香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2010.3.28 第四屆吐露港十公里賽 (青少年禁毒杯四公里賽)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

賽事網頁:
    未有提供

主辦機構網頁:
    http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/

表格下載:
    (中文版) http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/Other%20files/Shatin10K/Tolo.10.pdf
    (英文版) http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/Other%20files/Shatin10K/Tolo.2010.pdf

網上報名:
    未有提供

路線地圖:
    請參考在赧名表上之路線圖

主辦機構: 香港馬拉松推廣社 (HKMP)
    日期      : 2010年3月28日 (星期日)
    時間      : 8:00 a.m. (四公里) / 8.45 a.m. (十公里)
    起/點     : 吐露港公園近舊水警碼頭
    路線      : 沿吐露港單車徑至由舊水警碼頭至科學園來回 (詳情請參考在赧名表上之路線圖)
    距離      : 4.00公里10.00公里
    時限      : 36分鐘 (四公里) / 1小時30分 (十公里)
    組別      :
    十公里
    男子 - A (16-28), B (29-38), C (39-49), D (50-59), E (60+)
                  女子: WA (16-28), WB (29-38), WC (39-49), WD (50+)
                  隊際 (三人一組) : 男子, 女子
    四公里
    男子 - 14, 15, 16-17
    女子 - 14, 15, 16-17
    費用      : $120(十公里)/$100(四公里) + $100 (晶片按金)
    名額      : 有待公佈
    截止日期: 2010年3月8日 (星期一)
    查詢      :  8104-8500

+1 0
    上一篇︰3月7日 長跑網祝捷會 **祝捷會已滿座,多謝大家支持!!**下一篇︰長跑網祝捷會(韓燒自助餐)7/3下午1點

升級   100%

開心

reserved

升級   73.7%

該用戶從未簽到

呢場比賽往年都有跑開,所以如無意外都會報。

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   12.4%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-1-22 13:33 發表

件跑衫靚唔靚仔?

小弟上年第一次玩呢個比賽,紅色背心,唔係幾靚仔

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-1-22 13:33 發表

件跑衫靚唔靚仔?

無乜印象件跑衫係點既樣........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 新手中坑 於 2010-1-22 18:21 發表

小弟上年第一次玩呢個比賽,紅色背心,唔係幾靚仔

咁耐其實有咩賽事送既衫係靚仔?

升級   11.35%

該用戶從未簽到

上年我都有參加呢個比賽. 印象都幾深. 因為比賽當天開跑前落大雨. 係好大個隻. 而當日我的太太及仔仔都來打氣.

好彩開跑時雨細了很. 這一次比賽對我來說都幾有意思. 第一. 第一次雨中作賽. 第二. 為我開展10k 比賽揭開序幕..

所以我都應該會參加. 舊年 53"31. 希望今年可以跑sub 45....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2010-1-27 10:56 發表
    上年我都有參加呢個比賽. 印象都幾深. 因為比賽當天開跑前落大雨. 係好大個隻. 而當日我的太太及仔仔都來打氣.

好彩開跑時雨細了很. 這一次比賽對我來說都幾有意思. 第一. 第一次雨中作賽. 第二. 為我開展10k 比賽 ...

果朝好大下,我火車站出黎仲要行餐死.....成身濕晒. (唔明點解唔將起點向後移1K...到公園位, 唔使行餐死.....)
    ANYWAY...今年會報.

升級   73.7%

該用戶從未簽到

舊年嗰場的落雨而導致各跑手非常狼狽的情形,有跑過既一定記得!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 awyh 於 2010-1-27 13:13 發表
    舊年嗰場的落雨而導致各跑手非常狼狽的情形,有跑過既一定記得!

舊年好似夏天有部分比賽, 遇正星期六打風, 但係星期日就冇事甚至冇雨.
    三月河畔賽就好似係凍凍地毛毛雨啫.   

印象中, 好似係哩個賽事比較大鑊/大雨......   (不過, 我冇參賽)   

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2010-1-27 13:19 發表

舊年好似夏天有部分比賽, 遇正星期六打風, 但係星期日就冇事甚至冇雨.
    三月河畔賽就好似係凍凍地毛毛雨啫.   

印象中, 好似係哩個賽事比較大鑊/大雨......   (不過, 我冇參賽)   

其實我唔算參加好多比賽,所以其他唔係好大印象。不過呢場真係好深刻,有無雨變大雨,大雨變微雨、跟住又變番大雨,如是者幾次,真係暈低。

升級   12.4%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-1-27 11:58 發表

果朝好大下,我火車站出黎仲要行餐死.....成身濕晒. (唔明點解唔將起點向後移1K...到公園位, 唔使行餐死.....)
    ANYWAY...今年會報.

果日我太太都有o黎打氣我地比較早到做緊熱身特然間落大雨好似落9C我地都咪係涼亭避雨可能係賽會知道會落雨而個公園有兩個涼亭可以避雨直至4K開跑後先細雨
    今年都打算玩呢個

升級   0%

該用戶從未簽到

上年我都有玩呢個比賽, 好深刻~
    因為係06年傷後既第一個比賽(不過跑得比想像中差), 所以今年一定再玩~

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

預無意外都會報名參加.....

升級   20.85%

開心

成100蚊,都唔便喎~~

升級   11.35%

該用戶從未簽到

基本上大部份比賽都要100-130 左右啦. 又要人力又要物力, 又有t-shirt 又有香蕉(有時有). 我覺得一舊水超值啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 P5C27 於 2010-1-28 14:16 發表
    成100蚊,都唔便喎~~

D比賽費用都差唔多甘上下...
    對於我D住港島人....五點幾起身,搭車仲要幾十蚊....少D熱誠都唔得

升級   0%

該用戶從未簽到

唔知 SCM 後回氣未,
    同埋最驚係 SCM 會傷!

升級   14.67%

該用戶從未簽到

舊年有跑,印象極深刻
    因為唔識路
    但著住長跑網衫
    有師兄接濟
    之後超大雨
    大部份人落哂隧道