香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 法蘭
打印 上一主題 下一主題

上水新手報到

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-10 10:30 發表

好!! 我地北區友就搵日約埋一齊跑啦!!

Kopo 兄! 好呀!!

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-10 13:28 發表

唔會
太夜
係屋企樓下跑!
星期二呀??ok?

咁就下星期二晚9:00.
嚮彩麗/彩珠樓下以前係排球場(以前好多街童嚮果度踢波)果個休憩公園等.
我再pm我個手機no.你,有乜事可以電聯.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-12-10 13:11 發表

我有興趣呀~不過我之前一晚去bbq,我驚咁早起唔到身,如果10:00a.m.先開始跑得唔得?
這個星期日我諗住練12k,咁我應該跑到邊度左右?
你近來有冇跑過大窩西支路?我以前踩單車經過果度經常俾狗追,唔知依家情況有冇改 ...

12km 彩園邨跑到元汌仔度啦 (11km),
跑之前我通常先 warm up 1km-2km (慢跑 8-9min/km) 去到尉翠o個公園仔度做拉筋 5-10min
先正式開始跑。
如果跑 10km , 水都唔使帶 , 去到太和先買, 可以帶張 ID, 8 仔 (如果係自動增值更好) + $60蚊 (萬一..可以坐taxi 番屋企,)
帶件薄身風褸响腰 bag (費時陣間o向火車度凍親) 。
10:00a.m. 出發太遲啦 , 去到吐露一來好曬, 2 來惊太遲返黎 , 要同家人飲茶, sorry.
上星期先跑完 , 唔覺太多狗...不過大車經過 , 小心一面塵

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-10 13:36 發表

12km 彩園邨跑到元汌仔度啦 (11km),
跑之前我通常先 warm up 1km-2km (慢跑 8-9min/km) 去到尉翠o個公園仔度做拉筋 5-10min
先正式開始跑。
如果跑 10km , 水都唔使帶 , 去到太和先買, 可以帶張 ID, 8  ...

乜原來上水跑到去元州仔都係得11k咁少架咋?
咁如果我遲d練半馬.........由上水跑到元州仔,再出吐露,馬料水,沿城門河去到沙田中央公園,咁有冇21k?定還是over左21k??

8:00am我真係驚起唔到身,不過你會嚮邊度出發先?
你會唔會帶手機?或者我到時再call你.

風褸放得入腰bag....咁個腰bag應該都要幾大下喎~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-12-10 13:49 發表

乜原來上水跑到去元州仔都係得11k咁少架咋?
咁如果我遲d練半馬.........由上水跑到元州仔,再出吐露,馬料水,沿城門河去到沙田中央公園,咁有冇21k?定還是over左21k??

8:00am我真係驚起唔到身,不過你會嚮邊度 ...

去到中央公園有 29-30km(我用單車o個 speedometer 量架 , 好準架 )
其實你去到差 5 多消防局, 可以用呢 段路做 cool down 去到公園做番拉筋,
跟住走人, 我件 adidas 摺埋好似個 palm 咁大度咋播
mobile 己經 PM 俾你

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-10 13:57 發表

去到中央公園有 29-30km(我用單車o個 speedometer 量架 , 好準架 )
其實你去到差 5 多消防局, 可以用呢 段路做 cool down 去到公園做番拉筋,
跟住走人, 我件 adidas 摺埋好似個 palm 咁大度咋播   ...

即係上水跑到沙田消防局已經有半馬?
我諗由元州仔跑到出沙田消防局我應該知點去(跟住個單車徑跑),不過上水跑到出元州仔就有d唔知點跑.......我諗今個星期日要跟你去跑下~
我都pm左我手機no.俾你.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alvin 於 2008-12-10 14:09 發表

即係上水跑到沙田消防局已經有半馬?
我諗由元州仔跑到出沙田消防局我應該知點去(跟住個單車徑跑),不過上水跑到出元州仔就有d唔知點跑.......我諗今個星期日要跟你去跑下~
我都pm左我手機no.俾你.

由牽晴間出大窩西 , 去到康樂園灯位落隧道, 沿住林村河去太和 ,
到煤氣站再沿單車徑太湖 , 去到大埔消防局過灯,
再沿河單車徑一直跑到大埔海濱公園轉上去
廣源邨...就去到元洲仔 。
Okay...Sun. 如無意外, 8:00a.m. 出發

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-10 14:18 發表

由牽晴間出大窩西 , 去到康樂園灯位落隧道, 沿住林村河去太和 ,
Okay. ...

我會由彩園出發warm up,跑到牽晴間先拉根(8:00am),再join埋你一齊出元州仔~
如果無問題果朝早7:00am左右call你, 希望到時我起到身~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-10 14:18 發表

Okay. ...

一齊吧!我都有興趣! 我會pm 電話予2位到時電話聯絡!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

吓!你班上水跑友話跑就跑,禁有效率!

可惜本周我係屯門,唯有下次再join 你地一齊走,
小心車輛,玩得開心D !

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-10 14:45 發表

既然cing都去,咁我唯有捨命陪君子.........
不如一齊由彩園出發哩~

升級   0%

該用戶從未簽到

Okay. ...

可惜就唔到時間,唔係既話小弟都會跟各師兄拍跳番一課...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-10 14:45 發表

收到, 到時电聯
我老人家 7 点度應該起床 , 最多唔睇英超早 d 訓

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-10 16:41 發表

可惜就唔到時間,唔係既話小弟都會跟各師兄拍跳番一課...

呢個 SAT 我都 joined, Tin Shui Wai 23km,
可以同 ching 一齊跑呀
希望趕得切 14:45 到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2008-12-10 17:00 發表

呢個 SAT 我都 joined, Tin Shui Wai 23km,
可以同 ching 一齊跑呀
希望趕得切 14:45 到

GOOD~不過loud連跑兩日長課怕唔怕傷膝頭?

盡量趕黎啦~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

好吸引!! 不過星期六長課後, 我諗我無力再跑咁遠. 另外, 連續兩日跑長課真係好傷膝蓋的. 下次先同你地一齊跑, 不過, 我想問, 星期六跑唔知各位可唔可以?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-12-11 09:05 發表
好吸引!! 不過星期六長課後, 我諗我無力再跑咁遠. 另外, 連續兩日跑長課真係好傷膝蓋的. 下次先同你地一齊跑, 不過, 我想問, 星期六跑唔知各位可唔可以?

Kopo 師兄,
我這邊是可以的 ,不過要看其他2位師兄!

升級   0%

該用戶從未簽到

不如去"新界東"果度開始呼籲其它跑友~

升級   77.37%

該用戶從未簽到

原帖由 sos198 於 2008-12-11 11:54 發表

Kopo 師兄,
我這邊是可以的 ,不過要看其他2位師兄!

ching你是指本星期六在天水圍的長跑?
sorry,這個星期六要去BBQ,所以我去不到.