香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

毅行者2010-壞人同盟操練、支援聯絡區 (資料更新:Post#1,2)

升級   100%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-10 14:08 發表

食野方面....我會prefer多d生果呀, 因為易入口又冇果糖可以補充體力, 越普通越好.....橙, 萍果, 香蕉, 提子果d夠架啦~
仲有我諗住到時support term可以幫我

生果好快會無晒
你可以趁操山時試下, 睇下食o羊最好

最好放多對鞋係支援隊樹, 以防有o羊甩漏

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-10 00:06 發表

赤子:
麻煩妳幫我解釋呀,妳果隊而家情況如何呀? 支援隊既話妳上山下海果邊人強馬壯啦,一定搞得掂既。

o甘又o吾係o架
我識ge 都有好多人出隊, 好多都已經比人mark  左
有d 又o吾肯做
好在已經 mark 左架車先
其他仲搵緊

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-7-11 00:09 發表
生果好快會無晒
你可以趁操山時試下, 睇下食o羊最好

最好放多對鞋係支援隊樹, 以防有o羊甩漏

係呀,平時無食開既野唔好到比賽日走去食,因為唔知個身體有咩反應呀~~

呢個係我地舊年個check list,draft 黎咋,正式時唔止咁少野~~

Oxfam Trail Walker 2008 Material Check list
CPLocationWalkers' estimated arrival timeMeal/Supplies by Supporters
Start北潭涌
7,Oct (Fri)
Team A
Team B
Team C
Spare Sino orange v-collar T-shirts
/ - bottled water x 12 /
奔肌、Deep Cool x12、電芯、衣物更換

Team A
奔肌、Deep Cool

Team B

Team C
-萬宜路東壩

CP1西灣小食亭

CP2北潭坳

CP3水浪窩
7,Oct (Fri)
Team A
Team B
Team C

Team A
冰粒、冰袋、粥x4Power gel 寶礦力、水、蕉、朱古力、
奔肌、Vasline

Team B
冰粒、冰袋、粥x4Power gel 寶礦力、水、蕉、朱古力、
奔肌、Vasline

Team C

- N/A

CP4基維爾營

-獅子亭

CP5畢架山

-大埔公路

CP6練靶場

-城門水塘BBQ場
7,Oct (Fri)
Team A
0000 8,Oct (Sat)
Team B
Team C

Team A

粥、 Power gel、 冰凍寶礦力、水、桶、冰粒、冰袋、 蕉、朱古力、奔肌、Vasline、垃圾袋

Team B

葡萄適、胺基酸x3 、粥、 Power gel、 冰凍寶礦力、水、桶、冰粒、冰袋、 蕉、朱古力、奔肌、Vasline、垃圾袋

Team C

粥、 Power gel、 冰凍寶礦力、水、桶、冰粒、冰袋、 蕉、朱古力、生果、奔肌、Vasline、垃圾袋
CP7鉛礦坳

CP8荃錦公路 / 大帽山郊野公園
(近士多、公廁)

8,Oct (Sat)
Team A
0330 Team B
Team C

Team A

Power gel、 寶礦力、水、 蕉、朱古力、生果

Team B
粥/杯面、 Power gel、 寶礦力、水、 蕉、朱古力、生果

Team C

寶礦力、水、 蕉、朱古力、生果
CP9大欖涌

FP掃管笏寶隆軍營
8,Oct (Sat)
Team A
0700 Team B
Team C
冰凍飲品、水、

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   53.45%

該用戶從未簽到

Team B

葡萄適、胺基酸x3 、粥、 Power gel、 冰凍寶礦力、水、桶、冰粒、冰袋、 蕉、朱古力、奔肌、Vasline、垃圾袋

這是什麼?

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-10 01:42 發表
    查實20hr 以下快team 既support team 無咩做,千祈唔好招呼得咁舒服,佢地唔願走仲累左佢,可能等個幾鐘佢地停10分鐘咋,主要係運送物資...十卜快team 唔好玩架,想好玩support 3-40 個鐘果d,開台buffet 或者bbq 都仲得 ( ...

