香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kopo1128
打印 上一主題 下一主題

Kopo1128又游又踩又跑又食又減肥

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-24 22:07 發表
I am now in Bangkok for a business trip until this Sunday.  I promised myself to skip running for this week to let my legs recover.  However, my legs are too itchy and I cannot stop them.  Luckily, I  ...

熱唔熱呀高宝兄,

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 kopo1128 於 2009-2-24 22:07 發表
    I am now in Bangkok for a business trip until this Sunday.  I promised myself to skip running for this week to let my legs recover.  However, my legs are too itchy and I cannot stop them.  Luckily, I  ...
    Hi, Kopo hing, you are so hard working!
    BTW, are you using your own notebook to logon to the net?. Can you see Chinese characters?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

I did not use my labtop but my blackberry. So, I can use only English. I also have another 11km run this morning in the gym room. It is quite ok but it is just too boring.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

Although it is quite boring to run on the mill, it is the only way to consume what I ate during the trip.  I have run another 8km yesterday. So, altogether I have run 29km in this trip.  I finally felt tired this morning and I switched to cyclling just for recovery.  However, cycling is not as easy as I imagined.  If I really planned to do the triathon this year.  I should better practise more the cycling.  I am not sure what speed should be for cycling in Triathon. I did it at around 30km/hr but it is already quite harsh for me.

I have run 121.5km in Feb. Very lazy!!!!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

This evevning, I finally have no more appointment to meet anyone. So,Ihave run another 12Km. I supposed to run 90min but it is extremely boring to run on the mill so I quited at 12km. After that, I did some gym. The Thai massage after heavy exercise is a good relax. Finally I can come back HK on Sunday evevning.

I have run 133.5km in Feb!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-3-1 08:54 發表

This evevning, I finally have no more appointment to meet anyone. So,Ihave run another 12Km. I supposed to run 90min but it is extremely boring to run on the mill so I quited at 12km. After ...

Kopo hing, we used to talk about you yesterday......you really work so hard!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-2 13:18 發表

Kopo hing, we used to talk about you yesterday......you really work so hard!

吓!!!!講我??? 唔係講我壞話呀!!!! 我跑得多時吃得仲多!!!

8/3個城門河10km, 有無諗住一齊出發?? stan兄都會參加並可能一齊去. 我打算搭277x去到大老山隧道口下車再行去, 應該只需要30-40分鐘, 幾方便, 我上年試過. 上年打單泡, 悶到死, 今年大把戰友, 唔慌會悶!!!!  不過好似未收到信, 今晚check下先!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-3-2 14:28 發表

吓!!!!講我??? 唔係講我壞話呀!!!!" />" />" />" />" /> 我跑得多時吃得仲多!!!" />" />

8/3個城門河10km, 有無諗住一齊出發?? stan兄都會參加並可能一齊去. 我打算搭277x去到大老山隧道口下車再行去, 應該只需要30- ...

係咁打乞痴呀
    見你去 trip 都不忘練跑 , 真係服左你呀 ,
    睇下呢個 Sat, 下午有沒時间一齊跑下斜路,
    尾段 15km 0吾預你啦 , 第日要比賽

升級   67.95%

無聊

原帖由 kopo1128 於 2009-3-2 14:28 發表

吓!!!!講我??? 唔係講我壞話呀!!!!" />" />" />" />" /> 我跑得多時吃得仲多!!!" />" />

8/3個城門河10km, 有無諗住一齊出發?? stan兄都會參加並可能一齊去. 我打算搭277x去到大老山隧道口下車再行去, 應該只需要30- ...
    我前幾日收到信了,到時約埋一齊出發

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-3-2 14:36 發表

係咁打乞痴呀
    見你去 trip 都不忘練跑 , 真係服左你呀 ,
    睇下呢個 Sat, 下午有沒時间一齊跑下斜路,
    尾段 15km 0吾預你啦 , 第日要比賽

乞痴就無, 不過食太多辣野,又忘記帶清熱浩, 攪到喉嚨好痛....

