香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 6)

關閉 [複製鏈接]

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-4 09:23 發表
華華:
你點呀....?要早日康復呀...!
同意batbat話齋:睇來係d 啤酒+三文魚頭+蛋榚出事....
好地地,做咩要食人地個頭唧....唉......

知到啦~
謝謝大家了哦~
以後我會注意的了!
譲大家擔心了……真的抱歉了
依家就去看E生la

升級   0%

該用戶從未簽到

華華今次肚痛事件.....令我諗起一個問題~catcat...我今晚會比份早餐你..你明早同我食左佢~睇下會唔會有唔舒服~我自己無事唔代表你都無事嘛~

升級   100%

該用戶從未簽到

2月3日跑步報告:
昨晚小妹夜左收工,趕唔切到運動場會合大家,所以運動場內發生既事,小妹未能報告,請見諒....

由於有新隊員:法法及泰泰第一次參SSP活動,我一早已叮囑本小隊資深隊員VV+圍圍+kinkin要多多招呼新人,免得怠慢人家~
我呢,放工後趕回家換衫後就急急出門,話晒今晚跑完有好多野興祝,所以都預備左一個細細地既慕思蛋糕......興祝d咩?

1. 賀長號網2月1日馬鞍山盃大獲全勝!
2. 預祝渣打馬拉松成功;
3. 預祝SSP街坊小隊隊員蓉蓉2月4日生日快樂!

除左泰泰之外,昨晚宵夜者有:圍圍,kinkin,tartar,bonbon,菲菲,VV,活活,豹豹,華華,batbat,法法,00,壽星女蓉蓉,小妹及"夜媽媽"趕來的迪迪,共15人.....

我地去左SSP運動場對面食日本料理,個個都係叫d普通既餐,唯獨是華華---要食咩魚頭送啤酒,唉,lee個小朋友......都唔知成左年未....

食到10時許,服務員為我們捧出點了一支腊燭的蛋糕,大家馬上唱生日歌,好搞笑,唔知邊個問蓉蓉想聽中文定英文版,人地壽星女選了英文版,但大家卻唱左中文,仲係要最老土個隻:"恭祝你福壽與添齊.........".....之後vv拿住部相記拍video,各人輪流講d祝福話,好搞笑....00一路講一路口吃仲口震震....佢可能甘大個仔都未被拍過video,以為自己做緊主角,所以緊張囉......所以樓上亞vv話佢睇番條片好好笑.....

我地仲傾左好多議程:有咩啤酒賽,3月8日沙田河畔賽,數碼港賽,燒尤魚shopping,渣打安排,3月6日逍遙跑.....黎緊好多活動,大家又可以與長跑網既ching/ctse聚首一堂,諗起都興奮~~

我地都有影下相,等各人upload上黎啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲:
綠色有機健康跑報名果度, 領取運動衣地點係click邊個呀?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

2月3日運動場跑步報告:
    多謝tartar,圍圍等.....帶了好多嘢來食
    法法及泰泰自己人是啦不用招呼了

人人都是慢慢跑
    法法仲吸引到有街坊跟跑

泰泰8:45才到開始跑
    不好意思行程太密議程太多,沒等你便走
    星期六早上去跟將軍澳消遙跑啦
    https://www.longrun.hk/forum/vie ... page%3D1&page=9

Kin in Running

升級   100%

該用戶從未簽到

轉貼港島區有約跑活動,我報左名啦,ssp睇下有無隊員join啦....
    報名請到:
    https://www.longrun.hk/forum/view ... tra=page%3D1&page=1

約跑日期:2009年2月15日(星期日)
    集合時間: 上午10點正集合及熱身
    起跑時間: 上午10點15分左右
    約跑路線:A鰂魚涌柏架山道-B金督馳馬徑-C畢拉山道-D黄泥涌峽徑-E陽明山莊 -F大潭水塘道-G大潭水塘-H大風坳-A鰂魚涌柏架山道 (來回約18K, 有大長金斜路)
    A -> B   : 上坡, 長約1.5K, 水泥硬地路
    B -> C  : 平路, 小小暗斜, Off Road
    C -> D  : 落斜+平路, 馬路(畢拉山道, 小部份無行人路, 小心汽車, 但好小車), 少少石級+Off Road+硬地路
    D -> E  : 上勁斜, 長約幾百米 ,馬路
    E -> F   : 落斜
    F -> G   : 平路
    G -> H  : 上斜, 長金, 水泥硬地路
    H -> A   : 落斜, 返歸, 硬地路
    集合地點︰鰂魚涌市政大厦旁, 市政大樓六樓有免費locker儲物沖涼。
    人數:最多20人
    衣著: 長跑網綠色戰衣(如有的話)
    時間: 預算兩小時半內完成, 盡量中午12:30前返到鰂魚涌市政大厦.
    必備: 小八(八達通),水1枝, 20元紙幣(中途於黄泥涌水塘小買部買水補給)
    請在此時間回覆 : 2009年2月14日 24:00或以前, 如有興趣參加,請留言報名。

