香港長跑網  - 長跑長友

樓主: =chairman=
打印 上一主題 下一主題

隨心跑步的回憶

升級   0%

該用戶從未簽到

【渣打馬拉松2010】

目標:能夠參加全馬

終極目標:完成全馬

P.S. 小弟從未參加過渣打系列的賽事,故星期日的42.195K,全是謎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2010-2-25 23:28 發表
【渣打馬拉松2010】

目標:能夠參加全馬

終極目標:完成全馬

P.S. 小弟從未參加過渣打系列的賽事,故星期日的42.195K,全是謎!

" />" />hjghk

車仔, 橫掂都係謎....不如拍住我地3:20一齊走, 多個人氣氛好D~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-2-26 00:33 發表

車仔, 橫掂都係謎....不如拍住我地3:20一齊走, 多個人氣氛好D~" />" />

嘩!跟住大圍你小弟一定會上白車喇 ......
小弟目標是完成賽事,能夠完成已是很了不起了 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2010-2-26 11:51 發表

嘩!跟住大圍你小弟一定會上白車喇 ......
小弟目標是完成賽事,能夠完成已是很了不起了 ~~

車仔講笑咩,以你而家實力3:20應該得架,都係諗住搵你一齊跑頭30K,之後你唔使等我地自己走先啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-2-26 12:03 發表

車仔講笑咩,以你而家實力3:20應該得架,都係諗住搵你一齊跑頭30K,之後你唔使等我地自己走先啦~

小弟自知能力有限
但小弟而家想貪心D,希望能sub4啦!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 =chairman= 於 2010-2-26 22:36 發表

小弟自知能力有限 " />" />
    但小弟而家想貪心D,希望能sub4啦!" />" />" />" />" />jhk

咁你應該可比我早到終點了~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2010-2-26 22:36 發表

小弟自知能力有限 " />" />
    但小弟而家想貪心D,希望能sub4啦!" />" />" />" />" />jhk

預祝車兄首馬圓滿成功~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2010-2-26 22:47 發表

咁你應該可比我早到終點了~

全馬充滿uncertainty,不論什麼時間,能完成就已經很滿意了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-2-26 22:50 發表

預祝車兄首馬圓滿成功~

多謝,平兄你都係丫 ~~~

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

車呀文個全馬跑成點吖~?

升級   0%

該用戶從未簽到

28/2 渣打全馬

首先講個時間先,全馬時間 3 : 48 ' 30 " ~~~ 第一次跑,十分滿意。

小弟因未有經驗,故採用留前鬥後的策略。
    頭12K跟TKO友一齊跑,好有隊型,
    頭5K pacing 5'4x"/K,5-10K pacing 5'3x"/K。

12K後自己試下上少少去到約5'2x"/K pacing,
    都okay的,
    而半馬時間約 1 : 55 ' xx "。

半馬後提少少速,
    因這分段大部分是落斜,
    故都keep得到,
    而去到約25K、30K補給站各食左一條朱古力,
    因今日沒帶gel (小弟覺得不需要帶),
    (但帶了9粒得力素糖,去到36K食晒)
    故每一次到達水站及補給站都會去補補,
    避免後段無力。

去到西隧口,都仲keep到的,
    故開始提速到約 5'00"/K pacing,
    而上斜路段就稍稍減速,
    不過相比起將軍澳各大斜路,
    應付此仍是游刃有餘的。

去到西環,望見個時間,咦?可能可以 sub350 wor ~~ 故想試試。
    但去到39K位開始有少少跌,
    不過最終都捱過了馬師道進入最後直路。
    呢1.5K沿途有好多途人,
    故小弟都扮晒從容自若咁跑哈XD,
    亦提速至約 4'4x"/K pacing。
    嘩!有好多長跑網人丫!
    多謝大家打氣,小弟才能完成全程。

個人時間為 3 : 48 ' 30 ",
    即後半馬時間約 1 : 53 ' xx ",
    竟然能 negative split,很開心!

之後去為其他跑友打氣,再之後同大家一齊去飲茶,結束今天的奇妙之旅!

升級   41.4%

該用戶從未簽到

車兄,
    Congratulations! It's really a great achievement!

BTW, thanks for reminding me to keep up on Connaugh Road! (I really wanted to give up there)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2010-2-28 21:57 發表
    首先講個時間先,全馬時間 3 : 48 ' 30 " ~~~ 第一次跑,十分滿意。

小弟因未有經驗,故採用留前鬥後的策略。
    頭12K跟TKO友一齊跑,好有隊型,
    頭5K pacing 5'4x"/K,5-10K pacing 5'3x"/K。

12K後自己試下上 ...

車仔真係好勁,做到negative pacing尾段仲加到4'xx/K,證明大把貨。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 超人阿四 於 2010-3-1 00:51 發表
    車兄,
    Congratulations! It's really a great achievement!

BTW, thanks for reminding me to keep up on Connaugh Road! (I really wanted to give up there)

大家都係互相俾鼓勵大家je ~~ 再一次恭喜你順利完成

升級   29%

開心
  • 簽到天數: 3 天

好耐無見呀!! 恭喜你!!Chairman兄,我晌青馬見到你呢,不過你太投入,專心!!你聽唔到我叫你呀!!

升級   70.33%

該用戶從未簽到

車仔兄,.....果真勁勁勁呀,....3世發呀,....好意頭呀,....哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tomde 於 2010-3-1 23:28 發表
    好耐無見呀!! 恭喜你!!Chairman兄,我晌青馬見到你呢,不過你太投入,專心!!你聽唔到我叫你呀!!

Tom好耐冇見喇!幾時得閒同大家一齊逍遙吹水?
    原來Tom你在青馬見到小弟? 小弟miss左添!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 西環伏特加 於 2010-3-3 00:18 發表
    車仔兄,.....果真勁勁勁呀,....3世發呀,....好意頭呀,....哈哈

咦係wor,唔講都唔知幾好意頭哈哈 ~~~

亦要恭喜你順利完成全程

升級   97.05%

該用戶從未簽到

Chairman,

Good job ! 做得好好 !
    係長跑網內我認識的Chings 中, 進步最大的是你, 你返到駱克道時, 嚇了我一跳,
    因長跑網前列返來的Chings 不是好多人, 見到你,
    我對著個喇吧仔破喉大叫 ----- Chairman !!!

繼續努力 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2010-3-3 10:45 發表
    Chairman,

Good job ! 做得好好 !
    係長跑網內我認識的Chings 中, 進步最大的是你, 你返到駱克道時, 嚇了我一跳,
    因長跑網前列返來的Chings 不是好多人, 見到你,
    我對著個喇吧仔破喉大叫 ----- Chairman !!!
    ...

後段仲可以加速..厲害...如果前段不是太保守..時間一定更靚~