香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 叮叮噹
打印 上一主題 下一主題

叮叮噹之跑步日誌-請多多指教

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜叮叮噹, 完成今季第一場賽事, 雖然係比錢攞苦黎辛, 但係好似女士生BB咁, 生果時話痛苦, 但係生完又唔記得, 之後仲一個接一個, 希望唔好比佢停, 繼續跑呀...跑呀...

嬌上.
B

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 蕉仔 於 2009-10-1 19:54 發表
    係呀 ~ 馬仔講得岩

叮噹 睇來你要改名叫 "小丸子" ar ! 哈哈
    新 look 好睇好睇   !

叮噹已經深入民心, 好難改名囉! 妳叫我"小丸子", 都會應妳ge.
    剪個新髮型都係方便跑步洗頭.
    恭喜妳國慶跑奪盃.

升級   0%

難過

[quote]原帖由 Gills 於 2009-10-2 17:54 發表
    恭喜叮叮噹, 完成今季第一場賽事, 雖然係比錢

好感動啊!
    阿嬌妹咁明白+關心+鼓勵我呢個新手慢腳.

跑果條2k大壩......真係悶死, 未跑完一轉已經想放棄.....
    最終又跑出去.......跑得辛苦......內心天使與魔鬼交戰.....
    共停下4次行一會, 每次都有網友從後叫醒我, 再次提步跑, 才能完成10k.

多謝與我一起起步的師姐, 大家互相鼓勵,
    一句"完成已經係體育精神"叫自己繼續跑.

升級   56.95%

該用戶從未簽到

妳以前有無在高登吹水台吹水???

升級   36.33%

該用戶從未簽到

下次跑之前祈禱,會有如神助 ,會唔放棄架 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-10-2 17:54 發表
    恭喜叮叮噹, 完成今季第一場賽事, 雖然係比錢攞苦黎辛, 但係好似女士生BB咁, 生果時話痛苦, 但係生完又唔記得, 之後仲一個接一個, 希望唔好比佢停, 繼續跑呀...跑呀...

嬌上.

嬌妹師兄,一個接一個,仲要唔好比佢停,你係講生仔定跑步呀...

升級   0%

難過

原帖由 cwl168 於 2009-10-8 00:46 發表
    妳以前有無在高登吹水台吹水???

咩東東?

升級   0%

難過

原帖由 蕉仔 於 2009-10-8 11:14 發表
    下次跑之前祈禱,會有如神助 ,會唔放棄架 !

去到場地忙於更衣,寄行李,影相,熱身...竟然唔記得祈禱.
    下次記住祈禱,感恩有天使常在左右.

升級   0%

該用戶從未簽到

o岩o岩睇番大尾篤d 比賽相,見到叮噹同蘭茜著網衫背心跑,好型呀~~

升級   36.33%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-10 11:21 發表
    o岩o岩睇番大尾篤d 比賽相,見到叮噹同蘭茜著網衫背心跑,好型呀~~

哈 ! 係好可愛

哦, 我次次都係集合個時等開跑先祈禱架, 下次一齊祈呀下 !
    我都係祈以享受個比賽為重 ~
    我介紹你睇 : 如果有明天 個tv ,
    仲想講多d tim, 但呢度好似唔太好宣揚基督, 快d睇下

升級   0%

難過

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-10 11:21 發表

Thank you.
    網背心+橙色裙仔=型到爆

升級   0%

難過

原帖由 蕉仔 於 2009-10-11 20:15 發表
    哈 ! 係好可愛

哦, 我次次都係集合個時等開跑先祈禱架, 下次一齊祈呀下 !
    我都係祈以享受個比賽為重 ~
    我介紹你睇 : 如果有明天 個tv ,
    仲想講多d tim, 但呢度好似唔太好宣揚基 ...

前一晚睡前會為第二天祈禱, 包括跑步比賽啦!
    經妳提醒, 10/10跑AVOHK 5k, 集合等起跑時心裡默默祈禱.
    跑時沒有放棄的念頭, 被一位年過60歲Rebecca追過, 我一邊祈禱一邊死跟著她跑,
    跟隨係辛苦, 好似跟隨基督係有掙扎同辛苦, 都要堅持下去, 直至跑到終點.
    短短三個月, 5k快了2分10幾秒, 好驚喜同開心!

"如果有明天"幾時播??
    係我個blog, 可以放心講, 分享啦!

升級   0%

難過

進入跑季,正正經經做練習記錄.

人生首三個5K比賽:
    12/9(六) AVOHK 5K Series, Station I Wanchai Gap, 32'01"
    26/9(六) AVOHK 5K Series, Station II Tai Tam, 32'06"43
    10/10(六) AVOHK 5K Series, Station III Bowen, 27'14"57

10月上半場小結:
    1/10(四) 工聯會十一國慶10K, 1:02'1,輕鬆行山半天
    4/10(日) 輕鬆漫遊屯門河,6K
    5/10(一) 大西北訓練 - 基本功+Circuit Training x 4sets
    7/10(三) 基本功+ 400m x 5 (@1'52/lap,4'30連休) 
    9/10(五) 10K Fartlek, 57'59"87達標
    10/10(六) AVOHK 5K Series, Station III Bowen, 27'14"57
    12/10(一) 大西北訓練 - 基本功+2K x 3 sets
    14/10(三) 基本功+ 400m x 10組 (@1'52/lap,4'30連休)達標
    ----------------------------------------------------------------------------
    (半個月)跑日:8日,里數:約64K

升級   0%

該用戶從未簽到

叮ctse,
    報左渣打未?我報左喇!
    今年我報左挑戰組,妳都快d報啦!到時可以一齊起步。

升級   0%

難過

原帖由 神童威威 於 2009-10-16 18:56 發表
    叮ctse,
    報左渣打未?我報左喇!
    今年我報左挑戰組,妳都快d報啦!到時可以一齊起步。

見到全馬新路線, 心動了!
    最終, 忠於原定計劃, 報左半馬挑戰組. 可以再次一齊起跑.
    可惜, 報唔倒聯合國半馬

升級   100%

鬱悶

原帖由 叮叮噹 於 2009-10-23 11:49 發表

最終, 終於原定計劃, 報左半馬挑戰組. 可以再次一齊起跑.

加油呀!
    今年我跑唔到了,到時同你地打氣啦!

升級   0%

難過

原帖由 runrun 於 2009-10-23 12:53 發表
    加油呀!
    今年我跑唔到了,到時同你地打氣啦!

Thank you, 我會努力,全力以赴

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-10-23 11:49 發表

最終, 終於原定計劃, 報左半馬挑戰組. 可以再次一齊起跑.

叮叮噹,舊年西九公路碰見你地半馬折返,當時大家都好興奮,唔知今年會唔會再見到呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

有信心, 有Keep住比賽, 有操練, 渣打半馬難唔到你既, 入冬時天氣要小心, 特別操完長課體力減, 抵抗力差少少, D傷風,感冒,流感都會乘虛而入, 上年就係咁中左蕉, 搞到走左個好肉酸既半馬時間, 所以要多加留意, 天氣及身體狀態, 睇好你, 加油, 加油!