香港長跑網  - 長跑長友

樓主: key
打印 上一主題 下一主題

星期二檔案

升級   100%

該用戶從未簽到

原來真係有咁多師兄師姐3字出頭先玩三鐵,
仲以為上鐵人班個O的係1X的年青人TIM!!
有心唔怕遲 

Re Key,
我係女仔黎架, hee ^^

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-11-15 23:08 發表
原來真係有咁多師兄師姐3字出頭先玩三鐵,
仲以為上鐵人班個O的係1X的年青人TIM!!
有心唔怕遲 

Re Key,
我係女仔黎架, hee ^^

Sorry Sorry Sorry Sorry, 唔掛之得姿勢咁嬌娋啦, 啱啱update番啱

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 14-11-2009 22:21 發表

(其實都想試好耐)!!!
我都係呀, 諗左都好兩,三年了
但一路都因為泳術唔太好, 驚游海,
又驚總會O的班唔知有冇我個年紀的人參加(2X)
所以至今未去實行,

睇完段片, 先知原來有O的鐵人>30(AGE)先起步,
有O的 ...

係呀, BEE CTSE 有機會一齊參加啦, 好想感受下個種又辛苦, 但又好有滿足感既感覺呀, 不過我真係要苦練SWIM 先得, 哈哈
我宜家都係2X ... 有心唔怕遲呀 !!!!!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-11-14 22:21 發表

我都係呀, 諗左都好兩,三年了
所以至今未去實行,

有O的 ...

其實三鐵同其他運動最唔同的地方係佢係好適合大人玩既

好多其他運動, 大人好難再持續落去, 又要約人、又少比大人玩的比賽、更加無比大人的入門班

但係鐵人就唔同, 你可以自己練習、一班人練習又得,啱啱玩的可以玩短d, 玩得耐的可以玩長d
成績完全可以同自己比較, 睇住自己的努力令自己進步, 係一件好開心的事

唔好諗啦, 鐵人係大人的運動, 所以有心唔怕遲, 去馬啦!

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-11-14 22:21 發表

我都係呀, 都好兩,三年了
所以至今未去實行,

有O的 ...

RowerBee唔洗左諗右諗喇,想去試就行動啦,

我之前就係左諗右諗, 最終諗咗兩年..錯過咗好多比賽,

之後我第一次膽粗粗就玩咗上年嘅"ITU", 就咁亦同其他Ching一樣愛上咗鐵人運動 ,

今個年頭自己和個女亦開始父女檔一齊賽"水陸兩項",

真係咖..只要有信心行出第一步, 咩事都有可能做到咖,(小朋友都得師姊你都一樣可以咖!加油!!! )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-11-16 14:11 發表

RowerBee唔洗左諗右諗喇,想去試就行動啦,

我之前就係左諗右諗, 最終諗咗兩年..錯過咗好多比賽,

之後我第一次膽粗粗就玩咗上年嘅"ITU", 就咁亦同其他Ching一樣愛上咗鐵人運 ...

孱鉄, 父女兵夾檔 , 好羨慕呀
我最初報名都懐疑有沒我呢類中坑去報架?
点知原來 5 夠人 , 仲要加 2-3 个初班先得個 5 個人 ,
由 13 , 16, 2x, 3x, 歲 (我估), 不過一樣野o個教練講得o岩,
俾 $180.00 有人教你 , book 埋水線游 , 去一次都值啦 ,
唔好怕瘀 , 講明訓練班 , 就預左你乜都唔識 , 呢 d 係你既福利 ,
唔攞係損失

升級   66.67%

該用戶從未簽到

RB ctse

there is nothing to lose.  try try try

if u dun try, how you know you can do it

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝咁多位鐵友每一句支持的說話^^
我下決心報黎緊第三(2,3月)/四期(??月)的訓練班試試!!
希望第日有機會係比賽場地見面,

RE: 馬神兄, 唔知第日會唔會係訓練班度撞到你呢

另外, 我仲有一個顧慮~~
我想問:"玩鐵人是不是要用很多$$買器材?
如買車? 比賽個日運車?, 其他?? 基本玩比賽大約需要多少? THANKS

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 16-11-2009 23:51 發表
我下決心報黎緊第三(2,3月)/四期(??月)的訓練班試試!!

我想 ...

哈哈, BEE CTSE 如果妳有訓練班消息可以PM 我嗎?? 我都想上下訓練班呢.... 希望撞到妳呢
你既顧慮完全係我所諗既野.... >.<

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-11-16 23:51 發表

我想 ...