Agree! 幫慢隊好好玩架!
    我行果年係慢組, 班support team又打邊爐, 又按摩, 又煮麵煲湯.....
    我地又沖涼, 訓覺, 換衫換鞋襪, 飲飲食食同俾人按摩.......不知幾爽!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-7-11 22:43 發表

嘩.....咁多野ge.........." />" />hj" />" /> 咁要幾多人做嘎?

如果係support 一team 快隊,唔駛好多人,三兩人都ok,問題係最好一站一站咁幫隊員帶野,要用好多時間但沒咩玩~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-7-11 22:49 發表
    Team B

這是什麼?hgjD088" />" />hj

好似係類似紅牛果d,我唔係team b 我都唔知...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-7-11 01:05 發表

o甘又o吾係o架
    我識ge 都有好多人出隊, 好多都已經比人mark  左
    有d 又o吾肯做
    好在已經 mark 左架車先
    其他仲搵緊

咁已經好夠啦,其他野簡單好多,妳好似係度曬命多D~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-11 22:50 發表

我行果年係慢組, 班support team又打邊爐, 又按摩, 又煮麵煲湯.....
    我地又沖涼, 訓覺, 換衫換鞋襪, 飲飲食食同俾人按摩.......不知幾爽!

係囉,如果想好玩嘉年華,一定要十卜慢team~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-11 22:50 發表

叮叮噹:
    妳原來都玩過毅行,勁呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-11 23:01 發表

咁已經好夠啦,其他野簡單好多,妳好似係度曬命多D~

大圍兄今日成行嗎?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-7-11 22:49 發表
    Team B

這是什麼?hgjD088" />" />hj

我估應該係 amino gear
    朋友講有用o架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-11 23:03 發表

大圍兄今日成行嗎?

我同馬王、R 3個人操,用左4:06走完4,5段,比預計時間5個鐘快好多呀,我諗係今日唔太熱所以冇咁辛苦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-11 23:06 發表

我同馬王、R 3個人操,用左4:06走完4,5段,比預計時間5個鐘快好多呀,我諗係今日唔太熱所以冇咁辛苦~

嘩! 時間好好呀~~

上馬鞍無miss 個路口啦馬~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-11 23:00 發表

如果係support 一team 快隊,唔駛好多人,三兩人都ok,問題係最好一站一站咁幫隊員帶野,要用好多時間但沒咩玩~~

上年我 support 快隊(<16hrs) 就安排頗多人, 除左定點支援
    還有佷多空中加油, 又有人負責做戰車推/拉上山
    不過好刺激, 分秒必爭

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-11 23:08 發表

嘩! 時間好好呀~~ " />" />

上馬鞍無miss 個路口啦馬~~" />" />hiuijhkj

係呀...因為前段同後段都扯得比較快,不過操完我地雖然攰但係對腳都冇咩不良反應,所以我地都好滿意呀~
    今次壞人唔係度...所以全程都好順利.....哈哈~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-7-11 23:20 發表

係呀...因為前段同後段都扯得比較快,不過操完我地雖然攰但係對腳都冇咩不良反應,所以我地都好滿意呀~hgj091" />" />hj
    今次壞人唔係度...所以全程都好順利.....哈哈~hgjD115" />" />hj

哈哈~~

講真,壞人兄係好快,不過佢自稱last 1k 爆,留放唔好呀,你地要拉住佢唔好俾佢帶頭同包尾,不過R 兄好有經驗,應該可以治得住佢~~

我睇你地好快可以夾得好好啦,加油,睇好你地~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 山海赤子 於 2009-7-11 23:14 發表

上年我 support 快隊(

好似都好好玩喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-7-11 23:24 發表

哈哈~~" />" />hiuijhkj

講真,壞人兄係好快,不過佢自稱last 1k 爆,留放唔好呀,你地要拉住佢唔好俾佢帶頭同包尾,不過R 兄好有經驗,應該可以治得住佢~~" />" />

我睇你地好快可以夾得好好啦,加油,睇好你地 ...

多謝D兄鼓勵,你都要慢慢養好傷唔使太心急。
    頭先食飯我地傾開未來計劃,下次應該會集齊全隊人一齊操1-3段.....跟住可能會開始操夜山。