香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Rover媽
打印 上一主題 下一主題

Rover跑吧!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

佢地個樣係咪好醒目呢 ? 我會比心機減肥, 但拒絕幫襯變靚D的! 今天收到個壞消息, 我就黎調返出市區做野啦, 就黎要同屯門SAY GOODBYE, 好唔想呀, 因為跑開屯門, 可唔可以唔好調我出去呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-6-25 01:09 發表
前日HEA跑了4K, 今日放工跑長些少. 最初都好HEA, 因為邊跑邊煲電話粥. 收線後就認真返D, 覺得自己越跑越有, 步大力雄(可能係之前飲左杯咖啡紅豆冰的關係), 即時沾沾自喜, 沿途仲同左好多迎面而來的跑友打招呼, 我第一 ...

咁就好了, 不過, 紅豆冰很肥的啊

慢跑10k對減磅非常好呢!!! rover ctse繼續努力呀

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-6-25 16:52 發表

咁就好了, 不過, 紅豆冰很肥的啊

慢跑10k對減磅非常好呢!!! rover ctse繼續努力呀 hgonion_icon_107ghg ...

咖啡紅豆冰已走甜, 應該冇咁肥嘅... 嘻嘻... 今日見個膝頭哥有d痛, 休息下先.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 Rover媽 於 2009-6-25 01:19 發表
    佢地個樣係咪好醒目呢 ? 我會比心機減肥, 但拒絕幫襯變靚D的! 今天收到個壞消息, 我就黎調返出市區做野啦, 就黎要同屯門SAY GOODBYE, 好唔想呀, 因為跑開屯門, 可唔可以唔好調我出去呀?

吓! 妳都未同我地屯門友跑過, 咁快就被調走??
    屯門真係練跑好地方.
    Rover媽住邊區架?

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-25 23:48 發表

吓! 妳都未同我地屯門友跑過, 咁快就被調走??
    屯門真係練跑好地方.
    Rover媽住邊區架?

我住青衣的, 家姐住黃金附近, 我一星期都去佢家一兩日架, 去完佢果度就會出荃灣探我老豆老母, 所以會係黃金跑出荃灣. 宜家好似要調去黃大仙呀, 遲D都唔知跑邊好啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-6-26 00:59 發表

我住青衣的, 家姐住黃金附近, 我一星期都去佢家一兩日架, 去完佢果度就會出荃灣探我老豆老母, 所以會係黃金跑出荃灣. 宜家好似要調去黃大仙呀, 遲D都唔知跑邊好啦...

跑斧山運動場, 個場很靚架

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-6-26 00:59 發表

係黃大仙返工緊係要跑斧山啦~~ 一個卧虎藏龍的英雄聖地.  我去想去好耐, 可惜就是太遠..

升級   0%

難過

I see.
    妳跑青衣, 斧山, 九龍灣都得, 游水跑步都好方便.
    我都鐘意跑青公, 特別係青龍頭<>荃西果段, 風景好又有上落斜, 好玩!
    黃金<>屯門果段就麻麻地, 明天可能跑出黃金再游水.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-26 21:37 發表

I see.
    妳跑青衣, 斧山, 九龍灣都得, 游水跑步都好方便.
    我都鐘意跑青公, 特別係青龍頭荃西果段, 風景好又有上落斜, 好玩!
    黃金屯門果段就麻麻地, 明天可能跑出黃金再游水.

叮叮噹, 不如明早拜訪tko運動場+逍遙跑

升級   0%

難過

原帖由 nc 於 2009-6-26 22:03 發表
    叮叮噹, 不如明早拜訪tko運動場+逍遙跑

星期日歡樂跑, 星期一跑步3K+5K測驗, 明天還是輕鬆一點好, 留力做測驗嘛!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-6-26 22:18 發表

星期日歡樂跑, 星期一跑步3K+5K測驗, 明天還是輕鬆一點好, 留力做測驗嘛!

ic, 咁這幾天玩得開心啲喇!!!