1. 游水 (泳衣 or 鐵人衫 + 泳鏡)
價錢幾百至千幾

2. 單車 (單車 + 頭盔)
其實最貴就係單車由幾千至幾萬不等, 不過初初玩幾千蚊真係已經ok咖喇, (不過唔介意的話, 買2手車都係一種唔錯嘅選擇)
如果想再升呢的話咁就要需要再買單車鞋, 價錢幾百至千幾

3. 跑步 (跑鞋)
我諗都唔洗特別去買, 我估大家都應該有

升級   65.79%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

想問下, 如果連自游式都唔曉 (淨係曉蛙式) 可唔可以去參加d 三鐵班呢?
    定係應該去報游水班?

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 frankie28 於 2009-11-17 00:37 發表
    想問下, 如果連自游式都唔曉 (淨係曉蛙式) 可唔可以去參加d 三鐵班呢?
    定係應該去報游水班?

雖然我未報過三鐵班, 但相信一定可以報

升級   66.67%

該用戶從未簽到

原帖由 frankie28 於 2009-11-17 00:37 發表
    定係應該去報游水班?

Why not?

升級   78%

該用戶從未簽到

我連自游式都唔曉(淨係曉蛙式) ,已試了半奧比賽。放心啦游水有我包尾

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-11-16 23:51 發表
    我想問:"玩鐵人是不是要用很多$$買器材?
    如買車? 比賽個日運車?, 其他?? 基本玩比賽大約需要多少? THANKS

買車的問題,孱鐵兄已經講左,有少少補充,若然買單車鞋,必然要配上單車卡踏,否則得物無所用
    比賽的運輸問題,通常天未光就要到賽場,故只可CALL VAN、飛的或自己渣車,部分比賽會有大會車輛安排(如ITU),但自己搞掂者居多
    凌晨CALL VAN必定較貴,收費就要按你所住區域同賽場旳距離!

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-11-17 12:21 發表

買車的問題,孱鐵兄已經講左,有少少補充,若然買單車鞋,必然要配上單車卡踏,否則得物無所用
    比賽的運輸問題,通常天未光就要到賽場,故只可CALL VAN、飛的或自己渣車,部分比賽會有大會車輛安排(如ITU),但自 ...

運輸方面, 一年最多都係三到四場三項或陸上兩項, 唔係洗好多錢, Happy Friday或星期六, 唱k唱夜左, 撘的士都一樣貴o架啦, 健康d, 慳番o果d錢唻做單車運費咪得law

而且,好多時, 比賽都可以租單車, 超初只係想感受下, 咪租車玩住先, 真係好想做時間, 多d練習, 先買架平平地的, 當你會成日練, 一次比一次進步的時候, 買架好d的單車都唔係好過份姐, 因為我地無浪費到架好單車

總之, 平有平玩,貴有貴玩啦

升級   100%

該用戶從未簽到

THANKS ALL"s Reply ^^
    鐵人衫我有喇, 2,3個月前係YL NB OUTLET 買左$59...Hee....
    跑鞋我都有, 只欠一部單車而已^^
    好!! 係時候實行了~~

馬神兄, 黎緊12, 2, 3月都有班,
    不過12月我要考試, 所以應該會報2,3月那班, 唔知會唔會好凍呢?!

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-11-17 22:18 發表 THANKS ALL"s Reply ^^鐵人衫我有喇, 2,3個月前係YL NB OUTLET 買左$59...Hee....跑鞋我都有, 只欠一部單車而已^^好!! 係時候實行了~~馬神兄, 黎緊12, 2, 3月都有班, 不過12月我要考試, 所以應該會報2,3 ...

我都想上班呀,乜都唔曉
    個班要上幾多堂同埋咩價錢呢?
    請問可以係邊度搵到資料呀?
    thanks~

升級   100%

該用戶從未簽到

一齊上啦不如!!!
    一個COURSE $160咋, GOGOGO!!
    Detail:  三項鐵人基層發展計劃 09/10第三期

馬神兄你都睇下O的日子得唔得閒~

升級   97.33%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-11-17 23:05 發表 一齊上啦不如!!! 一個COURSE $160咋, GOGOGO!!Detail:  三項鐵人基層發展計劃 09/10第三期

thanks ctse,

好野,有人陪
    等我睇睇夾唔夾到時間一齊join丫,
    有得反最開心。