香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 快活人
打印 上一主題 下一主題

TKO備戰2011渣打全馬之長課操練19/2 星期六加炭日(史sir將繼續分享心得)及渣馬齊齊GO

升級   0%

該用戶從未簽到

日期:     27 / 11 / 2010 ( 六 )
集合時間:7:00:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)
集合地點: TKO運動場副場                 

路線 :  TKO運動場 >寶邑路 > 澳景>藍田 >寶達>順利村 >清水彎道>壁屋>科大迴旋處>清水彎道>影業路>寶林>彩明>寶邑路 > TKO運動場大圈 x 1

路程:27k

預計完成時間:3小時
難度(5*為最高):***(沿途有60% 上斜,40%平路)

主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                  2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
                  3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                  4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "
沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;

1. 活

升級   36.33%

該用戶從未簽到

見你地練習每個星期3k3k咁架上去…真係唔敢挑戰,都係返去半馬組算XD

升級   0%

該用戶從未簽到

都5係3K3K 上 GE . 跑2,3 WEEK 會回一回 跑番21,22K .先再加上去
到時回氣跑你JOIN 下我地AR

升級   6.33%

該用戶從未簽到

咁快去到27k,我今年最長操都係16、7k, 加10k加得太多, 仲諗住join番全馬組, 現在要考慮吓

升級   36.33%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-11-23 23:17 發表

都5係3K3K 上 GE . 跑2,3 WEEK 會回一回 跑番21,22K .先再加上去" />" />
到時回氣跑你JOIN 下我地AR " />" />

我好想同你地一齊玩架,不過真係未跑過咁多,最多嗰次都係上星期試左一次15k咁大把,我怕無咁多體能同你地玩呀。你地仲要keep到5"40/k,我真係唔得。

睇下幾時你地回返去21k,我就試下啦。(不過唔好下星期住,因為我下星期六唔得閒,要出去開會,記得等我呀 XD)

升級   36.33%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-11-23 23:17 發表

遲早你兩個都忍唔住腳去試架啦
我唔會阻人的. 去啦. 去啦.

烏拉大人,你又玩我地啲新仔啦,哈!
暫時都係要跟住你地先,因為你地半馬組每次都有人跑得快過鬼影,我連佢都未跟到,我點去跟全馬!我怕怕~

升級   26.85%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

TKO同學仔...早晨..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-11-23 22:26 發表
    集合時間:7:00:00am (7:15am準時起跑, 逾時不候)

路線 :  TKO運動場 >寶邑路 > 澳景>藍田 >寶達>順利村 >清水彎道>壁屋>科大迴旋 ...

我要過兩日先confirm, 因為病左一星期, 感冒未清,
    聽晚又要OT到三更半夜, 星期六未必應付到哩條路線.......

我宜家咁既進度....... 出年過西隧都有難度

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

早晨呀, 咁多位

升級   11.35%

該用戶從未簽到

confirming 進行中.. 唔使陪頑皮仔就到啦.............係時候要操長課啦...

升級   72.33%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-11-24 07:33 發表 我要過兩日先confirm, 因為病左一星期, 感冒未清, 聽晚又要OT到三更半夜, 星期六未必應付到哩條路線.......我宜家咁既進度....... 出年過西隧都有難度

Take Care la

感冒星期... 星期六跟...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-11-24 07:33 發表

我要過兩日先confirm, 因為病左一星期, 感冒未清,
    聽晚又要OT到三更半夜, 星期六未必應付到哩條路線.......

我宜家咁既進度....... 出年過西隧都有難度

JC ~~TAKE CARE
    當日都5會太快 .因為對腳仔5係好聽話 .
    最多到時5得就係澳頭村short cut 返去 lor  

升級   0%

該用戶從未簽到

活活 ~~ 想問順利村 >清水彎道>壁屋> 係唔係那魔鬼大斜坡?

我聽晚約跑荃灣西 20k, 星期六27k有難度....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-11-24 15:01 發表

" />" />" />" />

台馬還有3星期, 要無痛無唔舒服跑多6次長課,需要安排好d. 唔可以白白浪費了練習的時間, 令身體錯失強化的機會.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 MatthewTse 於 2010-11-24 14:44 發表
    活活 ~~ 想問順利村 >清水彎道>壁屋> 係唔係那魔鬼大斜坡?

我聽晚約跑荃灣西 20k, 星期六27k有難度...." />" />" />" />h

依條線5係太斜,跑完上壁屋後就落大斜. 5知係未你所指的魔鬼大斜波wor

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝活活,咁可能誤會彩虹沿新清水湾道那段,星期五看狀態如何,我這三星期要跑一次超長課。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

早晨早晨

升級   11.35%

該用戶從未簽到

路線 :  TKO運動場 >寶邑路 > 澳景>藍田 >寶達>順利村 >清水彎道>壁屋>科大迴旋處>清水彎道>影業路>寶林>彩明>寶邑路 > TKO運動場大圈 x 1

路程:27k

預計完成時間:3小時
    難度(5*為最高):***(沿途有60% 上斜,40%平路)

主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                      2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
                      3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                      4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "
    沿途不設殿後".
    溫馨提示:
    ~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
    ~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
    ~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
    ~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
    ~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;

1. 活
    2. 通利- (報左先.. 應該只跑不食.....)

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

升級   11.35%

該用戶從未簽到

得我同副校拍住拖跑長課.....爽.......