香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大雄2009
打印 上一主題 下一主題

2012TKO毅行齊齊玩

升級   50.35%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 天鬼 於 2011-11-19 19:26 發表
恭喜恭喜.....果然人強馬壯係唔同d既....勁呀!!

天鬼, 我地驚又比你捉到, 所以今次全程都冇行shortcut !

今次我地前段放慢黎走, 中段果然好好多. 你果隊能否達標完成? 做到乜野時間?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-11-20 10:03 發表

天鬼, 我地驚又比你捉到, 所以今次全程都冇行shortcut !

今次我地前段放慢黎走, 中段果然好好多. 你果隊能否達標完成? 做到乜野時間?

做得好好呀~~識得保存體力係好好多架
我地一開始操都係以4人安全完成為最大目標...
時間只係其次,做到就做...做唔到亦都冇所謂的
本來都係睇住18個鐘黎走既,不過天氣真係好大影響,後半程再度落雨......想追都追唔到
所以都係安全完成最重要...19:05完成

升級   41.4%

該用戶從未簽到

弓起TKO成功達標。最可喜嘅係體驗到好强嘅團隊精神。 hjhe m49hj

升級   94.3%

該用戶從未簽到

衝線一刻:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

wood~~~企正中間~~~hahahha

弓喜晒tko呀!~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

再接再厲,下年最小出兩隊
    下年到你地出TKOS啦
    恭喜哂TKO各位

升級   6.55%

無聊
  • 簽到天數: 2 天

見到D相都好興奮!! TKO 隊!! 勁呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2011-11-20 19:57 發表
    wood~~~企正中間~~~hahahha

弓喜晒tko呀!~" />" />

catcat~~無法喇得我一個女仔 .tko隊好有風度比我企係中間衝線 ~~~~

升級   50.35%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2011-11-20 21:00 發表 catcat~~無法喇得我一個女仔 .tko隊好有風度比我企係中間衝線 ~~~~

我聽到謠言, 有+卜拿錯水, 跟錯人 ! 有人成段無水飲! 唔知真定假?

升級   6.8%

無聊

原帖由 continent 於 2011-11-20 21:46 發表 我聽到謠言, 有+卜拿錯水, 跟錯人 ! 有人成段無水飲! 唔知真定假?
    謠言止於智者.

升級   9.35%

該用戶從未簽到

升級   9.35%

該用戶從未簽到

衷心感謝十卜team一班幕後英雄, 排名不分先後:

大師兄, kk, R, 明師兄, 車仔, 牛牛, 昌哥, wallace, 活活, 馬拉, 敏儀, 龍(你地真系無得頂吖∼∼∼)

在那麼惡劣的環境下仍瞓身濕腳支援我們, 欠缺你們任何一位, 我們都肯定達不到sub20的目標!!! 十分感謝你們陪伴着我們渡過這既難捱, 亦使人難忘的19小時44分. 在衝線的那一刻, 隊員和十卜team手牽手一起振臂歡呼, 當時的激動心情真是難以形容!
    (偷懶copy反大雄段野)

又感謝隊友:

猿球(超穩定ge體力),大雄(超強ge組織動員力)&iceberg(超班ge韌力)。一齊系毅行道上頂著連綿風雨,腳踩滿路泥濘,踏踏實實錦跑過來。 多謝你地。

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

恭喜TKO隊sub20成功, 你哋由夏天辛苦訓練終於得到回報.
    還有多謝TKO朋友過來做support + 幫我哋買食物, 非常感謝.

升級   78.3%

該用戶從未簽到

恭喜 TKO 隊順利完成毅行長征之旅

升級   6.85%

開心

今年毅行終於沖擊20小時大關成功。
    睇落成績好似唔錯,但係無咗合拍嘅隊友同强大SUPPORT嘅支持
    莫講話20小時,行唔行得哂都成問題!

猿球:非常稱職嘅隊長。多謝你瞻前顧後,令我哋响速度和時間上取得平衡,
             當然多謝你嘅好介紹 -- Hotdog size 飯團
    大雄:絕對佩服你嘅魄力。亦多謝你嘅邀請讓我加入,以及你哋一家嘅SUPPORT (靜儀、敏儀、大佬)
            一定要代我哋同佢哋講多謝。
    Desmond: 一個速度和體能都唔洗擔心嘅組員。9、10段都jog 贏support team,
                   只可以講 -- 你又升呢鳥