星期五六出差, 要星期六晚才到香港, 又不能一齊練上斜.

升級   0%

該用戶從未簽到

好,一齊出發,到時你定時間地點啦~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

4/3/09

今日約左北區跑友在北區運動場衝圈. 小弟今次是長跑以來第一次學衝圈. 果然大開眼界!! 開始前, 馬王兄, loud兄, stan兄及自己先跑10個圈作熱身. 之後開始戲肉----衝圈!!! 因為我和stan兄是第一次, 所以馬王建議只衝400m. 開始時, 便全力衝, 用盡飲奶力博命衝, 最後在200m開始有點呼吸困難, 回唔到氣, 之後放慢一點, 時間是1:25. 之後再衝是 1:34. 往後已覺得有跑爆的感覺, skip左一次. 由於氣管唔舒服, 跑前不斷咳, 所以都唔敢咁博, 或是更正確是, 我已經無力再博. 再衝了兩至三圈.  稍事休息之後, 我們一眾再跑街大約10km, 回程加兩圈慢jog, 收工. 之後大家一起沖身再吃晚飯. 十分有意義的一天!! 神奇的是, 跑完步後仍有咳嗽, 但氣管整體感覺有改善.

雖然我這次的衝圈基本不合格, 但它讓我認識到它的威力. 平時跑街絕對不會這樣跑, 所以跑步時間開始停滯. 我希望之後可有多點時間做好interval.

小插曲, 在10km跑中途因天黑關係, 差錯腳, 左腳有小許拗柴, 回家後敷冰15分鐘, 今早已沒有問題了.

3月份跑了16km.

升級   67.95%

無聊

小弟都衝得好辛苦 下次試下慢少少,衝多幾個圈。
    希望以後每個星期三晚都可以聚埋一齊練

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-3-5 09:24 發表
    4/3/09

今日約左北區跑友在北區運動場衝圈. 小弟今次是長跑以來第一次學衝圈. 果然大開眼界!! 開始前, 馬王兄, loud兄, stan兄及自己先跑10個圈作熱身. 之後開始戲肉----衝圈!!! 因為我和stan兄是第一次, 所以馬王 ...

夜晚跑街真係要小心為上 , 陷阱又多 , 照明不足 , 尋晚天氣幾好 ,
    跑完食飯 , 吹下水 , 真爽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-5 09:42 發表

Stan 兄 , 定左每個星期三 7:00, 衝佢 6-8 個 ,
    到年中睇進度 ,  慢慢將速度同量加大 ,
    下屆 SCM 預埋你

升級   67.95%

無聊

原帖由 loudspeaker 於 2009-3-5 10:28 發表

Stan 兄 , 定左每個星期三 7:00, 衝佢 6-8 個 ,
    到年中睇進度 ,  慢慢將速度同量加大 ,
    下屆 SCM 預埋你
    我都希望下年SCM全馬同各位並肩作戰

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-3-5 09:24 發表
    4/3/09

今日約左北區跑友在北區運動場衝圈. 小弟今次是長跑以來第一次學衝圈. 果然大開眼界!! 開始前, 馬王兄, loud兄, stan兄及自己先跑10個圈作熱身. 之後開始戲肉----衝圈!!! 因為我和stan兄是第一次, 所以馬王 ...

第一次衝係辛苦d,尤其係之前未試過果種氣喘及心跳劇跳的感覺,當衝第二次時應該會有明顯的進步

琴晚衝完加多10km都幾正,運動量岩岩好,下次再黎過!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-3-5 09:42 發表

Stan兄keep住1'35"應該OK,下次睇下衝唔衝到八轉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-3-5 10:25 發表

夜晚跑街真係要小心為上 , 陷阱又多 , 照明不足 , 尋晚天氣幾好 ,
    跑完食飯 , 吹下水 , 真爽

係呀,好爽,下次再黎過~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-2 16:27 發表

好,一齊出發,到時你定時間地點啦~

馬王兄,kopo 兄, stan兄,

預埋小弟!
    我都有報呢個比賽!