報名人仕:
    1) Alex
    2) 大圍新跑手
    3) ee_tpk
    4) allanccl
    5) saki
    6) SKY
    7) onon
    8) 坑口公牛
    9) waynekkw
    10) Arnold
    11) 忌廉
    12) 人肉跑步機
    13) Shogikin
    14) hoho2505
    15) sleung2002hk

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-2-4 08:57 發表

圍圍,180飲4/5杯啤酒,ok la,食野可以出去先食... 仲有,呢個係籌款活動,雖然個受惠機構唔係好識...

batbat報, 咁我又報啦, 我估呢d比賽氣氛應該幾好, 一定好好玩.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-4 10:12 發表
    轉貼港島區有約跑活動,我報左名啦,ssp睇下有無隊員join啦....
    報名請到:
    https://www.longrun.hk/forum/view ... tra=page%3D1&page=1

約跑日期:2009年2月15日(星期日)
    集合時間: 上午10點正集合及熱身
    起跑時 ...

catcat:
    要注意本日中午會有渣打足捷會, 而家希望呢個試跑可以提早, 等緊板主Alex外遊歸來作實.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-4 10:23 發表

catcat:
    要注意本日中午會有渣打足捷會, 而家希望呢個試跑可以提早, 等緊板主Alex外遊歸來作實.

圍圍:
    甘你係咪跑完跟大隊去祝捷會...?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-2-4 10:11 發表
    2月3日運動場跑步報告:
    多謝tartar,圍圍等.....帶了好多嘢來食
    法法及泰泰自己人是啦不用招呼了

人人都是慢慢跑
    法法仲吸引到有街坊跟跑

泰泰8:45才到開始跑
    不好意思行程太密議程太多,沒等你便走
    ...

堅堅:
    7/3玩唔玩呀? 一路飲啤酒一路跑步有挑戰性wor, 啱使你啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-4 10:25 發表

圍圍:
    甘你係咪跑完跟大隊去祝捷會...?

咁當然啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

catcat~~我已經見到你post 我地張相la... 咁大個頭..真係會比人點相ka wor~~
    btw, 你上次行山d相...點解仲未post 出來ka???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-4 10:06 發表
    菲菲:
    綠色有機健康跑報名果度, 領取運動衣地點係click邊個呀?

你揀Amway門市啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-4 10:32 發表

你揀Amway門市啦

係咪即係"九龍陳列室及購貨中心"?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-4 10:26 發表

堅堅:
    7/3玩唔玩呀? 一路飲啤酒一路跑步有挑戰性wor, 啱使你啦~

堅堅佢唔飲酒架...........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-4 10:34 發表

係咪即係"九龍陳列室及購貨中心"?

應該係呢個
    優質生活體驗館及銅鑼灣旗艦店

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2009-2-4 10:28 發表
    catcat~~我已經見到你post 我地張相la... 咁大個頭..真係會比人點相ka wor~~
    btw, 你上次行山d相...點解仲未post 出來ka???

仲好講................我唔見左張2GB咭呀....
    好大機會係俾屋企d衰妹撥到唔見左,而家仲未搵番呀....
    咭入面有上年x'mas北京旅行,鰂魚涌行山及初三行山相呀....入部都未upload出黎架......

等我遲d回家再搵搵啦~~~唉...

升級   0%

該用戶從未簽到

hehe...又係時間~推廣下我地禽晚會議中講到既"醬油"活動la~
    http://www.sunflower.com.hk/tourpdf/CWFF02SS.pdf
    各位多多支持la

升級   61.1%

該用戶從未簽到

22/2 山頭霸王行山訓練
    路線: 經北潭涌, 石屋山, 獅地, 涌沙頂一帶
    難道: 2粒星(joejoe定義)
    內容: 野外定向,中午會落澗開爐煮麵食,山霸隊員(joejoe, catcat, kk, fung sir)會預備食物
    裝備: 山霸隊員需要做負重訓練,而非山1霸隊員輕裝就ok啦(水要自備)

Hello SSP ching ctse, 石屋山, 獅地, 涌沙頂一帶 I haven't been to before, I'm interest, but may I know is 落澗 means need to swim? I cannot swim

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2009-2-4 11:02 發表
    Hello SSP ching ctse, 石屋山, 獅地, 涌沙頂一帶 I haven't been to before, I'm interest, but may I know is 落澗 means need to swim? I cannot swim

唔使....
    你可以行石架嘛,最多只是濕少少腳...
    我地以前在石澗,你中意可以游,唔中意可以學我甘浸住水(腳到地的)食下生果...