香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kopo1128
打印 上一主題 下一主題

Kopo1128又游又踩又跑又食又減肥

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我同你係同一個年代真係無得傾. 反而而家就真係無以前咁留意d球員, 我以前好鍾意路殊同班尼斯, 高巴拿好正, 好似傻傻地咁. 最憎就係占士, 到而家都無改, 佢根本就唔係龍門既材料. 我記得屋企以前有個足球簽滿80年代利物浦球員的名(在利物浦的親人送的). . 不過而家都唔知pat左去邊.  以前利物浦黎香港鬥寶路華都有睇. 果時政府大球場重好大, 好多沙.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-12 16:59 發表

根據總會 race calendar 5-4-2009 Aquathon race 1,
之後 5月 , 6 月 各有一項 ,
27-9-2009 osim (今年早左)

如果跑去西貢 , 我 星期六 下午 先得 , 星期日全日 avilable
跑完去食 pepperonis pizza ...

loud 兄有無今年鐵人比賽既list 呀,今年未可以玩三項住,玩下兩項感受下氣氛先~~

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 kopo1128 於 2009-2-13 08:54 發表

我同你係同一個年代真係無得傾. 反而而家就真係無以前咁留意d球員, 我以前好鍾意路殊同班尼斯, 高巴拿好正, 好似傻傻地咁. 最憎就係占士, 到而家都無改, 佢根本就唔係龍門既材料. 我記得屋企以前有個足球簽滿80年 ...
    我仲早過Kopo兄你,七十年代尾已鐘意利物浦
    七八十年代直頭係利記世界啦,果時曼聯都唔知係邊,但近年經常被曼聯食住,好鬼憎曼聯
    今屆英超利記都有機會爭下,希望贏曼聯啦

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-13 10:24 發表
    七八十年代直頭係利記世界啦,果時曼聯都唔知係邊,但近年經常被曼聯食住,好鬼憎曼聯

x2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-12 22:07 發表

AQUATHON 是游水同跑步抑或游水同單車? 如果是前者, 我有興趣, 但重可唔可以報名.

OSIM在9月好AR!! 唔使同苗圃撞期. 我想試下, TIME LIMIT是多少?

Kopo兄,一齊報名啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-13 09:36 發表

loud 兄有無今年鐵人比賽既list 呀,今年未可以玩三項住,玩下兩項感受下氣氛先~~

响呢度有齊今年既賽程

http://www.triathlon.com.hk/index.do

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-13 08:54 發表

我同你係同一個年代真係無得傾. 反而而家就真係無以前咁留意d球員, 我以前好鍾意路殊同班尼斯, 高巴拿好正, 好似傻傻地咁. 最憎就係占士, 到而家都無改, 佢根本就唔係龍門既材料. 我記得屋企以前有個足球簽滿80年 ...

o華 ! 擺上網 bib 起馬抄到 1000 以上

神經刀, 高班拿 , 好起上泥好似上身咁 , short 起上黎送大禮都試過。
    我讀書o個時都間唔中買學生票睇波架 , 精工對寶路華 ( wong's 兄弟對壘 ),

以前未有灣仔運動埸o個時 , 每年陸運會都係大球場舉行 , 好鬼大塵

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-13 10:24 發表

big 4, 好似得利記未攞過 應蕉冠軍 咋播
    廢蛇唔會咁易放過你地。

大炮自從搬左去酋長球場 , 爭落大筆數 , 呢緊呢幾年刀唔慌好以
    攞番個冠軍 , 下年唔知買遑件填數

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-13 23:20 發表

o華 ! 擺上網 bib 起馬抄到 1000 以上

神經刀, 高班拿 , 好起上泥好似上身咁 , short 起上黎送大禮都試過。
    我讀書o個時都間唔中買學生票睇波架 , 精工對寶路華 ( wong's 兄弟對壘 ),

以前未有灣仔 ...

