香港長跑網  - 長跑長友

樓主: timmywwc
打印 上一主題 下一主題

毅行2010-0351 1822@香港長跑網Y隊

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩...你地件衫好正呀....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-26 23:08 發表
28/8(六) 農曆七月行夜山之"~四~至~八~"...希望唔好撞o野...

晚上20:00於沙田港鐵站集合,食飽飯就坐299上路...帶:電筒(後備電),足夠水,少量食物&念彿機...

出席人員:
1. Timmy隊長
2. 推摸人小強(呢次 ...

我會好辛苦架

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-8-26 23:23 發表
嘩...你地件衫好正呀....  

後面仲正呀~~不過無相睇

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 26/8/2010 23:29 發表 我會好辛苦架

行山探險防撞鬼小貼士

1.行山時切記穿著深色衫,尤以黑色衫為甚,最好穿著紅色衣物,因為紅色代表喜慶、熱鬧,鬼魂看到會感到渾身不自在,自動迴避。

2.探險時避免七人同行,因為七字代表不祥,最好是一至六人。

3.行山時若在路邊看到冥鏹,切記勿在其上方跳過或將冥鏹踢散,要在旁邊繞道而行,而且也勿說粗言穢語,以免令冤魂覺得你對其不敬。

4.懷疑遇鬼時,立刻將額前頭髮向上撥起,輕撫眉心,令自己本身的靈光匯聚在額前,鬼魂見了也會避開,但此方法要你紅運當頭才可使用。(頂,我呢排好黑,呢招唔work!)

5.遇鬼時馬上在心中默唸自己的信仰,當人的精神集中時,體內的波牆會變強,令人與鬼的波牆變得不同,這樣鬼蹤自然會從視網膜上消失。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 siukeung 於 2010-8-27 09:22 發表

行山探險防撞鬼小貼士

1.行山時切記穿著深色衫,尤以黑色衫為甚,最好穿著紅色衣物,因為紅色代表喜慶、熱鬧,鬼魂看到會感到渾身不自在,自動迴避。

2.探險時避免七人同行,因為七字代表不祥,最好是一 ...
    撞到天鬼呢幾招work 唔work 架

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 27/8/2010 09:26 發表 撞到天鬼呢幾招work 唔work 架

KF,唔洗驚! 如果你真係咁唔好彩,夜晚行山時見到天鬼(披頭散髮又著住裙)撲向你度,就用下面呢道符啦!!!

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-27 10:28 發表

KF,唔洗驚! 如果你真係咁唔好彩,夜晚行山時見到天鬼(披頭散髮又著住紅裙)撲向你度,就用下面呢道符啦!!!

登錄/註冊後可看大圖
    ?ib_____D ...

呀~~好辛苦呀

升級   100%

該用戶從未簽到

28/8夜操麥4-8
    是日中午時分元朗豪雨連連,心諗咁大雨今晚有機會取消行動喎
    到我收了工回到家中4點左右,小強打黎提我7點係沙田等
    ok照原定行情進行啦......又要行爛泥路...
    去到沙田鐵路站,等齊人就去食個晚飯先...去左食大大碗既菜飯&大大碗既例湯
    跟住就去7仔補水(得500ml水,我&小強只好每人補2支,即係1L水)
    就出發去搭車
    去到水浪浪8:15...去放低小小野8:20就出發喇
    一路行一路行,發覺路面唔係咁濕喎....原來西貢呢面冇乜雨落....
    可能天氣還是不太好...操山人數比較少....行左成晚都係見到小貓3兩隻
    是晚氣溫都算涼快...飲水量相對比較小啦....
    完成第4段只係飲左1支500ml,係沙田凹補返500ml山水...小休再上獅子山
    之後5,6段都算輕鬆咁完成....一路行一路不停食小食,算係保持到比較好既狀態
    去到金山補山水位....都係飲左半支水....補返滿先算........
    去到城門燒烤場,中休補水.....同預料一樣水已賣清光,只得返茶小姐&可樂先生
    咁我就一定係呢度整返罐可樂飲架啦.....隊長本身都想飲,但係被小強禁止左
    終於都要上去我覺得全晚最難行既一段....針針到肉既針山喇
    一路行上去....一路出汗,未到一半已經全身濕透了,水亦都明顯飲多左,已經飲左差唔多半支
    幾經辛苦,終於都上到針頂,享受著涼風時,小強就話唔好停繼續行...一停仲辛苦喎....
    魔鬼教練咁講....只好聽命啦
    一路落一路落....就到左草山喇....呢段比較易行,只要慢慢不停咁行就行過喇
    落到去公廁....洗一洗面拉一拉筋....就上去打大佬喇....
    上到去亂石陣....本來高清既視線開始模糊...
    過到亂石陣,能見度只係得返10-20m左右
    一路行....差d迷了方向,好彩仲見到條路...
    慢慢行慢慢行...終於都到馬路喇...終點在望
    慢慢行上個波波度....無想像中辛苦...可能有涼風啦
    上到頂行幾步,順返條氣就慢慢跑落去喇...一路跑一路跑...
    越跑越順喎咁就一直跑到落去士多啦....已經見到小強輕輕鬆鬆地休息中.......
    總算完成左麥4-8....之後就搭車落荃灣飲茶食早餐....
    每人一個排骨飯,一大碗粥&抄米+大量點心一齊食

