香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kopo1128
打印 上一主題 下一主題

Kopo1128又游又踩又跑又食又減肥

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-19 12:00 發表

係呀! 我想睇醫生呀! 但靠得住既醫生家陣唔易搵架. 我最驚就係叫你唔好跑, 改做其他運動. 鬼唔知阿媽係女人, 唔食野就唔會哽親咩!! 所以我想睇下有無ching/ctse既好介紹.

kopo ching,...小弟係渣打前都傷左一倫,去睇專科,食左企d 藥,真係好好多,...駛唔駛試下呀,...!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-19 12:00 發表

係呀! 我想睇醫生呀! 但靠得住既醫生家陣唔易搵架. 我最驚就係叫你唔好跑, 改做其他運動. 鬼唔知阿媽係女人, 唔食野就唔會哽親咩!! 所以我想睇下有無ching/ctse既好介紹.

kopo兄:
呢句我非常同意呀!
我諗你睇10個醫生9.9個都會建議你唔好跑住,而且睇醫生真係好講夾唔夾,最緊要清楚自己身體狀況,真係唔得既就一定唔可以勉強。

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 西環伏特加 於 2009-2-19 16:48 發表

kopo ching,...小弟係渣打前都傷左一倫,去睇專科,食左企d 藥,真係好好多,...駛唔駛試下呀,...!!!

唔該晒!! 麻煩你可以既話pm個專科醫生既contact details 比我ar!

貼左兩日殺龍巴斯, 隻腳好似無尋日咁痛, 不過襯下星期出差都係暫時休息下. 唔跑住. 睇下隻腳可否復原.

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

我以前腰骨開過刀,中醫師話千祈唔好跑步,唔係手尾長,但專科(幫我開工個位)就話唔怕,舉重都得。跑到而家條腰都冇問題喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-2-20 11:33 發表
    我以前腰骨開過刀,中醫師話千祈唔好跑步,唔係手尾長,但專科(幫我開工個位)就話唔怕,舉重都得。跑到而家條腰都冇問題喎!

10 個 e 生 , 10 個唔同 , 以前無 internet, 佢講乜咪乜o羅 ,
    e + 上網查下 , 大概情况都可以略知 12 ,
    e 生講野多數有保留既

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-20 09:33 發表

唔該晒!! 麻煩你可以既話pm個專科醫生既contact details 比我ar!

貼左兩日殺龍巴斯, 隻腳好似無尋日咁痛, 不過襯下星期出差都係暫時休息下. 唔跑住. 睇下隻腳可否復原. " />" />

kopo hing, 睇過掂 , 我都想去睇睇 。

升級   49.45%

該用戶從未簽到

今日睇我個普通家庭醫生覆診, 順便問問我隻腳既問題. 我唔知係咪叫詳細, 佢將我隻腳左拗右拗左一陣, 問我有無地方痛, 同我CHECK對腳D肌肉同 韌帶, 結論是沒有任何明顯損傷或發炎, 暫時無須轉介專科. 佢話可能只是過度疲勞, 比左消炎止痛藥我, 叫我暫時唔好跑幾日, 看情況有否改善. 現在個心都定D. 就借機又偷下懶.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-20 17:08 發表
    今日睇我個普通家庭醫生覆診, 順便問問我隻腳既問題. 我唔知係咪叫詳細, 佢將我隻腳左拗右拗左一陣, 問我有無地方痛, 同我CHECK對腳D肌肉同 韌帶, 結論是沒有任何明顯損傷或發炎, 暫時無須轉介專科. " />" />" />" />" /> 佢話可能 ...

05年小弟外膝劇痛,去睇骨科,大夫都係左拋右拋,拋完一輪都係話係事,仲叫我死就死,如果中意既話可以一個月後玩毅行者~~

不過佢叫我短期唔好操跑,叮囑我要操就齋行,踩單車,游水,每日敷冰,我照足黎做,結果一個月後去玩我第一個毅行者,雖然去到三分一已經痛,但都完成到,之後用左幾個月去復元,幾個月後而順利完成左第一個馬拉蟲10k~~
    大夫話無事應該無事啦,慢慢努力去灰復啦~~

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-20 17:18 發表

05年小弟外膝劇痛,去睇骨科,大夫都係左拋右拋,拋完一輪都係話係事,仲叫我死就死,如果中意既話可以一個月後玩毅行者~~" />" />hiuijhkj

不過佢叫我短期唔好操跑,叮囑我要操就齋行,踩單車,游水,每日敷冰,我照足黎做 ...

DEE兄, 咁醫生話你係有事定無事?

瘋兄, 咁而家8/3個城門河10KM你仲跑唔跑?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-20 17:38 發表

DEE兄, 咁醫生話你係有事定無事?

瘋兄, 咁而家8/3個城門河10KM你仲跑唔跑?

打錯字...係無事...
    重點係,劇痛都無事,但幾個月後又真係無事~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-20 17:08 發表
    今日睇我個普通家庭醫生覆診, 順便問問我隻腳既問題. 我唔知係咪叫詳細, 佢將我隻腳左拗右拗左一陣, 問我有無地方痛, 同我CHECK對腳D肌肉同 韌帶, 結論是沒有任何明顯損傷或發炎, 暫時無須轉介專科. " />" />" />" />" /> 佢話可能 ...

睇了醫生得個安心,冇事就最好啦..
    休息夠才再復操嘛..

升級   0%

該用戶從未簽到

kopo hing, 休息下先呀 , 唔好急呀!
    今日探左路 , 好番一齊攻上頂

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-21 23:23 發表

去左邊度?和合石定蝴蝶山?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-21 23:25 發表

去左邊度?和合石定蝴蝶山?

wo hop shek

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-2-21 23:23 發表

腳已無咁痛, 但我而家百毛了賴, 淨係掛住食, 只是偶爾舉舉啞鈴, 好番都有排減呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-22 22:41 發表

腳已無咁痛, 但我而家百毛了賴, 淨係掛住食, 只是偶爾舉舉啞鈴, 好番都有排減呀!!!" />" />

做下掌上壓同sit up啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-22 22:41 發表

腳已無咁痛, 但我而家百毛了賴, 淨係掛住食, 只是偶爾舉舉啞鈴, 好番都有排減呀!!!" />" />

咁大獲 , 上斜好 sit 底喎 , 忍下口呀

升級   49.45%

該用戶從未簽到

I am now in Bangkok for a business trip until this Sunday.  I promised myself to skip running for this week to let my legs recover.  However, my legs are too itchy and I cannot stop them.  Luckily, I have bought my running suit with me in case I need them. Finally, I have a 10K run in the fitness room with the pacing of 5:15-5:30/km.  The legs are ok after running. I did not feel pain at all.  I wil try to have some more slow run and do some gym again tomorrow before I go to work.  He...he...

87.5km run in Feb.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-2-24 22:07 發表
    I am now in Bangkok for a business trip until this Sunday.  I promised myself to skip running for this week to let my legs recover.  However, my legs are too itchy and I cannot stop them.  Luckily, I  ...

Kopo hing, are you interested to join the run?

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=4047&goto=lastpost#lastpost