我今日有問過我老媽子有無印象個波放係邊度. 佢話完全無印象, 應該見無晒氣, 玩唔到, 又左定, DUM左.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

今朝同STAN兄約左一齊跑, 熱身後以5:30/KM來跑, 首10KM都OK (53:30)!. 但之後愈來愈熱同濕度極高, 跑多3KM之後直頭覺得有D暈眩的感覺. 所以最終以13KM作結, 後3KM沒有計時. 不過諗番轉頭, 上星期是這樣的天氣, 我肯定好早已經上左車. 都唔知跑唔跑到半程.

2月份共跑了77.5KM

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 kopo1128 於 2009-2-14 16:57 發表
    今朝同STAN兄約左一齊跑, 熱身後以5:30/KM來跑, 首10KM都OK (53:30)!. 但之後愈來愈熱同濕度極高, 跑多3KM之後直頭覺得有D暈眩的感覺. 所以最終以13KM作結, 後3KM沒有計時. 不過諗番轉頭, 上星期是這樣的天氣, 我肯定 ...
    今早又濕又熱,都幾辛苦 ,加上前日做完weight training,對腳仲好攰,所以小弟提早收工了。Kopo兄跑了十幾K都唔錯丫,剛跑完全馬一星期,應該以recovery為主,慢慢再加強番訓練。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-14 23:54 發表
    今早又濕又熱,都幾辛苦" />" />jhk ,加上前日做完weight training,對腳仲好攰,所以小弟提早收工了。Kopo兄跑了十幾K都唔錯丫,剛跑完全馬一星期,應該以recovery為主,慢慢再加強番訓練。

我今日上鐵人課都好辛苦,只係跑步+踏單車,但係效果好似游完水咁

不過如果大家今日呢課做得好,一定提升唔少~

升級   0%

該用戶從未簽到

kopo hing,
    4/4, 11/4, and 2/5 都係公眾假期 , 又係星期六 ,
    如果復活節唔外遊 , 呢 3 個星期六可以計劃下跑 3 課長課.
    1. 上水跑去西貢食午餐
    2. 上水跑去元朗食午餐
    3. 上水 - 大埔 - 大尾篤 - 粉嶺 - 上水

或有等阿 馬王 3 月完左個課程 , 約 1 個星期六我請假跑去西貢都可以

升級   97.05%

該用戶從未簽到

Kopo hing, 上水各ching們,

好多人話北區無斜路,我曾經介紹比大家去跑和合石或者蝴蝶山,剛好小弟本星期六在北區,有無人有興趣去跑吓山/斜路,我可以帶路。

升級   49.45%

該用戶從未簽到

Wong Sir, 呢個星期六要同囡囡參加幼稚園的親子旅行, 所以黎唔到!! sorry!! how about 星期日下午??

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-17 12:24 發表
    Wong Sir, 呢個星期六要同囡囡參加幼稚園的親子旅行, 所以黎唔到!! sorry!! how about 星期日下午??

星期日下午我有 function 要做義工,唔緊要大把機會!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-17 11:36 發表
    kopo hing,
    4/4, 11/4, and 2/5 都係公眾假期 , 又係星期六 ,
    如果復活節唔外遊 , 呢 3 個星期六可以計劃下跑 3 課長課.
    3. 上水 - 大埔 - 大尾篤 - 粉嶺 - 上水 ...

LOUD兄, 我對第一個路線最有興趣. 基本上11/4及2/5都應該ok! 4/4則要拜山. 有無其他ching/ctse加入呢?
    711MF 該用戶已被刪除

升級   97.05%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-17 12:28 發表

LOUD兄, 我對第一個路線最有興趣. 基本上11/4及2/5都應該ok! 4/4則要拜山. 有無其他ching/ctse加入呢?

我放假唔一定係星期日,要4月初至知,到時再复大家!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-17 11:36 發表
    kopo hing,
    3. 上水 - 大埔 - 大尾篤 - 粉嶺 - 上水 ...

Loud兄,有一個問題就係跑完成身汗,回程搭車點算?

咁長途程又好難帶埋背包及沖涼等用品...

小弟好想跑第一條路線