KK: 你唔單止係Gel王,重係「貓王」 - 預早大半粒鐘揹哂我哋D腰bag 入東霸,等我哋空身行頭10km,
          仲唔出哂貓?? 當然多謝你1-2段陪行以及上草山前嘅support 啦!!!
    大師兄: 得力車手當之無愧!!(CP3, CP4 ... 終點)。Check point 無延誤 (好似速遞公司咁使命必達)
               而且重請假陪行1-2段,夠義氣! 冇咗你唔知邊個肯載我呢個臭男人返屋企。
    -R-: 强大嘅後盾、穩健嘅pacer。3-6段 無咗你嘅陪行/幫助、做開路先鋒,
           我哋好難响落雨情況下on schedule完成呢幾段。果然 [Super] 級係唔同D 嘅!!!
    車仔:多謝你準備嘅「密實」义燒飯,可以一路行一路食,一絕!果然係食腦之人!
            BTW, 第6段嗰度冇P嚫吧,保重!!
    公牛: 多謝你出車又出力。今年甚少行山嘅你照陪我哋行針草、拜見大佬(帽)
            睇嚟你應該係時候
    出山啦。
    昌哥: 多謝你後1/3 嘅支持 (7-10段),全程做足亞四:揹糧、遞水、要手卷有手卷,要風衣有風衣
            攪到手臂損哂,真唔好意思。出年上半年上渣馬,下半年就報埋毅行啦。
    Rebecca & 豬豬: 响半山(草山半路)見到你哋同KK,即刻精神為之一振。
                            多謝提供食物。汽水固然冰凍解渴,暖意卻點滴在心頭。
    Wallace:無言感激,真不愧做兄弟 + 弟兄。等你出山再戰毅行!!
    明師兄:多謝你响落大帽山半路接我哋,往往响細微之處見到你嘅心思,
               有你陪行9-10段,絕對感激。
    活活:多謝你响9-10段製造開心輕鬆氣氛,帶起我哋慢jog
             第10段落响我「留離」之際,又俾你呃到我行屍走肉咁小jog(仲然一小段),一個字:服!
    馬拉:多謝你9-10段同行,由其响環塘陪我行+job,睇住我冇跌落塘。
             我有點兒想發牢騷時,你仍默默同行,真唔話得!

當然仲有好多好多人要多謝,包括
    ***當日到場嘅會長,金金,LuLu,花花,烏拉,Paul,哈利,Eva,......
    ***有份參賽嘅Jun,森美,May Lam,娟,傻佬隊,.....
    ***有份募捐嘅 Rockie ,Cat師姐,.........

太多太多人不能盡錄
    小弟記性差,如有遺漏,請見諒。

升級   100%

該用戶從未簽到

求救!!!

成對腳有腫脹情況, 膝頭, 小腿和腳板大咗2個碼, 左腳比右腳嚴重, 今日越來越脹, 都唔知攪乜鬼!!!

請高人指點!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2011-11-21 01:29 發表 求救!!!成對腳有腫脹情況, 膝頭, 小腿和腳板大咗2個碼, 左腳比右腳嚴重, 今日越來越脹, 都唔知攪乜鬼!!! 請高人指點!!!

咁異常ge 情況, 仲唔睇醫生! 醫生實知道!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 iceberg99 於 2011-11-21 00:39 發表 今年毅行終於沖擊20小時大關成功。睇落成績好似唔錯,但係無咗合拍嘅隊友同强大SUPPORT嘅支持莫講話20小時,行唔行得哂都成問題!猿球:非常稱職嘅隊長。多謝你瞻前顧後,令 ...

以時間嚟講, iceberg 兄真係快過舊年好多、好多...
    舊年已經話快過前年好多、好多... 真係進步神速!
    升咗十幾個呢, 恭喜晒!

唔知iceberg 兄, 今年有無報渣馬? 蟻行有大把十卜幫手,
    但係渣馬就要靠自己, 要操下耐力、韌力...
    得閒要操多啲! 最好日日都操下!

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 rockiec 於 2011-11-21 07:40 發表 以時間嚟講, iceberg 兄真係快過舊年好多、好多...舊年已經話快過前年好多、好多... 真係進步神速!升咗十幾個呢, 恭喜晒!唔知iceberg 兄, 今年有無報渣馬? 蟻行有大把十卜幫手,但係渣馬就要 ...

幫 iceberg 秋後算帳 ~~

"不知不覺玩咗6年毅行
    2002 --> 45小時
    2003 --> 38小時
    2005 --> 32小時
    2006 --> 32小時
    2008 --> 獅子亭退出
    2010 --> 24小時
    寄望今年能夠做到 sub20"

順口問一句... 有冇興趣下年 sub 18 ~~ 做S Team?
    45 變成 1945 ~~

要俾個毅行進步大紫荊你 ~~~