香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~
打印 上一主題 下一主題

菲菲跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

都可以算係公司隊
不過我係第5人
可能唔行晒

你毅行應該就見我唔到ga la
我地唔會行得快
仲有, 力哥都有參加...haha (但係唔係我team)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 smchan2 於 2009-11-4 13:13 發表

都可以算係公司隊
不過我係第5人
可能唔行晒

你毅行應該就見我唔到ga la
我地唔會行得快
仲有, 力哥都有參加...haha (但係唔係我team)

力哥係socam個力哥
估唔到佢都會毅行喎~~~原來平時保留實力

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-4 13:44 發表

力哥係socam個力哥hgjD088" />" />hj
估唔到佢都會毅行喎~~~原來平時保留實力hgjD115" />" />hj

係呀...
我都估唔到佢除外做野捱得, 行山都咁捱得

升級   0%

該用戶從未簽到

6-Nov (Fri) 長課: 夜賞青公

荃灣公園 <=> 青龍頭 + 珀麗灣碼頭<->海滨花園(青衣橋底) + 入荃灣公園
珀麗灣=>深井7仔        去程 42'18"71
7仔=>青龍頭        11'17"49
7仔<=青龍頭        11'18"81
珀麗灣<=深井7仔        回程 43'12"91
珀麗灣<->(青衣橋底)        12'51"66
        total: 2hr00'59
        約18k
        呢日熱返啲, 但好似好濕咁, 個人跑起來比較辛苦, 今次想加長少少跑多2k,
        但到最後的10分鐘真係覺得膝頭好軟無力咁....睇來要再練多啲耐力先得

升級   0%

該用戶從未簽到

7-Nov (Sat) Gym

做咗上身weight, 同埋train 咗lower back, 大脾四頭肌同後大脾
慢走斜路 30mins slope 11, 行完脾脾好攰好軟呢

升級   0%

該用戶從未簽到

9-Nov (Mon) 斧山道運動場

熱身4大圈
神腿3式 x 2set

目標
慢400m快800m x 4set x 2組 @ 4:00
3'52"54/3'53"85/4'00"99/3'59"64
4'19"15/4'18"14
天氣熱同比上星期熱同濕咗, 跑得好辛苦咁
一開頭跑咗兩組己經覺得比較辛苦, 之後頂多兩組,
小休後再跑跟本跑唔起, 大脾都提唔起咁,
都唔知點解狀態咁差咁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-10 14:00 發表
熱身4大圈
神腿3式 x 2set

目標
3'52"54/3'53"85/4'00"99/3'59"64
一開頭跑咗兩組己經覺得比較辛苦 ...

可能你 sunday 去左做 gym .未回到者
狀態有高低架ma......
加油 1115 及 1129

升級   7.05%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-10 14:00 發表
熱身4大圈
神腿3式 x 2set

目標

菲菲跑得好好....星期五跑左咁長...星期一又跑...d 力都未返黎...仲有琴晚真係好熱好濕...
我琴晚都有跑, 勁無心機, 想跑10k, 最後跑得8k, 時間好差...

星期日要加油呀...

升級   70.33%

該用戶從未簽到

熱身4大圈
神腿3式 x 2set

目標

尋晚又真係好熱,....d 汗好似未停過咁,....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-11-10 15:27 發表

可能你 sunday 去左做 gym .未回到者
狀態有高低架ma......
加油 1115 及 1129

原帖由 龍龍 於 2009-11-10 22:00 發表

菲菲跑得好好....星期五跑左咁長...星期一又跑...d 力都未返黎...仲有琴晚真係好熱好濕...
我琴晚都有跑, 勁無心機, 想跑10k, 最後跑得8k, 時間好差...

星期日要加油呀...

多謝活活同龍龍~~~
龍龍星期日一齊加油啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 西環伏特加 於 2009-11-10 23:19 發表

尋晚又真係好熱,....d 汗好似未停過咁,....

伏兄, 呢兩日都咁熱呀......
好彩就涼番啫......不過我估都係我自己狀態唔好多.

升級   0%

該用戶從未簽到

10-Nov (Tue) 葵涌運動場

熱身4大圈
        神腿3式 x 2set
        目標13.0k均速: 400m x 32.5 @ 2:20
        Total : 1:17'64
        Cool down 慢行1大圈
        拉筋走人
2km split        11'46"77/11'50"24/5'55"98
1st 5km        29'32"99
        小休2-3mins, 慢行半圈
2km split        12'03"04 / 12'08"62 / 12'10"84 / 11'49"19
next 8km         48'11"65
        這日狀態仍然係差......熱身時己成身濕晒 , 諗住跑慢啲,
        但跑跑吓都好似個人無乜力, 去唔到, 諗住小休一下會好啲,
         但休完仲攰, 最後越跑越慢......但都好在堅持完成

升級   0%

該用戶從未簽到

13-Nov (Fri) 葵涌運動場

熱身4大圈
神腿3式 x 2set
目標5k均速: 456m x 11 @ 2:30
Total : 27'14

呢日係比賽前最後一課, 諗住跑短啲距離攞下比賽感覺,
天氣涼返加休息咗兩日, 好似有返啲狀態.

升級   0%

該用戶從未簽到

15-Nov (Sun) 香港10公里挑戰賽

1km        5'25"00
2km        5'23"32
3km        5'18"53
4-5km        10'55"49
6km        5'26"68
7km        5'14"74
8km        5'23"93
9km        5'27"86
10km        5'05"54
Total        53'41"54
今年渣打後都無比賽過, 中間又傷咗休息一排, 自己預期跑到56mins樓下己好開心
這日天氣涼加上狀態唔錯, 比預期成績好, 今次成功pb非常開心呢

升級   0%

該用戶從未簽到

16-Nov (Mon) 葵涌運動場

熱身5大圈
神腿3式 x 3set + 摺腿
慢跑6圈
拉筋收工

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-17 10:39 發表
1km        5'25"00
2km        5'23"32
3km        5'18"53
4-5km        10'55"49
6km        5'26"68
7km        5'14"74
8km        5'23"93
9km        5'27"86
10km        5'05"54
Total        53'41"54
今年渣打後都無比賽過, 中間又傷咗休息一排, 自己預期跑到56m ...

菲菲好野呀, 繼續加油! 聯合國有無玩呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 肥哥哥KC 於 2009-11-17 10:59 發表

菲菲好野呀, 繼續加油! 聯合國有無玩呀?

肥哥哥, 星期日見唔到你既? 你跑成點?
我聯合國都有玩呀, 第一次半馬呢, 好興奮呀~~~
大家一齊加油呀

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-17 11:19 發表

肥哥哥, 星期日見唔到你既? 你跑成點?
我聯合國都有玩呀, 第一次半馬呢, 好興奮呀~~~
大家一齊加油呀" />" />

我跑得咁慢星期日你梗係見我唔到啦..

我個日自己錶時間58:41 咋, 不過總算PB 同埋sub 60 成功

聯合國都係我第一次半馬咋, 大家都要努力

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-17 10:39 發表
1km        5'25"00
2km        5'23"32
3km        5'18"53
4-5km        10'55"49
6km        5'26"68
7km        5'14"74
8km        5'23"93
9km        5'27"86
10km        5'05"54
Total        53'41"54
今年渣打後都無比賽過, 中間又傷咗休息一排, 自己預期跑到56m ...

恭喜菲菲 pb, 下場聯合國一齊努力啦~