香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大力蘇
打印 上一主題 下一主題

2010.11.28 聯合國兒童基金會慈善跑 UNICEF Charity Run (名額已滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 wlau 於 2010-12-1 15:22 發表
    HAHA, 我出現在個情況, 連打去問工作人員都唔識答我既問題.. HAHA

就係大會時間, 我係2:46:04, 但個人晶片時間, 就係2:43:12...
    我問佢, 咁既情況之下, 我會唔會有張CERT ?
    佢地都唔識答我.. HAHA
    叫我留底左 ...

照推理
    你有名次
    即係完成到賽事啦
    咁應該有證書喎!

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 官塘朝偉 於 2010-12-1 15:23 發表
    Tommy,我未講比我女朋友聽,亦唔知佢有無靜靜雞上網睇,名次足足少左8名咁多,唔知有無價講...=_=,如果佢由我剩餘二日練跑時間縮到得返一日,渣打10K我都唔知點算,希望我可以上訴得席啦>.<

叫你女友上黎
    等我地勸下佢!

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 vincentW 於 2010-12-1 15:40 發表
    請問各位, PB 應該official抑或chip黎計? 本人此情況是否PB
    official 2:17:13 (舊紀錄 2:16:37)
    chip 2:15:31 (舊紀錄 2:15:34)
    請指教, 謝謝!!

我不嬲只睇 chip time
    大會時間冇乜意思

升級   26.84%

該用戶從未簽到

Terry兄,我一星期陪得我女友一日,我都覺得對佢唔住,我依家除了跑兩晚,一星期入面仲有打兩晚羽毛球,踢一晚波,我既行為已經好浪子ga啦...

升級   9%

該用戶從未簽到

回程撞10K比較多人, 還可以接受, 成績滿意, 條路好好跑, 鈄位比較少, 成功PB
    Gun Time : 1:39:10
    Chip Time : 1:39:04
    10KM Time : 0:47:21

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Terry兄,我一星期陪得我女友一日,我都覺得對佢唔住,我依家除了跑兩晚,一星期入面仲有打兩晚羽毛球,踢一晚波,我既行為已經好浪子ga啦...

Kwun Tong Chiu Wai Ching,

You better ask ur gal friend to run and play badminton with you mah - killing two birds with one stone^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 齋老味 於 1-12-2010 16:04 發表

照推理
    你有名次
    即係完成到賽事啦
    咁應該有證書喎!

佢就算跑三個鐘果D , 都有排名既...

不過岩岩工作人員打番來覆左我, 話只要CHIP TIME OR 大會TIME 其中一樣快過2:45 都有CERT, 所以我都叫有張半馬證書...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-12-1 15:50 發表

上咩訴.....你去跑步,健康活動....應該鼓勵 !
    .......又唔係去嫖賭飲吹,殺人放火!
    如果D基本野都唔明,.......不如....

唔好成日女朋友前,女朋友後........話晒你都係官塘朝偉
    .... 天涯何處無芳草.....

Terry.
    邊樹有咁多草呀

升級   79.4%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2010-12-1 16:37 發表 佢就算跑三個鐘果D , 都有排名既... 不過岩岩工作人員打番來覆左我, 話只要CHIP TIME OR 大會TIME 其中一樣快過2:45 都有CERT, 所以我都叫有張半馬證書...

張半馬證書有咩用?

升級   31%

慵懶
  • 簽到天數: 4 天

回復 672# 的帖子

C hing:
    When you talk about gender position, it includes all female who ran 10k, am I correct?  When I look at the result sheets from 3 different start times, there are 2 female with Gender position of 2. There are also 2 female with Gender position of 5...  I am very confused.   Please help me to understand this.  

Thanks!

