香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 曲奇
打印 上一主題 下一主題

曲奇の跑步FuN享

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

心入面要諗(棍波, 楂車的野之一)會好沖d

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-18 13:52 發表

好難明~~請大隻兄指點下細佬

估佢意思話衝圈好渣棍波車咁......要自已轉波....由慢到快.....
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

大師兄的話, 真係好高層次

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-2-18 15:08 發表
    大師兄的話, 真係好高層次

大師兄已經開左專帖解釋,過去睇下啦:

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3932&highlight=

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-18 13:52 發表

好難明~~請大隻兄指點下細佬

佢講句咁野...真係唔渣車都唔知佢講緊咩...

不如講去到一個速度時, 就開tubo...加速...咁樣好似仲正...
    不過跑步邊有呢樣野...多數都係頭快尾慢或者係均速...

我今晚游水呀...不過勁凍...係個頭係水面凍...個身就暖...

游完水隻腳仔會舒服d...又可以練下上身...

唔知係咪跑完老渣...個人勁唔想跑...大家有冇呢種感覺

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-19 08:04 發表

大賽過後,好多人都會冇哂跑步mood呀,咁都係正常o既...
    有些好似長跑網的ching & ctse早已打算明年挑戰全馬,咪會開始復操囉...
    不過你而家都有跟ssp練跑,現階段keep住少操,
    到下半年才再勤力練番應該okay ...

你都好早喎...

係呀...我係勁鍾意游水, 上年我夏天無跑過步, 只係游水炸...
    今年有大家應該每星期會跑1至2次...

今晚計計下都跑左10k有多...大家都係跑in....

之前停左2日無跑樓梯, 覺得有dd痛...

今晚就跑返...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-20 16:18 發表
    渣打結束了2個星期,看見其他ching & ctse也很努力練跑..
    我就繼續維持我的懶散...
    上星期跑了1次around 6k的recovery run...
    星期二就與NC ctse到斧山跑工聯會阿Sir練跑...
    這天玩interval,跑完一段就jog 200 ...

Cookie師姐加油呀,遲d天氣仲熱d既話衝圈仲辛苦呀.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-2-20 16:24 發表

Cookie師姐加油呀,遲d天氣仲熱d既話衝圈仲辛苦呀.....

跑完渣打成個人好似放鬆晒咁,hae 跑沒咩所謂,interval 到呢一刻都未係好願跑...
    期待夏季快來到,要痛快辛苦一下~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-20 16:18 發表
    闊別渣打後...渣打結束了2個星期,看見其他ching & ctse也很努力練跑..
    我就繼續維持我的懶散...
    上星期跑了1次around 6k的recovery run...
    星期二就與NC ctse到斧山跑工聯會阿Sir練跑...
    這天玩interval,跑完一段就jog 200m...
    要跑200m, 300m, 400m, 600m, 800m x 3 set...
    好耐冇衝過短距離,真是勁辛苦...
    被阿Sir欽點安排跑第1組,我當然成組中最慢啦...
    現在的我的衝跑太慢了,唔知怎樣能夠拎番以前衝跑的感覺呢?
    但練了衝圈後,會否又唔記得怎樣均跑呢...@@
    吸取了今次的interval經驗,希望下次會掌握得好d...

亞sir唔係咁易欽點人的, 睇好cookie ctse, 才安排ctse跟最快那組, cookie, 比心機呀!!!

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-20 08:19 發表

我就冇乜游水,舊年夏天游水的次數1隻手數得哂...

厲害喎,話腳痛都繼續in了10k有多... @@

你跑樓梯通常每次跑幾多呀?
    由1樓跑去10樓咁計?...
    定係計樓梯級數?..

你跑in, 都幾得意d 距離一級一級咁上~~~
    我地ssp跑開800m x 8set呀...勁痛苦呀...不過一齊跑就點都要追...

點跑樓梯, 我都係睇邪神同梁兄...佢地會由地下跑到20樓囉,
    我諗屋村同私人樓d樓梯唔會差好遠掛...自己計下幾耐跑完...

依加都係跑1轉收工...好累嫁...依加我諗都係做運動o個日先跑下...
    跑到咁上下, 可能會跑2轉囉...

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-20 22:51 發表

之前跟港島區網友練in ~ 7min1k連休 x 6...
    感覺上冇變距離跑咁辛苦,你遲d可以試下....
    好似話練唔同的interval可達到唔同的效果...

做運動o個日就跑20層樓梯,真佩服你的決心....@@
    平時只會快行樓梯,跑 ...

我記得華華都話過同你跑過7分鐘1k 連休....
    咁你個1k用左咩時間呢...我覺得你應該可以係4:20~4:30完成6set...可能仲快d...

仲有琴晚跑完in...休息左幾分鐘華華就帶沖個1600m...我追到追唔到佢...佢仲要跑4線...
    一路比佢帶左60m...不過我都keep得好多, 時間好滿意6:13s...今日對腳好累...

你好似都有報10k 比賽...咁你就唔可以懶呀

加油...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-2-21 00:25 發表

我估曲奇師姐跑in,1k應該係4'10"左右,應該唔使20" />" />

咁我都唔可以懶...如果唔係一定比cookie 追瘦...
    樹關我依加已經好瘦...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 龍龍 於 2009-2-21 01:02 發表

咁我都唔可以懶...如果唔係一定比cookie 追瘦...
    樹關我依加已經好瘦...

哈哈哈

升級   3%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-21 08:38 發表

你地實在太高估我了...
    我與梁兄冇得比啦,明年若然跑全馬,sub 4已經感很滿意啦..
    sub 3冇乜可能會發生...@@

女仔唔駛sub3,3個半小時回來已有1000大元
    所以ctse有機會的

升級   53.45%

該用戶從未簽到

cookie ctse, 明天加油呀!!!

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-2-21 08:35 發表

之前冇計過時,不過應該冇4'20" - 4'30"咁快啦....
    個個圈keep住差唔多的速度跑,要練多d試得...

跑完in仲可以黎個1600m,你同華華真係掂喎...
    華華的爆發力真係掂,若然練埋耐力,相信跑半馬能比你快呢... ...

華華依加跑得咁多, 唔駛相信啦, 半馬都一定快過我呀
    依加我跑幾多,,佢就跑幾多...佢仲呢到去o個到去...跑得仲多我好多...

oscar兄就~~~華華上次馬記8k 走32喎...應該同7兄oscar兄差無幾...
    咁我提升自己跟到華華就得啦...我有信心我會有呢1日...不過唔知幾時...

梁兄就~~~我資質10k跑到入40已經係我人生最好禮物了...你追到佢呢...

你聽日都跑...應該都訓左啦,, 祝你跑得好成績...