香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 山比
打印 上一主題 下一主題

不止十公里•山比遊樂blog

升級   78.4%

該用戶從未簽到

山比唔知今日跑成點呢,希望你平安完成全程啦

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜哂山比ctse今日順利完成賽事...
成績唔緊要,最重要係享受賽事...

升級   20.75%

該用戶從未簽到

26/4 沙田越野道路混合賽

各位~~我返來啦~~

報報成績先:
大會時間:1'20"57
首4k山路:51'26→呆在山上的時間實在太耐啦...
尾5k平路:29'30"

真係好驚唔知醒,校了手機六時起床,點知五點就自己醒左...
一早坐火車到第一城站,原以為可以行去起點,點知票務員話「行去要半個鐘wor,你坐小巴啦!」,好彩一上車就見到大圍ching,執埋唔識路的我去起點,否則坐的士都唔掂。

到達起點時才七時四十五分,可以慢跑下,同埋做下踢腿拉筋,拉拉下俾我撞到文ching 同失散十年的中學同學...講起上來,我在長跑網連大學師兄的中學同學,以及大學同學的中學冋學都見到,撞返同自己有關的朋友真係第一次~~

一起步,就要上大斜,雖然我係咁跑,但係都俾唔少人超前...跑到小腿有點麻,就見到好多級樓梯。好彩的是,此時檈梯已塞滿人,我可以慢慢等 / 行上去,等我可以留力落到石屎路。

d石真係好多青苔好鬼跣,我都差d patpat 著地,好彩身邊的跑手一手執起我,我先無成個人坐落地下。我又唔叻落山,又係俾後來的跑手超前...終於捱完所有山路,對腳已經鬆返,所以可以全程跑落去。追返唔少人。

坐定定望返手錶,見到自己平路每公里的時間:5'34(落梅子林) /5'50 /6'03 / 6'15/5'55。比起上次沙田河畔10時的6.5min/k,又快了一些,實在幾開心~~~而且跑時刻意拉大步一些,感覺跑得輕快又愉快~~~

跑完之後,仲走左去篤汳同埋睇《流浪漢世界盃》~~好充實呢

係呢度,我真係要多謝各位的關心,特別係tko 同ssp 的ching ctse,無你地的提醒,我估我唔會喜歡跑步。小妹初初決定報名時,真係擔心跑山跑唔掂,但經過兩個月的特訓,今次真係有d信心去跑ka~~~

是日里數:9k

升級   0%

該用戶從未簽到

跑山真係唔容易,我連行上山+行落山都覺得辛苦,山比師姐恭喜你完成賽事 +做到滿意o既成績!!!

升級   20.35%

該用戶從未簽到

路過了^^
加油呢!

升級   20.75%

該用戶從未簽到

呢段咯係先苦後甜ka,ctse 出年可考慮玩下

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-4-26 21:52 發表
恭喜哂山比ctse今日順利完成賽事...
成績唔緊要,最重要係享受賽事...

今日天氣唔錯,跑起上來都唔會焗到想嘔~~~所以跑得好輕快呢~~~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-4-26 22:36 發表
" />" /> 路過了^^
加油呢!

爛玩怪...買唔買到雨衣呀

升級   0%

該用戶從未簽到

山比好野

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-26 22:58 發表

呢段咯係先苦後甜ka,ctse 出年可考慮玩下

我行完山都要抖4日先跑到步...越野賽~好大挑戰喲

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-4-26 23:02 發表

我行完山都要抖4日先跑到步...越野賽~好大挑戰喲

你去邊度行山先,行得甘當然要抖耐d啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-26 22:19 發表
係呢度,我真係要多謝各位的關心,特別係tko 同ssp 的ching ctse,無你地的提醒,我估我唔會喜歡跑步。特別係多謝活活同batbat,小妹初初決定報名時,真係擔心跑山跑唔掂,但經過兩個月的特訓,今次真係有d信心去跑ka~~~

如果你真係鍾意跑山,建議你考慮參加下年既畢拿山15公里比賽.
我覺得,起碼條賽道會安全少少.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-26 23:07 發表

你去邊度行山先,行得甘當然要抖耐d啦~~~

吊燈籠,行完第2日大脾痛到上落樓梯都行唔到 ,要抖4日先落到樓梯

升級   0%

該用戶從未簽到

山比弓喜完成賽事
依今日的天氣,時間已好好LA。
你所附出的努力是成正比的。 你要多謝你自已才真

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜你... 又進步0左啦...

升級   53.45%

該用戶從未簽到

今日既情況唔易跑架, 恭喜山比ctse 順利完成比賽並得到滿意既成績

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-26 23:12 發表

如果你真係鍾意跑山,建議你考慮參加下年既畢拿山15公里比賽.
我覺得,起碼條賽道會安全少少.

這個...是全山路嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-26 23:50 發表

這個...是全山路嗎?

簡單來說,是跑上山然後跑返落山,
大概有一半以上既路線係石屎路,應該唔會滑倒了.

詳情可參考:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=3237&extra=page%3D1&page=10
[POST #191]

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

恭喜山比順利完成賽事,並有理想的成績,繼續努力,加油!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-26 22:19 發表
    各位~~我返來啦~~

報報成績先:
    大會時間:1'20"57
    首4k山路:51'26→呆在山上的時間實在太耐啦...
    尾5k平路:29'30"

真係好驚唔知醒,校了手機六時起床,點知五點就自己醒左...
    一早坐火車到第一城站,原 ...

恭喜你呀山比!!!