香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~
打印 上一主題 下一主題

菲菲跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

wingwing你唔係一路响我前面咩
下次我要落力啲昅下你再打氣

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 肥哥哥KC 於 2009-11-30 16:50 發表

菲菲好叻呀~ 我去到後幾k 已經無晒乎啦... hgjD092" />" />hj

肥哥哥啱啱傷愈復出啫,
再練返吓無問題
遲下我怕追你唔到添呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-11-30 20:31 發表
恭喜菲菲順利完成第一個半馬,仲跑得好好呀,加油呀。
原帖由 smchan2 於 2009-11-30 21:34 發表

恭喜師姐~~
下次繼續PB~~" />" />fvhfgj

多謝catcat, 多謝師弟, 你哋時間都好好呀,
下次大家都一齊再pb啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-11-30 13:21 發表
第一次跑半馬, 啱啱病完, 仲有几聲咳, 整體成績2小時03分40秒都算滿意
全程都算做到均速(雖然係越來越慢既均速), 係去到17-18k好似舊患位有啲痛慢咗少少
係覺得里數牌唔 ...

菲菲好勁呀果日, 跑完都唔見有任何疲態, 我返到黎已經再企唔起身啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2009-12-1 00:57 發表

菲菲姐...
點解你見到咁多人既...
我好似夢遊咁...
只聽到好多人叫我渣油...但又認唔到..
原帖由 曲奇 於 2009-12-1 07:08 發表
恭喜哂菲菲完成第1個半馬...
我都係睇相才見到妳....

Parco爸我叫完你都見你呆一呆, 好似未瞓醒咁, 我又真係落足眼力望人架, 打下氣精神啲嫲  
奇奇我睇番相, 我估回頭位我都見到你呀, 可能你頂帽姐住咗望唔到我呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-12-1 13:15 發表

菲菲好勁呀果日, 跑完都唔見有任何疲態, 我返到黎已經再企唔起身啦.

no la, billy我果日見你果陣啱啱未坐低, 坐低咗除鞋除精片後, 直頭企唔返起身去攞行李呀

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-12-1 13:05 發表

多謝tartar
    臨尾都明顯慢咗呀, 耐力要繼續努力...
    大家一齊加油

菲菲, 全靠妳果日, 由對面線大聲叫我加油 , 相信我前後10個跑友都聽到, 所以我哋一齊加油, 勁ar, 充心多謝妳, 俾d掌聲妳, 話時話點解妳跑緊都可以咁大聲, 咁有氣ga, 我果時都差唔多死吓死吓law wor

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-12-1 13:17 發表

菲菲, 全靠妳果日, 由對面線大聲叫我加油" />" /> , 相信我前後10個跑友都聽到, 所以我哋一齊加油, 勁ar, 充心多謝妳, 俾d掌聲妳, 話時話點解妳跑緊都可以咁大聲, 咁有氣ga, 我果時都差唔多死吓死吓 ...

tartar, 果日跑到10k位左右見到好多跑友好輕奮呀, 可能係咪樣嗌大聲咗, 唔知有冇嚇親人添
    跑下打下氣, 好似跑得開心啲, 所以我以後都會咁樣著網衣同大聲打氣呀, 好好玩

btw, ssp區有約跑, 快啲去回應吓啦

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-12-1 13:47 發表

tartar, 果日跑到10k位左右見到好多跑友好輕奮呀, 可能係咪樣嗌大聲咗, 唔知有冇嚇親人添
    跑下打下氣, 好似跑得開心啲, 所以我以後都會咁樣著網衣同大聲打氣呀, 好好玩

btw, ssp區有約跑, ...

相信唔係嚇親人, 係激勵咗我哋就真, haha~~~~~haha

升級   55.65%

該用戶從未簽到

菲菲, 唔好意思昨日嗌錯妳 (因為妳同anson都係長頭髮好斯文look)... 我下次會記住!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 feufeu 於 2010-1-11 13:20 發表
    菲菲, 唔好意思昨日嗌錯妳 (因為妳同anson都係長頭髮好斯文look)... 我下次會記住!

hihi 灰灰, 好多謝你打氣呀~~~下年你一齊玩啦, 賽道上互相打氣
    anson咁靚女, 似佢都几好喎~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩, 原來unicef後都無update過個blog添, 等我記返兩個比賽先

升級   0%

該用戶從未簽到

13-Dec (Sun) 樂善盃2009 - 西貢30公里山路賽

樂善盃2009 - 西貢30公里山路賽
    Total 6:02
    好開心玩6個鐘都可以攞到背囊呢, 個比賽氣氛好好, 比賽路線風景好靚, 又有挑戰性, 好好玩
    今年基本上只係開頭車路同過咗西灣亭後jog吓, 下年再玩的話會試下跑多啲, 起碼4個沙灘都會跑呢

升級   0%

該用戶從未簽到

10-Jan (Sun) 美津濃半馬拉松

美津濃半馬拉松
    個人時間: 2:07'49
    分段時間:
    1                             6        5'54"49        11        5'37"27        16        6'08"33        21        6'13"33
    2        11'42"47       7        5'45"70        12        5'59"17        17        6'50"24        21.1        00'33"75
    3        5'23"13         8        5'50"68        13        6'20"19        18        6'12"94               
    4        6'34"01         9        6'00"13        14        5'58"21        19        6'52"83               
    5        6'28"19        10        5'05"61       15        6'19"16        20        5'59"23               
    比賽前有段時間唔响香港, 10多日無跑, 所以時間比unicef慢4分鐘都算满意.
    其實頭半程時同unicef 時間都差唔多, 但到中後段開始跌得好勁, 個人想快都快唔到, 最後在大霸時想加速都唔得, 俾好多人過咗
    感覺仲比跑unicef辛苦好多添呀
    又可能自己跑斜路時用多咗力, 所以尾段無貨咁
    不過好開心今次跑完全程腳仔運作正常, 無投訴

升級   56.2%

該用戶從未簽到

加油~~  冇跑成10日算係咁~~

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲,美記條路比聯合國難跑好多,兼且你咁耐冇跑...
    比賽中感辛苦及跌得多也是正常呀~~
    跑完腳仔運作正常已經好好了,繼續加油呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2010-1-15 10:34 發表
    菲菲,美記條路比聯合國難跑好多,兼且你咁耐冇跑...
    比賽中感辛苦及跌得多也是正常呀~~
    跑完腳仔運作正常已經好好了,繼續加油呀~~

多謝奇奇鼓勵呀, 我會加油, 渣打要再跑好啲先得

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲 ~~~
    無跑10多日 . 這個時間己跑得好好喇 .
    來更的渣打 .加油 !!!

升級   55.65%

該用戶從未簽到

菲菲,
    加油~~
    渣打一定會跑得更快更順.
    我跑完10k去同你地打氣~~

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝活活同灰灰
    灰灰我跑完半馬都會同跑全馬既ching & ctse打氣呀~~~到時一齊啦
    活活我會响sogo前預備支lipstick俾你補補妝