香港長跑網  - 長跑長友

樓主: timmywwc
打印 上一主題 下一主題

毅行2010-0351 1822@香港長跑網Y隊

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原來你要我打比你就係要我問你食唔食麵...

大圍兄話你地應該閃左&阿源師兄唔舒服,所以佢地都無食麵...

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 5/9/2010 21:45 發表 我都係估估吓...因為佢地全部操國語,又咁Q快~小強你都好堅,除左3段開始見到你燈,跟住完全冇影~

過左馬鞍後我同其中一個年紀比較細的黃衫小朋友拍住行左幾Km,但係我又唔識煲冬瓜,所以無問佢來自那裡,佢過我果陣淨係識同佢講聲"搾友"。

你跑完泰基仲行到山仲堅!如果唔係源師兄唔舒服,你一早就過左我,兼界埋班"解放巾"。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 siukeung 於 2010-9-5 22:42 發表

過左馬鞍後我同其中一個年紀比較細的黃衫小朋友拍住行左幾Km,但係我又唔識煲冬瓜,所以無問佢來自那裡,佢過我果陣淨係識同佢講聲"搾友"。

你跑完泰基仲行到山仲堅!如果唔係源師兄唔舒服,你一早就過左我,兼界 ...

個班應該係解放巾黎架~~因為有人係北潭凹見到佢地架車~~個車牌係解放巾車牌~
    係阿~~佢地全部都係小朋友~~上年2隊8個人~最大個個廿歲@@

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2010-9-7 00:24 發表

個班應該係解放巾黎架~~因為有人係北潭凹見到佢地架車~~個車牌係解放巾車牌~
    係阿~~佢地全部都係小朋友~~上年2隊8個人~最大個個廿歲@@

@@.....有咁強勁既support team.....果然係勁呀

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 7/9/2010 00:24 發表 個班應該係解放巾黎架~~因為有人係北潭凹見到佢地架車~~個車牌係解放巾車牌~ 係阿~~佢地全部都係小朋友~~上年2隊8個人~最大個個廿歲@@

原帖由 天鬼 於 7/9/2010 00:36 發表 @@.....有咁強勁既support team.....果然係勁呀

咁應該係操緊班Support Team,佢地最後o係M98前個涼亭集合。
    o係M96前又見返佢地個魔鬼教練,佢一聲"快跑",係我後面2個白衫小朋友即刻好似上左身咁飛走左...

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

12/9操山報告
    原本星期六晚進行4-10既行情,因落下&有可能行雷既關係,改星期日進行101-200
    早上小強先生打比小弟,約7:30沙田凹巴士等
    準時到達地點,小強話打的上去...我就話不如行上去啦,當熱身
    咁就行上去,點知都要行半個鐘 ...上到去拉一拉筋,就8:05出發
    因為多雲冇雨既關係,一路行都好舒服
    由沙田凹到bbq場用左1:59:22之後小休食d野飲可樂
    當我拎豬肉干出黎食既時候...有隻猴子行過....我就請佢食一件啦
    點知佢拎黎嗅一嗅就放返落地行左去....仲望一望我地先走
    咁我地就唔理佢繼續我地既行情...上去今日最辛苦既山"針山"
    慢慢咁行到7段入口...小強就話要用40分鐘上到頂,好~試下啦
    一路行上去...一路見到好多人行緊上去....行下行下...到頂喇~36分鐘到頂
    上到頂,唔休息繼續行落去...一路行,就咁過左草山喇...去到公廁3:32:16
    準備打大佬,係時候拉拉筋...唔多休息囉,繼續去~
    一開始上,就有小小雨,上到亂石陣收左雨喇...原來係過雲雨~
    行下行下,到左馬路位喇~仲係好好天喎~今日真係好好彩,繼續行上波波度
    上到波波度,開始跑落去喇....跑唔夠幾步,即時落大雨...完全濕透
    一路跑一路跑....落到1/3左右開始聽到雷聲...小強就話跑快d囉
    一路拚命跑...離開呢個暴雨&雷電既大帽山頂...到小食亭5:09:40
    因為全身濕透...所以我地即時叫個杯麵食,暖下個身先
    當我地食緊麵時,身邊有個師兄問我係咪天鬼...
    依點解有人識我既??唔通我得罪左人我唔知??
    原來係tko一位師兄黎既...佢係度等緊其他隊友...
    吹左一陣水...食完杯麵...就出發喇...
    可能因為食完野回得返d體力,係9,10段都用半行半跑既狀態進行
    一路行一路跑...係ok既情況下去到竹林喇....一段沈悶既路段
    係竹林呢段幾乎用全跑黎完成...我跟下跟下...都開始爆爆地,只係用意志黎跟
    幾經辛苦,終於走出竹林喇....係時候慢慢行回一回氣
    之後都一路行一路跑....終於就黎去到大棠停車場上面個閘口喇
    係呢個時候,我個mp3機開始播著"長跑長友 2009毅行團隊"隻歌
    我地即時為之一震...開始快速,一路跑一路跟著唱"從前我未想過,原來我有大把貨"
    用住一個極之高漲既情緒完全左今日既行情...到達大棠bbq場公廁8:02:35

升級   0%

該用戶從未簽到

天鬼好野...
    食個杯麵就唔水3個鐘走晒9-10
    繼續加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2010-9-12 19:46 發表
    當我拎豬肉干出黎食既時候...有隻猴子行過....我就請佢食一件啦

登錄/註冊後可看大圖

下次唔好啦...

