香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kopo1128
打印 上一主題 下一主題

Kopo1128又游又踩又跑又食又減肥

升級   0%

該用戶從未簽到

我以上日期應該無問題

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-2-17 12:32 發表

wong sir,  星期日有賽事,下星期可以嗎

吓!畢你真係餓跑,餓到發慌,和合石都照嚟!
無問題啦!跑完可以再跑,下星期至約你,
不過跑邊到時要睇我係邊至
得!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-2-17 12:41 發表

不過跑邊到時要睇我係邊至得!

多d人黎好玩!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-2-17 12:35 發表

我放假唔一定係星期日,要4月初至知,到時再复大家!

多謝黃 sir, 有你帶路 , 我可以練習上斜 ,
麻頰你 post 出黎等北區 or 其它人可以参與

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-17 12:38 發表

Loud兄,有一個問題就係跑完成身汗,回程搭車點算?

咁長途程又好難帶埋背包及沖涼等用品...

小弟好想跑第一條路線

呢個問題我都有諗過 , 我會帶一個腰包 ,
放一件溥 d 既 T-shirt, 帶一包試用庄梘液 ,
我地跑到去鄧兆堅運動場可以在那裹冲完身 , 再食 lunch 先回程,

最大問題反而係點保給?  西沙過左茶座之後到 市中心
都無士多可以買飲料 , 呢段路要靠自已帶備之水 or gel
作補充

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-17 11:36 發表
    kopo hing,
    4/4, 11/4, and 2/5 都係公眾假期 , 又係星期六 ,
    如果復活節唔外遊 , 呢 3 個星期六可以計劃下跑 3 課長課.
    1. 上水跑去西貢食午餐
    2. 上水跑去元朗食午餐
    3. 上水 - 大埔 - 大尾篤 - 粉嶺 - 上水 ...
    呢幾日我應該都冇問題,請問路程大約幾多K?因為小弟以往好少練長課,呢兩個月自己操多D先,希望到時夠耐力跟到大家

升級   67.95%

無聊

原帖由 pwong5618 於 2009-2-17 12:41 發表

不過跑邊到時要睇我係邊至得!
    Wong sir,小弟對上斜訓練極之有興趣,時間啱的話一定join!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-17 13:03 發表

多謝黃 sir, 有你帶路 , 我可以練習上斜 ,
    麻頰你 post 出黎等北區 or 其它人可以参與

暫定星期六 21/2 下午 2:30pm 看有幾多ching 得閒,
    人多少少便出 post,
    請 O.K. 的開聲預人數 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-2-17 14:35 發表

暫定星期六 21/2 下午 2:30pm 看有幾多ching 得閒,

黃sir ,
    都想黎,不過黎緊星期六及下星期都唔得閒,
    唯有下次啦!

Ching/Ctse 們,你地玩 得開心0的!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-17 11:36 發表
    kopo hing,
    4/4, 11/4, and 2/5 都係公眾假期 , 又係星期六 ,
    如果復活節唔外遊 , 呢 3 個星期六可以計劃下跑 3 課長課.
    1. 上水跑去西貢食午餐
    2. 上水跑去元朗食午餐
    3. 上水 - 大埔 - 大尾篤 - 粉嶺 - 上水 ...

Andy兄,

如果時間就到,我都黎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-2-17 14:35 發表

我報名先

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-17 13:23 發表
    呢幾日我應該都冇問題,請問路程大約幾多K?因為小弟以往好少練長課,呢兩個月自己操多D先,希望到時夠耐力跟到大家

耐力可以慢慢練, 未做第一次長課, 我最長都係去到 18km 左右到。
    第 1 次 lsd 就係跟 chings & ctses 跑 23km 尖鼻咀 ,
    回程 逢斜路都跑唔到 , 18km 真係撞牆 , 之後自己
    慢慢 5km 咁 加上去跑 , 响跑全馬前同 , 瘋兄, 黃sir, 大園.... DEE, kopo 馬王 ...仲有好多人
    挑戰 38km....可惜最終又撞牆 34km 完事 .
    所以唔好太担心 , 最多咪搭 299 响終站等 , 每次去練習又好 , 比賽又好
    最重要係亨受 , 吾好俾太大壓力自己 。

今次全馬見到有 2 位長跑網 ching, 一路跑一跑揸住 DC 春風滿面 咁跑
    見到佢 2 位真係好 enjoy . 幾時可以學到就好啦  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-2-17 15:01 發表

Andy兄,

如果時間就到,我都黎!hgj091" />" />hj

定左時間, 日期再出 post...再通知大家
    "向西貢出發 "

升級   67.95%

無聊

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-17 15:33 發表

耐力可以慢慢練, 未做第一次長課, 我最長都係去到 18km 左右到。
    第 1 次 lsd 就係跟 chings & ctses 跑 23km 尖鼻咀 ,
    回程 逢斜路都跑唔到 , 18km 真係撞牆 , 之後自己
    慢慢 5km 咁 加上去跑 , 响跑全 ...
    小弟渣打前的長課最長只係16K,渣打半馬當日跑到17K左右幾乎跑唔郁咁滯,靠意志力捱番去咋
    今年一定要練多些長課!

升級   67.95%

無聊

小弟好想join,但星期六下午有事來唔到
    希望下次有機會!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-17 16:17 發表
    小弟好想join,但星期六下午有事來唔到
    希望下次有機會!

x2

小弟果日下午要上堂,下次黎過!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-17 15:18 發表

我報名先

請Loud兄認路,遲d帶我跑~

升級   67.95%

無聊

原帖由 上水馬王 於 2009-2-17 16:20 發表

請Loud兄認路,遲d帶我跑~
    x 2

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-17 13:23 發表

從粉嶺出發到西貢總共30KM. 其中粉嶺到水警基地15KM, 水警基地到西貢又另外15KM. 如果真係驚唔得,可以選擇中途加入. 不過, 我當然建議你由頭開始跑. 真係唔掂先搭299啦. 從西沙到西貢約10KM. 基本上一枝水可以了. 反而行李真是一個問題, 我的腰包不大, 怕裝不到太多東西.

升級   67.95%

無聊

30K對我來講都幾「忟」,仲要揹行李負重添 ,我要睇下到時狀態點,才決定跑全程定係中途加入了。