升級   66.33%

該用戶從未簽到

Official time : 2:19:35
    Chip time : 2:19:12
    10km time : 1:07:12

Gender position : 274/549
    Category position : 2/4 (成組得4個人報)

睇完個名次笑死左......
    如果咁都有獎就好啦
    哈哈哈

升級   17.67%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-12-1 13:27 發表

原來我個成績都幾差,幾乎包尾。

1st time half marathon, 堅係ok wor. 我有睇你blog. 我覺得ching如果last week train少d成績快10min都唔奇. 同埋如果前半慢番d後半同overall都更好(it s my problem too)
    2:30-> pace around 7min/km
    7去6其實唔係咁難(當然唔係一兩個月既事), 5:xx min/km 貼6:00已好接近sub2~~ 加油(my target of HM is SUB2 too..., and sub4:30 for FM)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-12-1 15:50 發表

如果D基本野都唔明,.......不如....

唔好成日女朋友前,女朋友後........話晒你都係官塘朝偉
    .... 天涯何處無芳草.....

佢女朋友應該係官塘嘉玲

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joew 於 2010-12-1 16:24 發表
    回程撞10K比較多人, 還可以接受, 成績滿意, 條路好好跑, 鈄位比較少, 成功PB
    Gun Time : 1:39:10
    Chip Time : 1:39:04
    10KM Time : 0:47:21

sub140, 羡慕. 我頭10k快過你, 不過後面爆得好勁 sub140不保

升級   21.85%

該用戶從未簽到

回復 691# 的帖子

10K 有3組,每組分別計名次,GENDER POS 係同性既所有年齡組別比較   

升級   21.85%

該用戶從未簽到

原帖由 rhinokan 於 2010-12-1 20:11 發表
    Official time : 2:19:35
    Chip time : 2:19:12
    10km time : 1:07:12

Gender position : 274/549
    Category position : 2/4 (成組得4個人報)

睇完個名次笑死左......
    如果咁都有獎就好啦
    哈哈哈

睇番大會獎項規則,無規定最少參加人數,咁睇你應該真係有獎攞喎,建議可以打電話問問:

如對成績有疑問時,應怎辦?
    如對公佈的成績有任何疑問,請以電話(852)2833 6139或以電郵形式與聯合國兒童基金會職員聯絡。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tango 於 2010-12-1 22:49 發表
    10K 有3組,每組分別計名次,GENDER POS 係同性既所有年齡組別比較   

都應該係10k還10k, 半馬還半馬卦

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

佢有 [吹] !   
    朝偉 以戒煙做交換條件, 可以換跑步日數, 或者跑多次比賽決勝負, (搵過易啲冇乜人玩嘅賽仔, 有機會偷雞跑好啲嘅名次)......

原帖由 官塘朝偉 於 2010-12-1 16:11 發表

咁又真係 [責駛] 啲......   

原帖由 econecon 於 2010-12-1 22:02 發表
    佢女朋友應該係官塘嘉玲

爆笑 !   

原帖由 tommyleung 於 2010-12-1 16:58 發表
    張半馬證書有咩用?

試吓搵工得唔得 ?       (joking)
    或者撞啱老細有跑開半馬全馬, 一定會欣賞你 !   

升級   26.84%

該用戶從未簽到

Blurmax/我之前都諗到啦~佢玩兩三次就無左下文...枉我買左套YY裝備比佢,買比佢對粉紅色tarther佢就用黎出街著>.<
    econecon/我成功上訴,嘉玲比多一次機會我,渣打sub45就可以繼續玩~hehe,今次我要跑甩腳~

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 官塘朝偉 於 2010-12-1 23:23 發表
    Blurmax/我之前都諗到啦~佢玩兩三次就無左下文...枉我買左套YY裝備比佢,買比佢對粉紅色tarther佢就用黎出街著>.<
    econecon/我成功上訴,嘉玲比多一次機會我,渣打sub45就可以繼續玩~hehe,今次我要跑甩腳~

渣打跑邊組 ?

記得要早啲上線企前啲, 如果唔係塞人就大鑊.
    渣打都有少少斜, 不過同 Unicef 應該差唔遠, 難唔到你.   

Good luck !