升級   100%

鬱悶

原帖由 Rover媽 於 2009-6-25 00:59 發表

師姐說的是, 我仲要咁重, 真係要好好保護對腳, 因為真係好易受傷呀. 求神保守我可以繼續跑下去又唔受傷呀!" />" />

對你有信心,你一定得嘅!
    唔好好似我咁,傷咗咁耐,只有睇人地跑,自已冇得跑,好慘

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-6-27 20:43 發表

對你有信心,你一定得嘅!
    唔好好似我咁,傷咗咁耐,只有睇人地跑,自已冇得跑,好慘

師姐, 我也有腳的問題, 上年跟踺有事, 因為人太重. 減磅後情況好左好多, 又去義肢部造左對鞋墊, 已經冇咩事. 但最近可能跑多左, 又痛了. 自上星期三後就冇跑啦. 休息下先, 宜家好返好多, 主要係屋企拉下肋, 會再休息多幾日先再跑, 跑量會減低到去30k星期, 希望會好d. 真係要成日提自己, 唔好心急, 保護對腳, 才可以長跑長有.

升級   74.21%

該用戶從未簽到

休息左一星期冇跑, 好幾晚都身痕想出去跑返轉, 但我叫自己忍, 太心急唔會好的. 於是係屋企日日拉肋, 宜家好左好多啦, 明天再跑過, YEAH!!!

升級   74.21%

該用戶從未簽到

估唔到個休息期長左足足一個星期. 今午去玩左OFFICE部AIR WALKER一個鐘, 對腳都頂得順冇任何不適. 放工後會去試跑下, 我真係好中意跑步架, 可唔可以唔好比我傷呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Rover媽 於 2009-7-7 15:45 發表
    估唔到個休息期長左足足一個星期. 今午去玩左OFFICE部AIR WALKER一個鐘, 對腳都頂得順冇任何不適. 放工後會去試跑下, 我真係好中意跑步架, 可唔可以唔好比我傷呀

rover 媽... 小妹明白你感受
    慢慢來... 長跑長友..

如果對腳有感覺... 試試幾日都冰敷十分鐘睇睇情況有無改善~

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-7-7 17:33 發表

rover 媽... 小妹明白你感受
    慢慢來... 長跑長友..

如果對腳有感覺... 試試幾日都冰敷十分鐘睇睇情況有無改善~

多謝師姐提醒!!!
    今晚放左工係青山醫院跑去青龍頭, 至在出一身汗 . 本來是想去到深井的, 最初對腳都OK聽駛, 去到青龍頭個膝頭有D唔自在, 於是決定收皮, 心情不太好, 好似好極都好唔返晒咁....

升級   0%

難過

原帖由 Rover媽 於 2009-7-7 15:45 發表

腳痛就唔好心急去跑啦!
    休息吓, 日日拉筋, 試下去游水, 好番先跑步, 長跑長有.

升級   74.21%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-9 14:14 發表

腳痛就唔好心急去跑啦!
    休息吓, 日日拉筋, 試下去游水, 好番先跑步, 長跑長有.

沒有跑步的日子好空虛, 我的心都沉了. 由去年十月至今, 每星期不斷的跑, 是為自己和愛的一種堅持. 昨天買了GNC關節一加一, 不知是食了好幾粒, 定係過了兩天, 已經沒有痛了. 我怕再跑又會痛過, 腳痛不如心痛. 於是我決定放下樽鹽, 去買件泳衣, 拖著一身脂肪去游水, 再加拉肋, 希望可以長跑長有, 真的好希望可以, 雖然我慢, 但跑步已進駐了生命, 我不能沒有他. 心情在谷底中......

升級   0%

難過

原帖由 Rover媽 於 2009-7-9 23:56 發表

沒有跑步的日子好空虛, 我的心都沉了. 由去年十月至今, 每星期不斷的跑, 是為自己和愛的一種堅持. 昨天買了GNC關節一加一, 不知是食了好幾粒, 定係過了兩天, 已經沒有痛了. 我怕再跑又會痛過, 腳痛不如心痛. 於是 ...

跑步已經成為妳生命一部份.
    明白沒有跑步的日子唔好過, 游水係好開始, 保持運動身體好,
    夏天游水瘦身好見效, 俾心機呀!
    唔好心急, 腳完全唔痛先好再跑步喎!