登錄/註冊後可看大圖

依點解有人識我既??唔通我得罪左人我唔知??

登錄/註冊後可看大圖

你咁令仔,點會無人認得,仲有頭巾記認添

登錄/註冊後可看大圖

用住一個極之高漲既情緒完全左今日既行情...到達大棠bbq場公廁8:02:35

登錄/註冊後可看大圖

快、靚、正~ 繼續加油努力~

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 12/9/2010 19:46 發表 12/9操山報告原本星期六晚進行4-10既行情,因落下&有可能行雷既關係,改星期日進行101-200早上小強先生打比小弟,約7:30沙田凹巴士等 準時到達地點,小強話打的上去...我就話不如行上去啦,當熱身  ...

今次真係要讚一讚天鬼,平日勤力加操令自己操山時進步左好多。
    但更值得一讚係你o既意志力,行到尾我都知你追得辛苦,但係次次問你"去唔去"同"得唔得",你都話無問題而又跟到。繼續加油!

小報告:
    1)下次再由獅子亭出發,我點都唔會再行上去,行足30mins仲辛苦過上雞公又徙鬼晒d力...

2)連馬騮都唔要的豬肉乾,天鬼你都係要少食為妙(&唔好再請我食!!!)...

3)大霧山頂聽到雷聲嚇到我面青,唔落快d可能命都無...(很高興在士多遇到TKO的Sammy師兄~)

4)今日時間唔錯又行得幾輕鬆,時間唔長行完都不算累。

升級   15.79%

該用戶從未簽到

回復 246# 的帖子

天鬼Ching,

幸會!
    今年4月25日,小弟參加花子Dee攪的行山活動,九龍坑山,鶴斗,八仙飛嶺,大尾督,然後BBQ,Ching 與我同一個爐的. 固此認得Ching!

升級   15.79%

該用戶從未簽到

回復 249# 的帖子

Siu Keung Ching,

很高興今天遇見你地,長跑網又添2名毅行好手!
    今天自己同事隊打算行6-10段, 因為下雨,最后在荃錦坳打的落荃灣飲茶,意志力沒有你們堅強, 繼續加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

12/9操山報告

登錄/註冊後可看大圖

勁! 強呀! 好野!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-9-12 20:40 發表

今次真係要讚一讚天鬼,平日勤力加操令自己操山時進步左好多。
    但更值得一讚係你o既意志力,行到尾我都知你追得辛苦,但係次次問你"去唔去"同"得唔得",你都話無問題而又跟到。繼續加油!

小報告:
    1)下次再由獅子亭出發,我點都唔會再行上去,行足30mins仲辛苦過上雞公又徙鬼晒d力...

2)連馬騮都唔要的豬肉乾,天鬼你都係要少食為妙(&唔好再請我食!!!)...

3)大霧山頂聽到雷聲嚇到我面青,唔落快d可能命都無...(很高興在士多遇到TKO的Sammy師兄~)

4)今日時間唔錯又行得幾輕鬆,時間唔長行完都不算累。

我好想叫你行先,唔水等我架~
    隻牛好想食喎~係咁追住我

升級   0%

該用戶從未簽到

12/9操山報告
    原本星期六晚進行4-10既行情,因落下&有可能行雷既關係,改星期日進行101-200
    早上小強先生打比小弟,約7:30沙田凹巴士等
    準時到達地點,小強話打的上去...我就話不如行上去啦,當熱身
    ...

真係好勁wor...

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 SammyTO 於 12/9/2010 23:05 發表 天鬼Ching, 幸會! 今年4月25日,小弟參加花子Dee攪的行山活動,九龍坑山,鶴斗,八仙飛嶺,大尾督,然後BBQ,Ching 與我同一個爐的. 固此認得Ching!

我feel到佢果刻係有d驚驚地(平日做得衰野多?)

原帖由 SammyTO 於 12/9/2010 23:14 發表 Siu Keung Ching,很高興今天遇見你地,長跑網又添2名毅行好手!今天自己同事隊打算行6-10段, 因為下雨,最后在荃錦坳打的落荃灣飲茶,意志力沒有你們堅強, 繼續加油!

我地2個只係生手2隻...

好彩我地行9&10時只係落毛毛雨,天氣太差都會中途閃人~

就快比賽,大家都加油!!!

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 13/9/2010 23:29 發表 我好想叫你行先,唔水等我架~隻牛好想食喎~係咁追住我
    9同10我行過1次咋,自己行我會迷的!

佢以為你食緊牛肉乾,想追殺你咋。

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 14/9/2010 00:46 發表 真係好勁wor...

可惜果日你有事來唔到。如果唔係我地2個可以前後夾爆隻衰鬼。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-9-14 03:51 發表

可惜果日你有事來唔到。如果唔係我地2個可以前後夾爆隻衰鬼。

我唔中你計...如果跟你操,結果應該係我比你同天鬼前後夾爆~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-9-14 20:42 發表

我唔中你計...如果跟你操,結果應該係我比你同天鬼前後夾爆~

聽講你今日羸左壞人餐飯喎....睇黎係圍圍&大圍夾爆我&小強喎

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 14/9/2010 20:57 發表 聽講你今日羸左壞人餐飯喎....睇黎係圍圍&大圍夾爆我&小強喎

嬴到壞人隊長一餐飯係最高榮譽,大圍好堅呀!!!