香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 6)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   83%

該用戶從未簽到

THX~ 大家既解答~

如果要帶行山,都ok呀!!!東涌到昂平!!! 可以去市集!同埋心經簡林!! lunch 食素!!!

plan a : 就塔車上山, 玩完行返東涌 (全程落斜,舒服d)
plan b :東涌至昂平, 全程上山,玩完塔車去東涌, 有力仲可以行埋outlet (練腳力, 減肥首選)

如果上次joejoe果個係level 1-1.5
咁我呢個可能係plan a係 -5, plan b係-1 啦~~~
跑完渣打先定日期!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-2-3 14:34 發表

好似八o左間寵物店...........而家o左變寵物.....
今晚約了ONON CHING係跑馬地,下次有機會浦頭

一言為定啦~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

各位:
我閃啦~外出工作...
今晚見啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-3 15:06 發表
THX~ 大家既解答~

如果要帶行山,都ok呀!!!東涌到昂平!!! hgjD115" />" />" />" />hj 可以去市集!同埋心經簡林!! lunch 食素!!!

plan a : 就塔車上山, 玩完行返東涌 (全程落斜,舒服d)
plan b :東涌至昂平, 全程上山,玩完塔 ...

廸廸, -5/-1難度行山同行outlet都ok,
我上星期先去完東涌outlet, 都有少少收獲

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-2-3 12:56 發表

咁問題唔大嘅, 半個池都有25m, 你可以練多幾次水加強信心, 又或者帶防水袋到時當浮標咁帶住游過去都得~~

我都係池邊游~~
遊到一半就要捉住池邊d物件休息~

小弟忌水

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-2-3 15:06 發表
THX~ 大家既解答~

如果要帶行山,都ok呀!!!東涌到昂平!!! hgjD115" />" />hj 可以去市集!同埋心經簡林!! lunch 食素!!!

plan b :東涌至昂平, 全程上山,玩完塔 ...

plan b 最吸引...有outlet 行...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   97.67%

該用戶從未簽到

JOE兄

你有無試過著對rider 12行山呀

你估是否適合呢............

我都有對低筒montrail鞋
不過都成年几~
覺得避震無以前咁好

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 KK 於 2009-2-3 16:32 發表
JOE兄

你有無試過著對rider 12行山呀

你估是否適合呢............

我都有對低筒montrail鞋
不過都成年几~
覺得避震無以前咁好

普通行山, 著對rider行應該都幾舒服, 樂善盃果次我都見到有唔少人著Mizuno鞋嚟跑, 不過抓地性能當然行山鞋會好D~~

我D行山鞋用成幾年gar喎, 用到真係爛到開晒口, 著到穿至丟gar~~

我通常會保存D用得7788嘅舊鞋, 用嚟行D爛泥路或浸海水泳綑時用(唔捨得用新鞋), 比賽就用著順咗嘅新鞋~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-2-3 16:31 發表
終於追番哂d post...

我有興趣丫∼不過我未試過跑山喎

跑山我會同跑街衣著一樣, 盡量帶少嘢(只帶後備衫, 銀包, energy gel etc), 著跑山鞋/跑鞋, 唔帶水(其實帶水會安全D~~), 之前睇熟條路線, 上到山咪跑咯, 跑唔郁咪行咯, 係咁簡單咋~~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

投票: 比賽前一晚瞓唔著的原因**順便討論下有什麼方法解決**
    https://www.longrun.hk/forum/vie ... =page%3D1#pid105404

To : disdis,
    請問點叫自己放鬆 ? 有嘜好方法

Kin in Running

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   97.67%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2009-2-3 17:15 發表

普通行山, 著對rider行應該都幾舒服, 樂善盃果次我都見到有唔少人著Mizuno鞋嚟跑, 不過抓地性能當然行山鞋會好D~~" />" />

我D行山鞋用成幾年gar喎, 用到真係爛到開晒口, 著到穿至丟gar~~

我通常會 ...

不過我對montrail鞋用

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-2-3 18:22 發表

帶咁少野?咁跑號幾耐嘎?

跑半日同一日都係帶依D嘢咋, 夠gar啦(最多帶埋帽呀, 超呀咁咯~~)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2009-2-3 08:31 發表

to 龍龍及各ssp隊員:
    渣打個日,我只會同vv兩個人出發咋,因為vv會好早到我屋企食飯補充體力......." />" />
    個日地鐵會超人多,所以我地都唔會再約其他人再等啦.....
    大家直接5:55am在尖沙咀影大合照個度集合 ...

這樣的話~~~
    我只可孤身上路

升級   52%

該用戶從未簽到

原帖由 龍龍 於 2009-2-3 21:39 發表

這樣的話~~~
    我只可孤身上路" />" />" />" />

haha 龍龍
    係咪嫌棄人冇飯比你食jack, 我住係你隔離屋甘近, 都吾約人ka ,

升級   20.35%

該用戶從未簽到

回到家啦!

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2009-2-3 18:06 發表
    投票: 比賽前一晚瞓唔著的原因**順便討論下有什麼方法解決**
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2964&pid=105404&page=2&extra=page%3D1#pid105404

To : disdis,
    請問點叫自己放鬆 ? 有嘜 ...

呢d~人人用既方法唔同喎~~~~

飲熱鮮奶, 沖個熱水涼.........etc.

忌: 飲咖啡