升級   24%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-8-29 15:31 發表
    28/8夜操麥4-8
    去到沙田鐵路站,等齊 ...

唔該阿鬼!!!! '我都睡醒啦!!!! 在此小弟要多謝兩位隊對小弟的包容(8段上山爆咗),今次夜行比小弟知道自己的不足  ,我會努力改善及強化
    ps 大脾內側又紅又痛,著tight都要記得搽花士令!!!!!

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 29/8/2010 16:05 發表

唔該阿鬼!!!! '我都睡醒啦!!!! 在此小弟要多謝兩位隊對小弟的包容(8段上山爆咗),今次夜行比小弟知道自己的不足  ,我會努力改善及強化
    ps 大脾內側又紅又痛, ...

哈, 我返而鬼打咁精神, 返到去沖個涼就即係約人去睇早場~

認真講句, 隊友們如果想做到心目中的時間的話, 接下來的2個月大家都要o係平日落多點時間作其他練習. 每星期僅有的一次操山只可以當做Quiz, 是不足夠的...

加油呀~

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 29/8/2010 15:31 發表
    28/8夜操麥4-8
    去到沙田鐵路站,等齊 ...

鬼揞眼迷路後兜來兜去都望唔到條正路, 徙左好多時間, 我都話呢個月行夜山架啦...

阿鬼快左好多 , 關唔關七月陰氣盛事架(?)...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-29 20:36 發表

鬼揞眼迷路後兜來兜去都望唔到條正路, 徙左好多時間, 我都話呢個月行夜山邪架啦...

阿鬼快左好多" />" /> , 關唔關七月陰氣盛事架(?)...

你真係夠晒資格加入迷之隊伍喇~~來回走左4次個路口都睇唔到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-29 20:36 發表

鬼揞眼迷路後兜來兜去都望唔到條正路, 徙左好多時間, 我都話呢個月行夜山邪架啦...

阿鬼快左好多" />" /> , 關唔關七月陰氣盛事架(?)...

都係多得魔鬼教練咁耐以黎地獄式既操練得返黎既成果啦

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 29/8/2010 21:16 發表 你真係夠晒資格加入迷之隊伍喇~~來回走左4次個路口都睇唔到

真係好怪呀,我打完個電話話你知我迷左之後就見返條路啦...(驚...)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-8-30 10:04 發表

真係好怪呀,我打完個電話話你知我迷左之後就見返條路啦...(驚...)" />" />ghj

好彩你係打比我咋.....如果你打比圍圍,仲迷多兩錢重呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-8-30 15:58 發表

好彩你係打比我咋.....如果你打比圍圍,仲迷多兩錢重呀~

你隻死鬼...竟然係度踩我~

升級   24%

該用戶從未簽到

今日路經油麻地PROTrek,見到上次毅行講座攤位的HOKA-Time to fly,立刻走入去試試,一試之下覺得好輕、好OK,
    再經老板(講座講者之一)親身日本毅行試後推介,再加八折,便破了成千银財
    ,希望明日試用有好result啦!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 timmywwc 於 2010-9-4 17:15 發表
    今日路經油麻地PROTrek,見到上次毅行講座攤位的HOKA-Time to fly,立刻走入去試試,一試之下覺得好輕、好OK,
    再經老板(講座講者之一)親身日本毅行試後推介,再加八折,便破了成千银財
    ...

隊長聽日唔好行咁快呀~~我對510追唔到你對HOKA架

升級   24%

該用戶從未簽到

明天阿鬼你否穿510跑泰基?????

If yes,不如你著理條levis501行山咁就一糹色

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

對鞋個樣好鬼得意呀