香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 6)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

HI SSP街坊小隊
I am Terry... 到SSP打招呼,
ctse話有叠名送...

升級   100%

該用戶從未簽到

上年,又係joejoe帶隊....我地一行幾人行澗....
行到中段大家換泳衣係澗玩水.....一路浮係水一路食生果....正~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-3 13:46 發表

其實3月我都怕d水會凍!!!!所以會遲d~~~

康文處每月都有班!!!如果真係有興趣, 又有7-8人, 我可以問下之前個教練開唔開班。不過可能會貴過康文處。

我都未玩過sailing, 今個夏天應該會去試下。
hgjD124" />" /> ...

哈哈, 獨木舟詳情要問下fung sir先, 仲有Cat同Joe
你講Sailing係杋船呀?

升級   56.2%

該用戶從未簽到

甘多節目,睇來今年全年都好忙下啦~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-3 13:37 發表

其實我都係懶...如果行澗我就只係著對 TEVA 就行水行山啦 (不過 TEVA 既 spider rubber 呃人既...又係跣死)

算啦, 其實人人行得山多行得澗多, 識就D山石面, 著對白飯魚都一樣飛簷走壁(我就見過嘞, 可惜嗰個唔係我~~)

不過多數嘅Hi-tech都唔係好得, 我D行山鞋通常買Marbell(?類似咁串)同哥倫比亞咯~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-3 13:46 發表

嘩~~steel toe!我估呢對應該唔係用黎行山,係工業鞋...

行山鞋冇Steel toe既咩? 究竟我果陣買咗對乜嘢鞋? 下次揾你哋幫手先好買啦

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-2-3 13:48 發表
HI SSP街坊小隊
I am Terry... 到SSP打招呼,
ctse話有叠名送...

terry ching:
你突然間彈出黎....俾你嚇一嚇tim.....

甘啦.....
tarry = ssp ctse = tartar (音:他他)
terry = 港島區ching = terter (音: tell-tell) 啦....ok唔ok?????

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-2-3 13:43 發表

我而家都係著波鞋行山...貪佢輕 d....
行山鞋可能太硬... 我行得咁符碌更加容易整親...

x2 我都係.

我just行過成門石澗咋!! 有機會一齊行下澗啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-3 13:48 發表
上年,又係joejoe帶隊....我地一行幾人行澗....
行到中段大家換泳衣係澗玩水.....一路浮係水一路食生果....正~~" />" />" />" />" />jhk

嘩, 我都想報定名先
咁件泳衣係咪要著住行架? 咁咪好焗?唔係荒山野嶺度換呀花?
(唔好意思問埋晒啲咁低b嘢)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-3 13:53 發表

嘩, 我都想報定名先

我個時"哩埋"係D草埋度換囉.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-3 13:50 發表

terry ching:
你突然間彈出黎....俾你嚇一嚇tim.....

甘啦.....
tarry = ssp ctse = tartar (音:他他)
terry = 港島區ching = terter (音: tell-tell) 啦....ok唔ok?????

" />" />

歡迎Tell Tell ching
Catcat, 我個人覺得個音同他他襯ching多啲呢

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-3 13:36 發表

BONBON呢個問題問得好!!!!我都試過突登買山鞋.....仲要高筒.........
但真係感覺唔好........

返而後來買左對厚抵波鞋又幾好, 你上次對鞋係咁唔食力呀?

係呀, 高筒行山鞋唔係個個都覺得舒服gar, 著唔慣嘛~~(雖然我買行山鞋都係會買番高筒, 保護性強D, 冇咁易拗柴~~)

著唔慣嘅話, 買跑山鞋啦, 抓地性高, 同埋夠輕~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-3 13:53 發表

嘩, 我都想報定名先

我其實行澗落水玩都唔除衫..
所以... 著普通快乾衫跑褲就去啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-3 13:54 發表

我個時"哩埋"係D草埋度換囉....." />" />" />" />

icic, 咁我覺得我有多樣嘢要Overcome

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-3 13:56 發表

歡迎Tell Tell ching
Catcat, 我個人覺得個音同他他襯ching多啲呢

應該係terter呀

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-3 13:51 發表

x2 我都係.

我just行過成門石澗咋!! 有機會一齊行下澗啦~~~

大城石澗都係一條大型靚澗, 中間有幾個大潭可供游泳, 不過因為係九大石澗之一, 好多人行, 冇得包澗嚟玩~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-3 13:48 發表

哈哈, 獨木舟詳情要問下fung sir先, 仲有Cat同Joe
你講Sailing係杋船呀?

係呀!? 原來FUNG SIR 係, 係咪= 上次年三十晚果個活動 = 222活動果位呀?

係杋船呀!唔知有冇串錯字!?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-2-3 12:31 發表

嘩!!! 你諗住幾時攪呀...肯定好好玩呀

我諗3月8日之後啦, 要攪嘅話乜嘢形式都得, 水陸兩棲mode, 幾項活動混埋嚟攪都得, 不過3 月8 日前可能(至少我自己)會攪次跑山(上次攪唔成~~), 睇吓有冇人有興趣~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-3 14:14 發表

係呀!? 原來FUNG SIR 係, 係咪= 上次年三十晚果個活動 = 222活動果位呀?

係杋船呀!唔知有冇串錯字!?

廸廸, fung sir 我見過一次, 係有次跑tst海濱, 你果次好似冇來喎
係22/2果個, 年三十晚本來話行果位

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-3 12:45 發表

......我好想夏天游過神削峽登破邊洲玩, 順道探埋個花山 ... ...

邊樹黎加!? 好似袓國d地方咁!!!!游水!!!!??? 係咪有救生衣架?

神削峽個名係香港D行友改嘅, 指嘅係破邊洲同花山之間嘅狹窄水道(只容一葉輕舟穿過~~), 因貌似山咀遭神斧一劈而成, 故名~~