 我都識有個消防員好識扮野

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-7-7 01:58 發表
    多謝runner_256, 駿駿駿, gary1027, Alex, 火仔, 速行, wadee, 亮哥等..咁多位 ching.
    小弟set 1hr 20mins 完成10 K, 係因應本人6月份跑步記錄作出推測,
    其實好似以上 chings 所講, 1 hrs 20 mins 都可以好好咁享受 ...

其實幾耐先完成到10k 都無乜所謂, 最緊要盡左自己能力, 好好享受過程~
    ching 加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 coxswain 於 2009-7-7 01:58 發表
    其實好似以上 chings 所講, 1 hrs 20 mins 都可以好好咁享受跑步, 唔太辛苦.
    早餐後去toilet, 行李等等問題都比較麻煩, 所以未有參加過任何賽事.

ching初初參加比賽唔洗太急於求時間, 當係試腳+感受下比賽氣氛! 當你完成一場賽事之後,相信好快你會再報其他比賽, 到時練習多D,時間上一定有進步!   

至於比賽~多數都安排早上進行, 要練習早起身或者晨跑都有幫助! 比賽前食香蕉/麵包/水等等應該足夠應付10K賽事o既!行李~大會會有寄存服務, ching擔心唔清楚流程的話可以約埋跑網o既ching ctse一齊去比賽o架!

升級   56%

該用戶從未簽到

coxswain ching
    其實參加比賽同平時練跑都係一樣, 為左享受跑步過程
    輕鬆, 跑返自己應有既速度, 唔洗太過緊張

試下參加多d比賽, 累積經驗, 會覺得賽前準備好簡單
    或者黎睇下比賽, 幫ching ctse打氣
    一齊感受下比賽氣氛

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 coxswain 於 2009-7-7 01:46 發表
    foobar ching 果然低調,
    攪到我心郁郁12/7想去城門賽,不過太遲喇我....

coxswain師兄﹕
    有時比賽唔一定要"跑"至係參與,
    我現時大小比賽(如不是交通不太方便)都會去,
    唔會跑(除非15km以上)係去同"長跑網"啲跑友打氣好開心架!
    不如星期日"黃昏賽"你都過嚟感受下比賽氣氛啦!